سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۷ تير ۱۳۹۸ / ۱۵:۱۸
کد مطلب: 47745
۰

راهکارهای مناسب برای جلوگیری از گرایش نوجوانان به سیگار

میگنا:  سید شهرام علیزاده روانشناس کودک و نوجوان درباره راهکارهای جلوگیری از مصرف سیگار توسط نوجوانان اظهار کرد: یکی از نگرانی‌های والدین به ویژه مادران، سیگار کشیدن فرزندانشان در دوران نوجوانی است.

این روانشناس با بیان اینکه سیگار کشیدن نوجوانان دلایل مختلفی دارد، گفت: یکی از دلایل گرایش نوجوانان به سیگار، استعمال سیگار توسط والدین و یادگیری مشاهده‌ای فرزندان است، چراکه والدین با انجام کارهای نامطلوب، دیگر نمی‌توانند فرزندانشان را از انجام کارهای نادرست منع کنند.

علیزاده با بیان اینکه فرار از مشکلات خانوادگی یکی دیگر از عوامل گرایش نوجوانان به سیگار است، تصریح کرد: زمانی که والدین با یکدیگر اختلاف داشته باشند و مشکل خود را به صورت علنی در محیط خانواده بروز دهند، جو خانه ناامن می‌شود، در چنین وضعیتی افراد برای فرار از این وضعیت به سیگار کشیدن روی می‌آورند.

وی با بیان اینکه خصوصیات شخصیتی افراد از جمله اضطراب، گوشه گیری، افسردگی و تاثیر دوستان و همسالان نیز از دیگر عوامل گرایش نوجوانان به سمت مصرف سیگار است، افزود: تعداد قابل توجهی از نوجوانان برای پذیرش در گروه همسالان به انجام کار‌هایی خطرناکی همچون سیگار کشیدن، نزاع و استفاده از مواد مخدر تن می‌دهند.

این روانشناس اضافه کرد: تسکین ناکامی ناشی از شکست‌های عاطفی، احساس بزرگ شدن و غرور به واسطه سیگار کشیدن از جمله این موارد است.

علیزاده بیان کرد: والدین برای مقابله با این آسیب ابتدا باید سعی کنند که با فرزندانشان روابط صمیمانه‌ای برقرار کنند و باور‌ها و ارزش‌های خانوادگی را با لحنی دوستانه به آن‌ها آموزش دهند، چرا که نوجوانان از نصیحت بیزارند و تنها در قالب روابط صمیمانه به حرف‌های والدین خود توجه می‌کنند.

وی اضافه کرد: والدین باید به صورت سوال و جواب نظر فرزند خود را درباره مصرف سیگار جویا شوند و سپس به معایبی که از دید نوجوانشان پنهان مانده است، اشاره کنند و هرگز در حضور آنان و یا دوستانشان از سیگار و سایر مواد اعتیادآور استفاده نکنند، همچنین به پیام‌هایی که به نوعی مصرف سیگار، مشروبات الکلی و مواد اعتیادآور را تبلیغ می‌کند، واکنش منفی نشان دهند.

این روانشناس افزود: والدین باید در فضایی کاملا دوستانه، معایب مصرف سیگار و سایر مواد مخدر را به نوجوانان خود گوشزد کنند و با شناسایی دوستان فرزندان خود و والدین و محل زندگی آنان سعی کنند تا حد ممکن با آن‌ها تعامل داشته باشند.

علیزاده خاطرنشان کرد: به صحبت‌های فرزندتان باعلاقه و توجه گوش دهید و زمانی که لازم بود، صحبت‌های او را تأیید کنید تا فرزندتان مطمئن شود که حرفهایش را شنیده‌اید. همچنین اعتماد به نفس آنان را با تشویق‌های منـاسب تقویت کنید و در پایان مهارت نه گفتن را به آنان آموزش دهید.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
مردم هرگز خوشبختی خود را نمیشناسند اما خوشبختی دیگران همیشه جلو دیدگان آنهاست به داشته هاي خود عميق تَر نگاه كنيم