پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۸ / ۰۸:۰۰
کد مطلب: 48775
۱

با توقعات بیش از حد اعتماد به نفس کودکان را نابود نکنیم

با توقعات بیش از حد اعتماد به نفس کودکان را نابود نکنیم
میگنا: عبدالله محمدی اظهار کرد: اگر سطح انتظارات والدین فراتر از سطح توانایی های کودک باشد در قدم اول کودک برای توجیه انتظارات والدین خود به ناچار وادار به گفتن دروغ می شود.

وی با اشاره به مشکلات موجود در این نوع رفتار عنوان کرد: بسیاری از استرس ها و اضطراب های روحی و روانی ناشی از انتظارات نابجای والدین از کودک است.
محمدی افزود: انتظارات بیش از حد والدین از کودک خود موجب ایجاد بسیاری از نگرانی های روحی روانی دیگر خواهد شد و کودک به سمت کمالگرایی سوق و از حالت عادی خود خارج و به حالت افراطی تبدیل می شود.

وی با بیان اینکه زمانی که این انتظارات سبب ایجاد حالت افراطی شود، کودک نیازمند درمان های روانی است بیان کرد: گاهی اوقات این انتظارات نابه جا باعث دلسردی و ناامیدی کودکان نسبت به آینده و اهداف خود خواهد شد.

محمدی با اشاره به عواقب اجتماعی این معضل بیان کرد: انتظارات نابه جا و غیرمعقول والدین سبب کاهش اعتماد به نفس و روابط اجتماعی کودک خواهد شد و کودک به طور مداوم از قرار گرفتن در محیط اجتماعی می گریزد و همین گریز کودک از اجتماع زمینه بسیاری از مشکلات روانی و اجتماعی متعددی می شود.

به اعتقاد این روانشناس تربیتی کودک و نوجوان، والدین باید در مرحله نخست، شناخت نسبی از توانایی‎هایی کودک خود به دست آورند و سطح انتظارات خود را تا حد توانایی های کودک خود پایین آورده و موجب ایجاد اشتیاق در کودک خود شوند تا از بروز مشکلات روحی و روانی جلوگیری شود.

وی با اشاره به وجود تفاوت های فردی عنوان کرد: کودکان از توانایی های متفاوتی برخوردارند که این توانایی ها از فردی به فرد دیگر متفاوت خواهد بود و لازم است که والدین بر اساس توانایی کودک خود از او انتظار داشته باشند.

گاهی اوقات والدین از توانایی های کودک خود غافل اند به دلیل اینکه توانایی های کودک در راستای اهداف والدین نیست، لذا به کودک اجازه گام برداشتن در سطح توانایی خود را نمی دهند.

گاهی اوقات والدین کودکان را همچون سپری مقابل شکست های خود قرار می دهند تا شکست های خود را به این شیوه جبران کنند غافل ازاینکه این روش موجب شکست خود کودکان می وشد.

این روانشناس تربیتی کودک و نوجوان در پایان یادآور شد: زمانی که کودک نتواند انتظارات والدین خود را برآورده سازد ناخوداگاه این حس به او دست می دهد که قادر به انجام هیچ کاری نیست و در هر کاری شکست خواهد خورد به همین دلیل از تلاش و کوشش در راستای دستیابی به اهداف خود دست خواهد کشید.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
برای شنا کردن به سمت مخالف رودخانه قدرت و جرات لازم است وگرنه هر ماهی مرده ای هم می تواند از طرف موافق جریان آب حرکت کند.