سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 16 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ / ۱۳:۴۶
کد مطلب: 44306
۱

رابطه جنون و اختلالات سایکوتیک با مواد مخدر صنعتی

رابطه جنون و اختلالات سایکوتیک با مواد مخدر صنعتی
میگنا: دکتر آرش محققی گفت: اعتیاد همیشه وجود داشته اما فرقی که اعتیاد امروز با سالهای گذشته دارد ظهور مواد جدید و عوض شدن شکل موادمخدر است که عموما به این مخدرهای جدید، مواد صنعتی گفته می‌شود.

وی افزود: در مقابل مواد مخدر سنتی مثل تریاک و حشیش دو دسته مواد جدید وجود دارد که یکی مواد شبه تریاکی هستند و دیگری محرک‌ها مثل شیشه و مت‌آمفتامین ها که با نام های مختلف، تولید و عرضه می‌شوند.

رئیس بیمارستان رازی تبریز ادامه داد: تفاوت‌های کارکردی و رفتاری که بین معتادان وجود دارد به نوعی تحت تاثیر تغییر و عوض شدن مواد مخدر مصرفی است، در قدیم عموماً مصرف تریاک متداول بود و اکثرا در کنار مصرف تریاک، تا حدودی زندگی عادی خود را هم داشتند اما الگوی رفتاری که در اعتیاد به مواد صنعتی و مخدرهای جدید می‌بینیم عموما انسانهایی هستند که هیچ وقت از عوارض مصرف مواد خلاصی ندارند ، در طول روز این شخص یا دائم نیازمند مصرف است یا دنبال به دست آوردن پول مواد . و به دلیل ت تاثیر از ماده مخدر مصرفی، رفتارهای نامناسب از خود نشان می دهد و عملکرد خوبی هم ندارد.


محققی افزود: مخدرهای جدید همچنان که زودتر از بدن دفع می شوند اما قدرت زیادی دارند و داروهای قوی تری هم هستند همچنین تاثیر شدیدتری روی سلولهای مغزی دارند بنابراین ممکن است یا علایم مسمومیت خیلی شدید خود را نشان دهند یا علایم خماری بیشتری را از خود نشان می دهند و این منجر به آشفتگی زیادی در زندگی فرد معتاد می شود. امروزه نیز در خیلی از معتادین می‌بینیم که وابستگی شدیدی به اعتیاد دارند و انگار به جز اون ماده مصرفی هیچ چیز دیگری در زندگی این افراد وجود ندارد.


این استادیار دانشگاه بیان داشت: تاثیرات مواد صنعتی، هم به لحاظ مصرف حاد و هم در مصرف مزمن در مغز، اثرات متفاوتی می گذارد هرچند مطالعات در این زمینه کافی نیست اما دیده شده برخی از این مواد با اختلالات سایکوتیک و جنون ارتباط دارد.


به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ،‌ محققی تاکید کرد: از طرفی دیگر ترکیباتی که در برخی مواد از جمله ترکیبات "ماری جوانا" و "گل" دیده شده نشان داده که مصرف این مواد در افراد جوان و نوجوان با بروز اختلالات شدید روانپزشکی مثل اسکیزوفرنی در مرحله بزرگسالی همراه است.


وی در انتها به عوارض شدید و مشکلات پس از مصرف مواد صنعتی اشاره کرد و گفت: افراد وابسته به مواد مخدر صنعتی به درجات بالایی از آشفتگی های اجتماعی، خانوادگی، اخلاقی می رسند در اینصورت شرایط ترک کردن مواد و بازگشت این افراد به اجتماع بسیار سخت و دشوار خواهد بود و دربرخی موارد بی بازگشت است.
 
 
مرجع : خبرگزاري ايسنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
قلب فقط کارش خونرسانی نیست؛ رزق و روزیتون رو هم میرسونه! خوش قلب باشید