جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۲:۱۲
کد مطلب: 43787
۴
يادداشت انتقادآميز يك روانشناس از انتشار اخبار خودكشي

خودکشی را رواج ندهیم

خودکشی را رواج ندهیم
میگنا: متاسفانه این روزها در صفحات مجازی، گروهها، کانالها و شبكه هاي اجتماعي جزئيات اخبار حوادث ناراحت كننده مانند اخبار مربوط به خودکشی هاي موفق منتشر مي شود و افراد از روی هیجانی که تجربه می کنند عکس ها، فیلم و مطالب مربوط به آن را سریعا به اشتراک می گذارند و گاه حتی شاخ و برگی هم به آن می دهند و به قول معروف پیاز داغش را زیاد می کنند غافل از اینکه انتشار چنین اخباری چه راست و چه دروغ بار منفی زیادی را بر روح و روان جامعه تحمیل میکند که بدترین نوع آن  امكان تقليد و رواج همان عمل خودکشی توسط ديگران است.

بهتر است بدانیم نشر چنین اخباری می تواند منجر به افزایش آمار خودکشی ها باشد تا پيشگيري از بروز آن. چنین تاثیری به دلایل مختلفی می تواند اتفاق بیفتد و یکی از آن دلایل الگوگیری افراد از این رفتار است.

متاسفانه در جامعه افراد زیادی هستند که با مشکلاتی مواجه هستند از جمله مشکلات مالی، خانوادگی، ارتباطی، شغلی و ....که شیوه صحیح برخورد با مشکلات را نیاموخته اند و نمی توانند واکنش صحیحی در قبال مشکلات خود داشته باشند.

آنها اغلب به دلیل شدت هیجانی که تجربه می کنند قدرت و بینش کافی برای حل مشکلات خود ندارند. و نمي توانند انرژي منفي هيجانات خود را تنظيم كنند و خود را  تنها در بن بست تاريكي احساس می کنند و چه بسا افکاری نیز مبنی بر پایان دادن به زندگی خود و رهایی از مشکلات در ذهن پرورانده باشند ولی هنوز به دلایل دیگری قدرت عملی کردن برنامه خود را نداشته باشند. در اين موقعيت حساس، شنیدن خبر خودکشی موفق یک نفر از آن سوی شهر یا کشور می تواند به صورت یک الگو عمل کرده و فرد با سهولت بیشتری به این راه غلط رهایی از مشکلات فکر کند.

از سوی دیگر ما اقشاری در حامعه داریم که به لحاط شرایط سنی و تجربه خود آسیب پذیرتر هستند و آنها نوجوانانند. رفتارهای هیجانی، تکانشی و الگوگیری در نوجوانان موارد کاملا شناخته شده ای هستند. و اقتضاي سن هر نوجواني است.

همه ما میدانیم افراد در گذر از این مرحله هیجانات و.عواطف را با شدت بیشتری تجربه می کنند و از همه مهمتر الگوگیری آنها به ویژه از همتایان، همسالان و افراد خاص بیشتر است.

هریک ما از حداقل یک یا دو نوجوان در میان اطرافیان و بستگان خود داریم . بنابراین بهتر است به این نکته مهم توجه داشته باشیم که نقل یا به اشتراک گذاری خبر یک خودکشی می تواند تاثيرات مخرب و تهدیدی حتی برای نزدیکان خود ما باشد. البته تاثیر نشر چنین اخباری تنها معطوف بر نوحوانان نیست و هر فردی که در بحران مشکلات دست و.پنجه نرم می کند و توانایی مدیریت مسایل خود را ندارد ممکن است با سرمشق گیری جرات لازم برای این اقدام را پیدا کند.

بنابراین توصیه می شود در وهله اول خود را مسوول بدانیم و از به اشتراک گذاری چنین اخباری نه تنها از مکدر شدن روح و روان جامعه حلوگیری کنیم بلکه از رواج خودکشی نیز پیشگیری نماییم. و در کنار اینکار به سهم خود در ترویج مهارت های مقابله با مشکلات، كنترل خشم، مدیریت هیجانات ، روش حل مساله و تصمیم گیری کوشا باشیم .

به اشتراک گذاری چنین مطالبی قطعا تاثیر سودمندی در جامعه و کاهش تنش افراد خواهد داشت و از بسیاری اقدامات نادرست از جمله خودکشی پیشگیری خواهد کرد.
 

 
رقيه عيدي خطيبي
دكتري روانشناسي عمومي از دانشگاه تبريز
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
مشکل فکر های بسته این است که دهانشان پیوسته باز است...