پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ / ۱۰:۱۴
کد مطلب: 44278
۰
کارشناس تغذیه وزارت بهداشت:

روزه داران از مصرف زولبیا و بامیه پرهیز کنند

روزه داران از مصرف زولبیا و بامیه پرهیز کنند
میگنا: پریسا ترابی افزود: بهتر است آمادگی های تغذیه ای و رفتاری لازم برای ماه مبارک رمضان از یک هفته تا چند روز قبل از ورود به ماه مبارک رمضان در افراد ایجاد شود.

وی ادامه داد: حداقل شب قبل از روزه داری، باید توجه شود که از مصرف غذاهای سنگین و چرب خوداری شود.

مسئول برنامه تغذیه برزگسالان در تغذیه بالینی وزارت بهداشت، گفت: در وعده سحر سبزیجات و سالاد که در الیاف آن مایعات و فیبر لازم موجود است، استفاده شود.

وی در مورد مصرف میوه در وعده سحر نیز خاطر نشان کرد: در وعده سحر میوه مصرف شود و از مصرف غذاهای چرب و سنگین و نوشیدنی های گازدار پرهیز شود.

وی با تاکید بر اینکه غذای سحر باید مشابه صبحانه باشد، گفت: در وعده سحر یک لیوان شیر و یک پیاله ماست، تخم مرغ و انواع سبزیجات استفاده شود.


*در هر وعده غذایی از همه گروه ها استفاده شود
ترابی تصریح کرد: از امروز که درآستانه ماه مبارک رمضان هستیم باید برنامه ریزی غذایی داشته باشیم و باید توجه کرد که در هرسه وعده غذایی سحر، افطار و شام حتما از همه گروه های غذایی شامل غلات،حبوبات، پروتئین و لبنیات استفاده شود.
وی در مورد سهم گروه های غذایی نیز گفت: در ماه مبارک رمضان فراموش نشود که به طور متوسط حداقل 3سهم از انواع شیر و لبنیات، 3سهم میوه، چهارسهم سبزیجات و انواع منابع پروتئین مثل گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، حبوبات و مغزها (گردو، فندق و...) را در یکی از سه وعده داشته باشیم.


* تنقلات بسیار شیرین نخورید
عضو دفتر بهبود تغذیه جامعه، وزارت بهداشت گفت: از مصرف مواد غذایی مانند تنقلات بسیار شیرین مثل زولبیا و بامیه، مربا، شربت و کمپوت های خیلی شیرین در ماه رمضان حتما اجتناب شود.
وی در مورد وعده افطار نیز توصیه کرد: روزه داران، روزه خود را با 2 تا 3 عدد خرما و یک لیوان آب نبات گرم و شیرین باز کنند و از غذاهای سبک مانند فرنی، شیربرنج، حلیم، نان و پنیر استفاده کنند.


* از افطار تا سحر 8 تا 10 لیوان مایعات بنوشید
وی ادامه داد: از افطار تا سحر 8 تا 10 لیوان مایعات به شکل آب، دوغ کم نمک، شیر، سوپ و آب خورشت بنوشید و تا حد ممکن از مصرف چای غلیظ در سحر پرهیز کنید.

* توصیه هایی برای روزه داری
مسئول برنامه تغذیه بزرگسالان در تغذیه بالینی وزارت بهداشت با بیان توصیه هایی برای روزه داران گفت: افراد سالمند، زنان باردار، کودکان، مادران شیرده و بیماران، حتما طی مشاوره با مشاور تغذیه و پزشک معالج خود نسبت به روزه داری اقدام کنند.
وی در مورد مصرف داروی افراد بیمار در ماه مبارک رمضان یادآوری کرد: در صوتی که بیماران در ساعات خاصی دارو مصرف می کنند، حتما با نظر پزشک معالج ساعت دارو خود را تغییر دهند و زمان و میزان درست مصرف دارو را با پزشک هماهنگ کنند.
 
 
مرجع : خبرگزاری ایرنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
زندگی آنقدر ابدی نیست که هر روز بتوان مهربان بودن را به فردا موکول کرد