جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۶ / ۱۰:۳۷
کد مطلب: 42366
۱

10 توصیه خوردنی و نخوردنی برای پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه

10 توصیه خوردنی و نخوردنی برای پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه

میگنا: پرهیزها و توصیه‌های غذایی ویژه‌ای وجود دارد که با رعایت آنها می‌توان از شکل‌گیری و ابتلا به سنگ کلیه تا حد زیادی در امان ماند.

مطالعات نشان می دهند که اگر حجم ادرار روزانه بیش از دو لیتر باشد میزان عود سنگ به طور قابل توجهی کاهش می یابد. برای رسیدن به این میزان حجم ادرار بایستی حدود ۳ لیتر آب در روز نوشید.

۱-روزی ۸ تا ۱۰ لیوان آب و مایعات بنوشید که باعث رقیق شدن ادرار و در نتیجه، کاهش غلظت مواد معدنی سنگساز در پیشاب می‌شود.


۲-مصرف نمک (سدیم) را در رژیم غذایی خود کاهش دهید تا سبب کاهش میزان کلسیم در ادرارتان شود. همچنین از غذاهایی که سدیم یا نمک زیادی دارند، همچون تنقلات شور، نودل، سوپهای کنسروی، و گوشتهای فرآوری‌شده اجتناب کنید.


۳-حداقل دو وعده غذای دارای میزان کلسیم اندک را در رژیم غذایی روزانهٔ خود بگنجانید زیرا مطالعات نشان داده که چنین اقدامی خطر شکلگیری سنگهای کلیوی کلسیمی را کاهش می‌دهد. یک فنجان شیر کمچرب دربردارندهٔ ۳۰۰ میلی‌گرم کلسیم است.


۴-اگزالات یا اسید اکسالیک در بیشتر خوراکیهای گیاهی همچون اسفناج، توت‌فرنگی، سبوس گندم، آجیلها و نیز چای موجود است. خودداری از خوردن و نوشیدن این مواد غذایی ممکن است به کاهش مقدار اگزالات در ادرار بیانجامد.


۵-بدن انسان ویتامین C را به اگزالات تبدیل می‌کند و در نتیجه، احتمال شکلگیری سنگ کلیه افزایش می‌یابد. افرادی که سابقه یا استعداد تشکیل سنگ در کلیه‌شان دارند باید پیش از مصرف میزان زیادی از ویتامین‌ها و یا مواد معدنی باید با پزشک یا متخصصان تغذیه مشورت کنند.


۶-شکر هم ممکن است باعث ایجاد و افزایش سنگهای نوع کلسیمی یا اگزالات-کلسیمی شوند. از این رو افراد مبتلا به سنگ کلیه یا دارای سابقه ابتلا به آن باید از مصرف خوراکیهای بسته‌بندی‌شده شیرین و شکرین پرهیز کنند.


۷-گوشت و پروتئین‌های حیوانی دیگر نظیر تخم‌مرغ و ماهی دربردارندهٔ ماده‌ای به نام «پورین» هستند که در ادرار به اسید اوریک تجزیه و تبدیل می‌شود. پروتئینهای حیوانی غیر لبنی همچنین با افزایش دفع کلسیم و کاهش دفع ماده‌ای به نام «سیترات» در ادرار، خطر تشکیل سنگهای کلسیمی را افزایش می‌دهند.


۸-فیبر غیر محلول موجود در گندم، چاودار، جو، و برنج به کاهش میزان کلسیم در ادرار کمک می‌کند. این مواد غذایی با کلسیم موجود در روده ترکیب می‌شوند و بدین گونه کلسیم اضافی به جای دفع شدن از طریق کلیه‌ها، همراه با مدفوع از بدن خارج می‌شود.


۹-برای جلوگیری از تشکیل سنگهای اگزالات-کلسیمی توصیه می‌شود که در مصرف فرآورده‌های لبنی یا غذایی دارای اگزالات زیاد همچون چای و شکلات زیاده‌روی نکنید و آنها را در حداقل‌ترین میزان مصرف کنید.

10- میوه ها و سبزیجات می توانند اثرات ضد سنگ سازی داشته باشند. این غذاها به دلیل داشتن مقادیر زیادی آب، پتاسیم، منیزیوم و مقادیر کم کلرید سدیم و قدرت قلیایی کردن بالا به خاطر بیکربنات و سیترات بالا نقش به سزایی در کاهش سنگ سازی دارد.
 -
 
سلامت آنلاین
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
انسانهاي شاد دنياي درونشان را ميسازند، انسانهاي غمگين دنياي بيرونشان را سرزنش ميكنند.