پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ / ۱۸:۵۶
کد مطلب: 50052
۱

مغز از طریق مشاهده می‌آموزد

مغز از طریق مشاهده می‌آموزد
  انسان برای یادگیری انجام دادن کارها، روش‌های مختلفی به‌کار می‌برد. یکی از این روش‌ها مشاهده است. او با مشاهده فرد دیگری که وظیفه‌ای را انجام می‌دهد، روش انجام دادن آن کار را می‌آموزد.
مدت‌ها فرض بر این بوده است که دو نوع یادگیری از طریق مشاهده وجود دارد: تقلید و شبیه‌سازی.
در روش تقلید، فرد روش کار دیگری را کاملا کپی می‌کند تا به همان هدف دست یابد. اما در شبیه‌سازی، فرد روش کار دیگری را مشاهده کرده و نتیجه نهایی آن را استنباط می‌کند. سپس بدون اینکه آن روش را کاملا کپی کند، تلاش می‌کند روشی به‌کار گیرد تا به همان هدف و نتیجه نهایی برسد.

در بررسی اخیر محققان موسسه فناوری کالیفرنیا، آنها نشان دادند که چگونه مغز بین دو سیستم عصبی که مسئول هر یک از این انواع یادگیری هستند، تصمیم‌گیری می‌کند. در واقع آنها برای اولین بار نشان دادند که مغز هنگام یادگیری به وسیله مشاهده، چگونه استراتژی تقلید یا شبیه‌سازی را انتخاب می‌کند.

محققان با استفاده از دستگاه تصویرسازی تشدید مغناطیسی کارکردی (fMRI)، فعالیت مغز تعدادی از افراد شرکت‌کننده در آزمایش را بررسی کردند. داوطلبان در این آزمایش باید از میان سه رنگ قرمز، سبز و آبی موجود در یک ماشین پولی، رنگی را انتخاب می‌کردند. یکی از این رنگ‌ها ارزش مالی داشت که هیچ یک از داوطلبان از آن خبر نداشتند.

در آزمایش‌ها، محققان از داوطلبان می‌خواستند که روش کار یکدیگر را مشاهده کنند و وقتی فردی کاری را انجام می‌داد، به داوطلبان می‌گفتند که این شخص می‌داند چگونه از ماشین پولی استفاده کند تا به رنگ باارزش دست پیدا کند و آنها می‌توانند با مشاهده عملکرد آن فرد، شانس رسیدن به رنگی که ارزش مالی داشت را بالا ببرند.

البته داوطلبان در دو گروه آزمایشی قرار گرفتند که در یکی از گروه‌ها فقط از یک ماشین پولی استفاده می‌شد. اما در گروه دیگر، ماشین‌های پولی متفاوتی وجود داشت. محققان در طی آزمایش، فعالیت مغز داوطلبان را بررسی کردند.

در این تحقیق مشخص شد، مغز افراد هنگام مشاهده عملکرد دیگران می‌توانست یک مدل ریاضی از چگونگی کار داوطلبان دیگر تولید کرده و با استفاده از این مدل ریاضی، بین دو ترفند تقلید و شبیه‌سازی، یکی که احتمال رسیدن به هدف را افزایش می‌دهد، انتخاب کند.

در واقع مغز با بررسی دو ترفند با استفاده از مدل ریاضی، بررسی می‌کند که آیا شبیه‌سازی راحت‌تر او را به نتیجه می‌رساند یا بهتر است رفتار دیگری را تقلید و کاملا کپی کند.

محققان موسسه فناوری کالیفرنیا می‌گویند، مغز هنگام استفاده از مشاهدات خود برای انجام دادن کارها بسیار هوشمندانه عمل می‌کند.


مترجم: نادیا زکالوند - طبنا
منبع: مدیکال‌اکسپرس
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
هم اکنون که در حال نفس کشیدن هستید، کس دیگری دارد نفس های آخرش را می کشد. پس دست از گله و شکایت بردارید و بیاموزید چگونه با داشته هایتان زندگی کنید.