جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۷ / ۱۴:۴۲
کد مطلب: 46297
۲

شادی چه ارتباطی با سلامتی‌ دارد؟

شادی چه ارتباطی با سلامتی‌ دارد؟
میگنا: اگر یک نظرسنجی از همه‌ مردم انجام شود بیشتر آن‌ها، افزایش کارآمدی، خلاقیت و موفقیت را به افزایش شادی ترجیح می‌دهند و این واقعیت تا حدود زیادی به غریزه‌ افراد برای دنبال کردن چیزهایی مانند موفقیت و کامیابی، شهرت، پرستیژ و ... برمی‌گردد، نه شادی و رضایت درونی؛ اما مطالعات زیادی که در مورد اثر شادی در زندگی و سلامتی انجام شده، اهمیت آن را کاملاً نشان داده است، مخصوصاً از جنبه‌ سلامتی.
 
برای اینکه کمکتان کنیم شادی را به هر چیز دیگری ترجیح دهید در این مطلب به شما می‌گوییم که شادی چه تأثیری روی سلامتی‌تان می‌گذارد.
 


شادی به سلامت قلبتان کمک می‌کند

تحقیقات نشان می‌دهد شادی در بهبود سلامت قلب نقش دارد چون ضربان قلب را پایین می‌آورد و از فشارخون کم می‌کند. در مطالعه‌ای که در سال 2005 انجام شد، از افراد خواسته شد طی روز، چندین بار میزان احساس شادی خود را امتیازدهی کنند. بعد از سه سال آن‌هایی که گزارش کرده بودند شادترند، فشارخون و ضربان قلب بهتری نسبت به بقیه داشتند.

این یافته‌ها در طول زمان تقویت و تأثیر قابل توجه شادی بر سلامت قلب مشخص شد. به عنوان مثال، یک مطالعه در سال 2010 با بیش از 2000 شرکت کننده در کانادا انجام شد که در آن از افرادی خواسته بودند که شاد، عصبانی یا استرس داشتن‌شان در محل کار را با استفاده از شاخص‌هایی رتبه بندی کنند. این پاسخ‌ها بعد از یک دهه مورد بررسی قرار گرفتند.

محققان در این مطالعه به این نتیجه رسیدند که احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی در افراد شادتر، کمتر بود.

ورزش می‌تواند با ترشح هورمون‌های تقویت کننده‌ حال خوب و کاهش هورمون‌های استرس، شادتان کند. حتی فعالیت ساده‌ای چون پیاده‌روی می‌تواند موجب ترشح اندورفین شود. هورمون‌های حال خوب مانند مسکنی برای درد عمل می‌کنند و به شما آرامش نیز می‌دهند.


شادی سیستم ایمنی‌تان را قوی می‌کند
همه‌ ما می‌دانیم که آدم اخمو و کسل همیشه مریض به نظر می‌رسد. طبق مطالعات، میزان شادی شما می‌تواند بر سیستم ایمنی‌تان اثر بگذارد و تعیین کند چقدر مستعد بیماری باشید. در مطالعه‌ای که در سال 2003 انجام شد، 350 داوطلب در معرض سرماخوردگی معمولی قرار گرفتند. پیش از این کار، از این افراد طی دو هفته پرس و جوهایی شد تا معلوم شود چقدر احساسات مثبتی مانند آرامش، رضایت و یا انرژی دارند. بعد از قرار گرفتن در معرض ویروس سرماخوردگی، آن‌هایی که بیشترین احساسات مثبت را داشتند، کمتر دچار سرماخوردگی شده بودند. واضح است که منفی بودن نیز احتمال بیمار شدن را بالا می‌برد.

 
شادی کمک می‌کند استرستان را کاهش دهید
بدون تردید استرس عوارض ناخوشایندی برای سلامتی دارد و موجب طیف وسیعی از بیماری‌های روحی و روانی شده و سلامت جسم را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد که شامل افزایش فشارخون و به هم خوردن الگوهای خواب می‌شود. پس منطقی است که بگوییم شاد بودن و آرامش داشتن پیامدهای خوبی به دنبال دارد. رمز کاستن از استرس در هورمون‌های ماست. استرس موجب ترشح هورمون کورتیزول می‌شود که در بلندمدت بر فشارخون، قند خون و تنش عضلات اثر می‌گذارد؛ اما احساسات مثبتی چون شادی موجب ترشح هورمون اندورفین، دوپامین و سروتونین می‌شوند. این هورمون‌ها در بهتر شدن خلق و خوی بینهایت مؤثرند و کمک می‌کنند اثرات منفی استرس را خنثی کنید.


شادی عمرتان را طولانی می‌کند
پژوهش‌های زیادی نشان داده‌اند میان شاد بودن و داشتن عمر طولانی ارتباط وجود دارد. محققان در یک تحقیق مشاهده کردند که 90 درصد از افراد شاد و خوشحال تا 85 سالگی عمر کردند در حالی که تنها 34 درصد از افراد ِ کمتر خوشحال تا این سن زندگی کردند. هر چند فاکتورهای دیگری نیز این میان نقش دارند اما محققان مشخص کرده‌اند که وضعیت روحی و هیجانی افراد تأثیر پررنگی بر طول عمر آن‌ها دارد.


ورزش کمک می‌کند روحیه‌تان را تقویت کنید
اگر به دنبال راه‌هایی برای افزایش میزان شادی و البته سلامتی‌تان هستید باید ورزش و تمرین را برنامه‌ی روزانه‌ی خود بگنجانید.
ورزش می‌تواند با ترشح هورمون‌های تقویت کننده‌ی حال خوب و کاهش هورمون‌های استرس، شادتان کند. حتی فعالیت ساده‌ای چون پیاده‌روی می‌تواند موجب ترشح اندورفین شود. هورمون‌های حال خوب مانند مسکنی برای درد عمل می‌کنند و به شما آرامش نیز می‌دهند. پس فراموش نکنید که هر چه شادتر باشید، تندرست‌تر خواهید بود.
 
مرجع : تبیان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
موفقیت هایی که نصیب افراد صبور می شود،همان فرصت هایی است که توسط افراد عجوا رها می شود