پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۳۹۶ / ۰۹:۵۴
کد مطلب: 43806
۱
نتایج تحقیقات علمی نشان داد؛

داشتن اختلال اضطراب عمومی در مبتلایان به ناباروری ثابت شد

داشتن اختلال اضطراب عمومی در مبتلایان به ناباروری ثابت شد
میگنا: اختلال اضطراب عمومی وضعیتی است که اضطراب شدید و نامتناسب با شرایط فرد، به مدت ۶ ماه یا بیشتر ادامه داشته باشد. این اختلال در مبتلایان به ناباروری شایع است اما تا کنون تلاشی برای اندازه‌گیری میزان قابل استناد بودن این شاخص صورت نگرفته بود.

به منظور اندازه‌گیری این شاخص، محققان پژوهشگاه رویان در صدد آمدند تحقیقاتی در این زمینه آغاز کنند. این محققان از روش اختلال اضطراب عمومی ۷ استفاده کرده و آن را با سایر روش‌ها مقایسه کردند.

در این روش که بر پایه پرسش‌نامه انجام شد، ۷ شاخص اضطراب مورد پرسش قرار گرفته و به پاسخ‌ها امتیاز داده شد. این پژوهش در ۵۳۹ مرد و زن نابارور ایرانی انجام گرفت و این افراد علاوه بر اختلال اضطراب عمومی، در خصوص شاخص اضطراب و افسردگی بیمارستانی (Hospital Anxiety and Depression Scale) و پرسشنامه نگرانی پن استیت (Penn State Worry Questionnaire) مورد پرسش قرار گرفتند.

 از میان پرسش شوندگان، ۱۷۸ نفر (۳۳ درصد) امتیاز ۱۰ یا بالاتر داشته‌اند که نشان دهنده اختلال اضطراب عمومی متوسط تا زیاد است. همچنین نتایج نشان دهنده همبستگی متوسط تا زیاد میان اضطراب و افسردگی و همگرایی آن با نتایج پرسشنامه نگرانی پن استیت بود.

نتایج این پژوهش نشان داد، روش اختلال اضطراب عمومی ۷ برای تشخیص میزان اضطراب در مبتلایان به ناباروری مناسب و قابل استناد است و می‌تواند در مراکز درمان ناباروری مورد استفاده قرار گرفته و افراد نیازمند مشاوره را مشخص کند.

دکتر سامانی، دکتر معروفی‌زاده و همکارانشان در پژوهشگاه رویان این پروژه را انجام دادند؛ نتایج این پژوهش در نشریه بین‌المللی Middle East Fertility Society به چاپ رسیده است.
مرجع : خبرگزاری مهر
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
سخن گفتن با خدا مانند صحبت کردن با یک دوست پشت تلفن است... ممکن است او را در طرف دیگر نبینیم، اما می دانیم که دارد گوش می دهد...