جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۸ / ۱۱:۲۲
کد مطلب: 48193
۱

زوجین به گوش باشید؛ توهین به یکدیگر ممنوع!

زوجین به گوش باشید؛ توهین به یکدیگر ممنوع!
میگنا: حسن اکبرزاده، روانشناس و مشاور، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباه آسیب‌های توهین کردن به همسر در زندگی مشترک اظهار کرد: توهین کردن رفتاری‌ در جهت تخریب شخصیت طرف مقابل است که می‌تواند کلامی یا رفتاری باشد و زمانی که از زندگی مشترک صحبت می‌کنیم، با یک فرآیند ارتباطی روبرو هستیم.

این روانشناس بیان کرد: توهین کردن اغلب به صورت یک فرآیند است، یعنی از آن جایی که ارتباط زوجین بنا به مسائل و مشکلات مختلف زندگی منحرف شده،  حرمت  شکنی‌ها و توهین‌ها آغاز می‌شود و تابوی احترام در رابطه زناشویی می‌شکند.

او با بیان اینکه بدترین حالت حرمت شکنی مربوط به زمانی‌ است که بی احترامی به خانواده‌های یکدیگر نیز سرایت کند، افزود: بسیاری از زوجین در جلسات مشاوره عنوان می‌کنند که با مذاکره و توافق توانسته‌اند بی احترامی و توهین به یکدیگر را مدیریت کنند و همدیگر را ببخشند، اما موضوعی که در این میان آزارشان می‌دهد و انگار زخم آن‌ها را عمیق‌تر می‌کند و کنترل آن از دست زوجین خارج است، توهین به خانواده‌هاست.

اکبرزاده با بیان اینکه تخریب رابطه زناشویی از جمله اثرات منفی توهین همسران به یکدیگر در یک رابطه مشترک است، تصریح کرد: نابودی صمیمیت زوجین، کاهش اعتمادبه نفس طرف مقابل، بی رغبتی نسبت به انجام فعالیت‌های مشترک، سردی در رابطه عاطفی-احساسی زوجین، عدم رسیدگی به امور مشترک و فردی، شاد نبودن، ترس از قضاوت شدن مدام، کم حرف شدن، گوشه گیر شدن، احتیاط بیش از حد، اجتناب از جمع‌های خانوادگی و اجتناب از حضور در منزل را می‌توان از جلمه سایر آسیب‌های توهین کردن زوجین به یکدیگر دانست.
او افزود: همچنین از دیگر آسیب‌های توهین به همسر در زندگی مشترک، تلاش برای پنهان کاری، بروز رفتار‌های متعارض، خشم از طرف مقابل، پرخاشگری، آسیب به خود و طرف مقابل با عدم رعایت اصول بهداشتی، تغذیه‌ای، ارتباطی و بالا رفتن احتمال خیانت با توجه به عدم همدلی است.

اکبرزاده خاطرنشان کرد: در صورت تکرار رفتار توهین آمیز، نهایتا با فردی مواجه هستیم که دچار افسردگی شده است، از فعالیت‌هایش لذتی نمی‌برد یا اصلا فعالیتی ندارد، سیستم خواب و تغذیه‌اش برهم ریخته است و مدام احساس خستگی می‌کند و ناامید است و به مرگ و خودکشی فکر می‌کند که با توجه به اثرات چرخشی یک رابطه مشترک طولی نمی‌کشد که همه این علائم در خود فرد توهین کننده نیز بروز پیدا می‌کند.
 
مرجع : باشگاه خبرنگاران جوان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
هم اکنون که در حال نفس کشیدن هستید، کس دیگری دارد نفس های آخرش را می کشد. پس دست از گله و شکایت بردارید و بیاموزید چگونه با داشته هایتان زندگی کنید.