جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۵ / ۰۹:۱۴
کد مطلب: 39305
۷
۱
سادیسم در زنان با سادیسم در مردان چه تفاوتی دارد؟

علل سادیسم یا دگر آزاری جنسی

علل سادیسم یا دگر آزاری جنسی
میگنا: حتماً تا به حال با افرادی برخورد کرده اید که نوعی حس مردم آزاری در وجودشان موج می زند، با حرفهایشان بر قلب ها زخم می زنند ، با نگاه هایشان ، با لبخندهایشان ، با رفتارشان و ... این بیماری مرموز که اتفاقاً بسیار هم شایع است «سادیسم» نام دارد که همان میل به دیگرآزاری است. شخص مبتلا به سادیسم که او را « سادیست» می‌گویند، انسانی است که اصولاً میل به‌ آزار و شکنجه دادن دیگران و همچنین ایجاد انهدام و نیستی در او یک میل طبیعی است .

در علم روان شناسی و در فرضیه ها و تئوری های رفتارشناسی، عبارت سادومازوخیسم جایگزین هردو عبارت دیگرآزاری و خودآزاری شده و به طور عام، مورد استفاده قرار میگیرد. تعاریف علمی این رفتارها، طی دهه های گذشته تغییر بنیادی یافته و با توجه به تحقیقات جدید علمی، به روز و کارآمدتر شده و میشوند.

سادیسم یعنی لذت بردن از اذیت ، آزار، تحقیر و تمسخر و یا آزار جنسی دیگران .معمولا” کسانی که تمایلات سادیسمی دارند از آزار و تحقیر و تمسخر دیگران مخصوصا” اگر در حضور دیگران باشد بیشتر لذت می برند.
همچنین در سادیسم جنسی فرد سادیسمی از ازار جنسی شریک خود لذت می برد . گمان نمی رود که همه آنهایی که دارای سادیسم جنسی هستند دارای سادیسم از نوع اذیت و آزار دیگران نیز برخوردار باشند . اگر چه این نوع از انحراف جنسی یعنی سادیسم جنسی در تقسیم بندی های تشخیصی D.s.M.Iv ( دی .اس . ام . فور) از اختلالات روانی خارج شده با این حال به نظر میرسد هر گونه رفتاری که باعث اذیت و آزار دیگران شود یک رفتار نابهنجار محسوب می شود ،که نیازمند درمان است. مگر آنکه یک فرد سادیسمی که دارای تمایلات دگر آزاری جنسی است شریک جنسی را پیدا کند که دارای مازوخیسم یا خودآزاری جنسی باشد ، که چنین چیزی معمولا” احتمال اش کم است .

از طرفی افرادی که دارای تمایلات سادیسمی یا مازوخیسمی هستند تمایلات خود را یک سلیقه جنسی دانسته و به درمان آن نیز اعتقادی ندارند ، البته در اینجا نیز برای کسانی درمان پیشنهاد می شود که به انحرافی بودن تمایلات خود اعتقاد داشته باشند . به نظر میرسد افراد که دارای تمایلات جنسی سادیسمی می باشند و این گونه تمایلات خود را یک سلیقه جنسی (نه انحراف جنسی ) می دانند ، باید حداقل انتظار داشت که آنها کسانی را به عنوان شریک جنسی انتخاب کنند که دارای تمایلات مازوخیسمی یا خود آزاری جنسی باشند . در غیر این صورت چگونه می توان پذیرفت که تمایلات سادیسمی یک نوع سلیقه برای یک فرد باشد و از ان لذت ببرد و دیگری علی رغم میل خودش آزار ببیند .
ریچارد فریهر (Richard Freiherr von Krafft-Ebing) در قرن ۱۹ دمیلادی این عبارات را در علم روانکاوی مطرح نمود و از متحول شدن مفاهیم دیگرآزاری و خودآزاری در علم پزشکی گفتگو کرد که به برداشتهای دوران اخیر از این مباحث به عوان پرافیلیا، منجر شد که در راهنمای علائم و نشانه های ناهنجاری های ذهنی (DSM) به آن اشاره شده است.
اصطلاح سادیسم که از انحراف جنسی مارکی دو ساد نویسنده فرانسوی قرن 18 میلادی گرفته شده‌ است، به یک اشتیاق زیاد و همیشگی برای آزار رساندن و تسلط کامل داشتن بر دیگران و مخصوصا شریک جنسی اشاره دارد. در واقع سادیسم عموما با نشانه‌های ترکیب شده از غرایز خشونت آمیز با غرایز جنسی در نظر گرفته می‌شود.
-
تفاوت سادیسم در زنان و مردان

از آنجا که رفتار و تمایلات جنسی مردانه بیشتر پرخاشگرانه و سلطه‌جویانه است شکل مردانه سادیسم بهتر شناخته شده‌است و بیشتر خود را نشان می‌دهد. در مقابل این ابراز سلطه‌جویانه سادیسم، نوع معکوس آن به مازوخیسم یا آزارطلبی جنسی، همجنس بازی و عقده اختگی منجر می‌شود.

بنابراین سادیسم در زنان تظاهر کمتری دارد چرا که از نظر فروید تمایلات جنسی زنان به طور غریزی به سمت مازوخیسم یا آزارطلبی جنسی می‌باشد. اما در پشت این ظاهر منفعلانه مجموعه‌ای از عناصر معکوس نیز هست که به غریزه محافظت از خود در زنان بازمی‌گردد و زمانی خود را نشان می‌دهد که امنیت آنان مورد تهدید واقع شده باشد. در آن هنگام است که پرخاشگری پنهان شده آزاد می‌شود و به سمت سادیسم بسط داده می‌شود.

سادیسم در زنان در مقایسه با سادیسم در مردان کمتر بی‌رحمانه یا کمتر خشونت آمیز نیست بلکه تنها احتمال دارد زنان سادیستیک راه و روش متفاوتی از مردان برای ابراز تمایلات سادیسمی خود انتخاب کنند، روشی که با ذات طبیعی و آنابولیک زنان هماهنگی بیشتری داشته باشد.

سادیسم در زنان و مردان یک اختلال یا یک ویژگی شخصیت؟
سادیسم عبارت است از علاقه به آزار دادن دیگران به صورت جسمی، روانی و جنسی، طوری که این آزار رساندن موجب لذت و آرامش فرد آزاررسان شود. این افراد از تحقیر و تمسخر و آزار روحی یا جسمی و جنسی افراد به خصوص در حضور دیگران لذت زیادی می‌برند و گاهی رفتارهای پرخاشگرانه یا جنایتکارانه از خود بروز می‌دهند.
در همین راستا، در طبقه بندی «دی. اس. ام سه» (DSM-III)، در سال ۱۹۸۰ میلادی دیگرآزاری به عنوان اختلال روانی دسته بندی شده است در حالی که از زمان انتشار طبقه بندی «دی اس ام چهار» (DSM-IV) در سال ۱۹۹۴، از آن به عنوان یک ویژگی شخصیتی نام برده میشود.
بنابراین، دیگرآزاری به صرف وجود داشتن، بیماری نیست و در افراد و جوامع گوناگون، مرزها و محدودیتهای متفاوتی دارد.
-
گونه های سادیسم:
سه نوع ساديسم وجود دارد که سه نوع آن مي تواند در يک شخص وجود داشته باشد:
1.سادیسم ذهنی:
حالتی است که شخص سادیست، بجای اینکه به دیگران آزار و اذیت وارد کند صحنه‌های اعمال سادیستیک را در ذهن خود، مجسم می‌کند و از آنها لذت می‌برد.

2. سادیسم سمبولیک: یک حالت انحرافي و غیر عادی روانی است که مبتلایان آن کوشش می‌کنند با تحمیل حالات مخرب روانی (تمایل به توهین و تحقیر کردن و پایمال کردن شخصیت افراد)نسبت به آنها، برای خود یک حالت ارضاء و تشفی روانی ایجاد کنند.

3.سادیسم بدنی: افراد مبتلا به اين نوع ساديسم، کسب لذت جنسي را در تحميل آزار و اذيت بدني و ايجاد دردهاي جسمي براي ديگران مي بينند و اين اعمال را حتي تا مرحله ي قتل ادامه مي دهند. بعضي از اين افراد با آزار و شکنجه و کشتن حيوانات به لذت جنسي مي رسند.
-
سادیسم در زنان و مردان یا سادومازوخیسم
سازمان بهداشت جهانی این اختلال سادیسم را بصورت ترکیب با مازوخیسم جنسی به نام آزارگری – آزارخواهی یا سادومازوخیسم Sadomasochism معرفی کرده است و ملاک‌های زیر را برای این انحراف جنسی دارد: آزار دادن و تحقیر دیگران و بی‌احترامی به آنها یا آزار دیدن و مورد بی‌احترامی و تحقیر دیگران قرار گرفتن که سبب ارضای جنسی می‌شود. این ناهنجاری به تعاملاتی اطلاق می‌شود که در آن یک شخص با آزار دادن فرد دیگری که از درد کشیدن لذت می‌برد ارضا می‌شود.

بسیاری از افراد در روابط جنسی خود به اعمال دردناک خفیفی مثل گاز گرفتن، نیشکون گرفتن و سیلی زدن مبادرت می‌ورزند. وقتی هر دو شریک جنسی از این اعمال لذت می‌برند، این رفتارها لذت جنسی را افزایش می‌دهند. اما افراد آزارگر و آزارطلب غالبا نه تنها از اعمال دردآور خفیف پا را فراتر می‌گذارند بلکه تنها با توسل به این رفتارها می‌توانند به لذت جنسی برسند.
فرد آزارگر زمانی به اوج لذت جنسی می‌رسد که دیگران را تحقیر کند یا آنها را آزار دهد. ارضای جنسی فرد آزارطلب یا مازوخیسم به دربند بودن یعنی آزاردیدن، تحقیر شدن، درد کشیدن و برخورد بد از سوی دیگران بستگی دارد.
برخی متخصصان روانشناسی و روانپزشکی بر این باورند که ریشه‌های آزارگری و آزارطلبی را باید در دوران کودکی جستجو کرد و برخی دیگر به نقش احتمالی عوامل زیستی اشاره کرده‌اند. سادیسم و مازوخیسم جنسی به طور کلی چندان شناخته شده نیست و هنوز تحقیقات بر روی آن ادامه دارد.

سادیسم یا دگر آزاری جنسی
در اینجا اصطلاح دیگری وجود دارد تحت عنوان سادومازوخیسم جنسی یا دگر آزاری/خودآزاری جنسی : که معنی آن این است یکی از توهین ، تحقیر، بی احترامی و آزار جنسی رساندن دیگری لذت می برد که او را سادیستیک یا آزار گر مینامند ، و یکی از توهین شدن ، تحقیر شدن و بی احترامی شدن و آزار جنسی دیدن لذت می برد که او را مازوخیستیک یا آزار خواه می نامند. که اگر دو نفر با چنین ویزگی هایی همدیگر را بیابند خوشا به حالشان . اما آیا واقعا” چنین چیزی خوب است برای آنها یا خیر خود دانند.
علل سادیسم یا دگر آزاری جنسی
از آنجایی که سادیسم یک نوع رفتار خشن و خشونت آمیز تعریف شده است سادیسم جنسی نیز یک نوع رابطه جنسی همراه با خشونت و پرخاشگری بر علیه فرد دیگر میباشد . علت این نوع رفتار خشونت آمیز جنسی که آن را نیز یک سلیقه جنسی می دانند ریشه در دوران گذشته فرد دارد .
معمولا” این نوع افراد در گذشته مورد اذیت و آزار قرار گرفته و یا تحقیر شده اند و از آنجایی که بدلیل ناتوانی در ارائه واکنش مناسب نتوانسته اند خشم خود را تخلیه نمایند لاجرم خشم خود را سرکوب نموده و بعد ها که برایشان فرصتی پیش می آید خشم خود را بدان وسیله تخلیه می کنند . بنا بر این رابطه جنسی که در واقع باید یک نوع رابطه عاطفی ملاطفت آمیز باشد برای یک فرد سادیسمی فرصتی است که خشم خود را از آن طریق برون بریزد و از ناله و عجز و یا خون آلود بودن شریک جنسی لذت میبرد . بطور کلی بنظر میرسد افرادی که دارای تمایلات سادیسمی هستند احتمالا” در گذشته تجربه شکست داشته اند .با توجه به این بحث میتوان نتیجه گرفت افراد سادیسمی دارای نوعی افسردگی می باشند که این افسردگی را از طریق برون ریزی خشم که همان پرخاشگری است نشان می دهند .

پیامد های سادیسم جنسی
تا کنون نتیجه گرفته شده که دگر آزاری جنسی یک نمونه از رفتار های سادیسمی میباشد ، به عبارت دیگر یک فرد سادیسمی در بسیاری از جنبه های مختلف رفتاری آزارگر می باشد.این اختلالل یا انحراف رفتاری وجنسی اگر در مراحل اولیه درمان نشود با گذشت زمان مزمن تر شده و از آنجای که این گونه از افراد دارای افسردگی می باشند با گذشت زمان افسرده تر نیز خواهند شد. حتی اگر یک فرد سادیسمی قادر به یافتن شریک جنسی مازوخیسمی(خود آزاری جنسی) شود با این وجود اگرچه آسیب های جسمی و روانی وارده هم برای فرد مازوخیسمی و هم سادیسم لذت بخش است ،با این حال ای گونه از عملکرد در طولانی مدت باعثافسردگی فرد می شود . اگرچه این افراد همانطور که گفته شد دارای نوعی افسردگی هستند ،در واقع این عملکرد باعث چرخه منفی شده و فرد افسرده تر نیز میگردد . افراد مازوخیسمی نیز دارای افسردگی می باشند که در بخش مازوخیسم جنسی توضیح داده خواهد شد.
-
درمان سادیسم در زنان و مردان
درمان سادیسم در صورتی امکان پذیر است که خود فرد تمایل به درمان داشته باشد. روان‌درمانی تحلیلی و رفتاردرمانی، هیپنوتیزم درمانی، شرکت در گروه‌های خودیاری و همچنین خانواده درمانی، کاهش استرس‌های محیطی و دارو برای درمان به کار می‌رود.

درمان سادیسم جنسی
روش های درمانی موجود برای این نوع از انحراف جنسی زمانی امکان پذیر است که خود فرد تمایل به درمان داشته باشد . در اینصورت روش درمانی ،رفتار درمانی ،شناخت درمانی و هیپنوتیزم درمانی به همراه روان درمانی میتواند مفید واقع شود . در این میان هیپنوتیزم درمانی قوی ترین و سریع ترین روش برای سادیسم جنسی و دیگر اختلالات و انحرافات جنسی می باشد که تاکنون نتایج بسیار خوبی نیز حاصل شده است . -

اما آیا حیوانات نیز سادیسم دارند؟!
تصویر زیر را ببینید:
اندکی تحمل فرمایید تا تصویر به طور کامل بارگزاری شود.
-
لينك ورود به كانال روان شناسي میگنا
منابع:
-دکتر پرویز مظاهری «سادیسم یعنی آزردن و لذت بردن»
-وب دكتر داود نجفي توانا
-راسخون
-ستاره
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

mahnaz
Iran, Islamic Republic of
سلام من 15 سالمه
نمیدونم چه مشکلی دارم ولی از تحقیر شدن کسی متنفرم اگه خودم کسیو تحقیر کنم واسم مشکلی نداره ولی وقتی کسیو یه نفر دیگرو تحقیر کنه خیلی عصبانی میشم و حتی کتک هم میزنم این موضوع هم خودم هم طرف مقابلم رو ازار میده ولی به خودم حس قدرت میده
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
اعتماد به نفس ضرورتاً تضمین کننده موفقیت نیست ولی عدم اعتماد به نفس مطمئناً باعث شکست می‌شود./ آلبرت بندورا