جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۶ / ۰۸:۰۸
کد مطلب: 42665
۲

ویژگی‌های مدرسه پژوهنده/ ضرورت تکیه پژوهش بر شانه تربیت

ویژگی‌های مدرسه پژوهنده/ ضرورت تکیه پژوهش بر شانه تربیت
میگنا: مجید رعنایی در گفتگو با مهر درباره  ویژگی‌های  مدرسه پژوهنده اظهار کرد: پژوهش یکی از مهمترین روش های کسب شناخت، آگاهی و توسعه تفکر به شمار می رود و نقش بسیار مهمی در توسعه کشورها، جوامع، سازمان ها، نهادها و نظام ها دارد.
وی افزود: آموزش و پرورش به عنوان یکی از مهمترین نهادهای اجتماعی در هر جامعه هم از این قاعده مستثنی نیست و ارتباط وثیقی با پژوهش دارد.
معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش تصریح کرد: اصولاً تعلیم و تربیت و پژوهش دو روی یک سکه هستند. پیچیدگی ها و ظرفیت های امر تربیت سبب می شود بیش از هر نهاد، فرآیند و ساختار دیگری، نهاد تعلیم و تربیت محتاج پژوهش و برساخته پژوهش باشد. 
رعنایی بیان کرد:اگر قرار است پژوهش، ماندنی و نهادینه شود؛ باید بر شانه‌های تربیت تکیه کند تا از طریق فرهیختن، فرآیند جست‌وجوگری و تفکر را همگانی و عمومی ‌کند و تعمیم بخشد.

وی ادامه داد: منظور از این سخن آن است که کسب و توسعه شایستگی های مرتبط  با پژوهش و تقویت فرهنگ و روحیه پژوهشی در افراد، از عهده نهاد تعلیم و تربیت برمی‌آید و به طور مشخص تحقق آن را باید در مدرسه و در دست معلم فرهیخته جست‌وجو کرد.و اما ویژگی های مدرسه ای که می تواند از انجام این ماموریت مهم بر آید، چیست؟   
 وی گفت: به نظر می رسد چنین مدرسه ای که از آن می توان به مدرسه پژوهنده نیز یاد کرد، نقطه تلاقی تلاش های پژوهشی معلمان، دانش آموزان و پژوهش های پژوهشگران حرفه ای است که  تضمین کننده کیفیت فرآیند یاددهی و یادگیری می باشد.
معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش تصریح کرد: از سوی دیگر ضرورت دارد تمامی عناصر مدرسه مورد نظر برای تربیت دانش آموزانی با تفکرخلاق و نقاد، پژوهشگر و پرسشگر، خود ارزیاب و خودشکوفا در همه ساحتهای تعلیم و تربیت، سازمان یافته باشند.

 وی با اشاره به  برخی از ویژگی های مدرسه پژوهنده گفت: فرهنگ پژوهشگری و آموزش مبتنی بر پژوهش در مدرسه حاکم است و یادگیری و حل مسایل از طریق پرسش و پژوهش به عنوان یک ارزش پذیرفته می شود. کارکنان مدرسه در انجام پروژه تحقیقی از اقدام پژوهی و درس پژوهی در سطح کوچک و پروژه های رسمی بزرگ مشارکت دارند و از شواهد و مستندات پژوهشی برای اقدامات خود استفاده می کنند.

وی ادامه داد: یافته های پژوهشی در استمرار توسعه حرفه ای برنامه ها و بهبود کل فرآیند مدرسه مورد استفاده قرار  می گیرند.تربیت عقلانی، خردورزی و اندیشه ورزی در مدرسه مورد توجه است.


معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش بیان کرد: حمایت مدیر، همکاری کارکنان و ایجاد محیط مناسب برای پژوهش به عنوان اجزای ضروری دیده می شوند.  زمینه ها و امکانات لازم را برای اجرای آموزش های پژوهش محور و ارتقای دانش، بینش و مهارت پژوهشی و ابتکارات فردی و گروهی دانش آموزان فراهم می آورد.

وی تصریح کرد: از تعامل اثربخش با مراکز آموزشی ، پژوهشی و فرهنگی، خانواده و رسانه برای تقویت و نهادینه سازی روحیه پژوهشی دانش آموزان بهره می برد.

رعنایی ادامه داد: با تولید اطلاعات جدید پژوهشی، آن ها را برای توانمندسازی مربیان، معلمان و کارکنان و حل مسایل آموزشی و تربیتی مدرسه به کار می گیرد.

کارکنان مدرسه به مطالعه و پژوهش و پاسخگو بودن به پژوهش های منتشر شده خود، تشویق می شوند.
وی بیان کرد: از فرصت های یادگیری و دریافت آموزش های بیشتر به عنوان یک مسوولیت حرفه ای، استقبال می شود. از ظرفیت های مراکز و موسسات علمی و پژوهشی خارج از مدرسه از جمله دانشگاه ها استفاده می شود.

معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: مدل رفتار معلمان پژوهشی است و در فرآیند جمع آوری و ارائه اطلاعات کمک می کنند .به عبارتی از زبان پژوهش در انجام فعالیت ها استفاده می کنند. 
باعنایت به مطالب مطروحه امید می رود مدیران و معلمان مدارس با توجه به اسناد تحولی آموزش و پرورش برنامه ها و فعالیت های لازم را برای تحقق این مهم فراهم آورند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
موفقیت هایی که نصیب افراد صبور می شود،همان فرصت هایی است که توسط افراد عجوا رها می شود