جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۸ / ۰۹:۰۰
کد مطلب: 49294
۶
حواس پرتی هنگام مطالعه

حواس پرتی کنکوری ها

حواس پرتی کنکوری ها
گاهی اوقات حواس پرتی تبدیل به یک مشکل بزرگ یا حتی یک معضل برای  کنکوری ها میشه؛ چرا که باعث میشه که تمرکز کافی رو برای مطالعه نداشته باشن و در حین مطالعه یکباره یاد موضوع دیگری بیفتن و یا موقع تست زنی نتونن سوالات یک مبحث رو حتی با وجود اینکه تسلط کافی رو هم دارن  به درستی پاسخ بدن.

عوامل موثر در حواس پرتی
از مهمترین عوامل دخیل در ایجاد حواس پرتی کمبود خواب و خستگی است؛ عدم داشتن خواب کافی و مناسب و یا درس خواندن بدون استراحت، سطح دقت ما رو کم می کنن و باعث میشن که خطاها و درصد اشتباهاتمون بالا بره و همچنین کیفیت مطالعمون کاهش پیدا کنه.

بجز کمبود خواب و خستگی که مستقیما روی تمرکز نقش دارن، شلوغ بودن ذهن ما هم میتونه باعث کاهش تمرکز بشه، قبل از مطالعه باید با خودمون قرار بذاریم که اجازه ندیم ذهنمون به مسایل دیگه ای فکر کنه برای این کار می تونیم از تکنیک قلم و کاغذ استفاده کنیم.

برای این تکنیک کافیه که موقع مطالعه یک کاغذ کنار خودتون بذارین و هر وقت دیدید که یک موضوع داره ذهنتون رو منحرف می کنه سریع روی کاغذ بنویسیدش و بعد از درس دربارش فکر کنید.اینجوری ذهنتون خالی می شه و دیگه به اون موضوع فکر نمی کنه؛ اگر به طور مداوم این کا رو انجام بدیم به مرور زمان ذهنمون یاد می گیره که در حین مطالعه منحرف نشه.

 بالا بودن سطح استرس هم از دیگر عوامل مهم دخیل در کاهش استرس محسوب می شه که با تکنیک های مدیریت استرس می تونیم اون رو به حداقل برسونیم.

همچنین نداشتن تمایل باطنی به مطالعه هم از دیگر عوامل موثر در کاهش تمرکزه. خیلی اوقات بخاطر خستگی، بی حوصلگی یا نا امیدی نمی تونیم مطالعه خوبی داشته باشیم و صرفا خودمون رو مجبور به مطالعه می کنیم در حالیکه تجربه نشون داده که یادگیری در چنین حالتی به حداقل خودش میرسه؛ در چنین شرایطی بهتره که یک بار دیگه به خودمون و فاصلمون تا اهدافمون فکر کنیم و با انگیزه بیشتر راه رو ادامه بدیم و در صورت لزوم کمی به ذهنمون استراحت بدیم.

تمرین های افزایش تمرکز
همواره سعی کنید که زمان و مکان مشخصی برای مطالعه داشته باشید این کار به ذهن ما نظم می دهد و باعث بالا رفتن سطح تمرکزمون میشه.
بعد از از یک ساعت مطالعه لحظاتی به دور دست خیره بشید؛ این کار باعث استحراحت ماهیچه های چشم، جلوگیری از سردرد و افزایش تمرکز میشه.

در محیط های شلوغ درس نخونید؛ اما خودتون رو هم عادت ندید که فقط تو محیط های کاملا آروم درس بخونید اینجوری کوچکترین سر و صدایی تمرکز شما رو بهم می ریزه.
به علاوه موادغذایی ای هم مثل کافئین، علاوه بر اینکه خستگی ما رو از بین می برن باعث افزایش سطح تمرکزمون هم می شن.

منبع: گروه آموزشی مقدم (روانگام)
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
از آدمهای حسود؛ متنفر نباشید، دلیل حسادت آنها این است که فکر می کنند شما از آنها بهتر هستید... پائولو کوئلیو