شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۸ / ۱۹:۰۰
کد مطلب: 48610
۰

اهمیت غذا برای زندگی سالم

اهمیت غذا برای زندگی سالم
به گزارش میگنا، ربابه شیخ الاسلام، عضو هیات علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ایرنا نوشت:
کشورهای مختلف به مناسبت روز جهانی غذا (۲۴ مهرماه مطابق با ۱۶ اکتبر) با برپایی نشست هایی موفقیت های خود را در زمینه های متناسب با اهداف فائو در عرصه کشاورزی، افزایش تولید یا پیشگیری از سوءتغذیه جشن می گیرند و برنامه هایی را برای رفع تنگناهای ملی با ارائه راه حل های مناسب و تغییر راهکارهای نادرست مطرح می کنند.

اغلب مضامین انتخابی فائو در طول این سال ها حول محور "غذا " و رساندن این غذا به تمام سکنه این جهان است افرادی که در این جهان زندگی می کنند و حق آنهاست که غذای مناسب و کافی داشته باشند و از گرسنگی رنج نکشند. 

مدیریت منابع در هر کشوری باید روندی متعادل داشته باشد این بی عدالتی در توزیع منابع ملی است که موجب می شود بخشی از مردم به غذای کافی دسترسی پیدا نکنند. به رغم اهمیت کشاورزی به عنوان نیروی محرکه در اقتصاد و تامین غذا بسیاری از کشورهای در حال توسعه در این بخش حیاتی سرمایه گذاری مناسبی نداشته اند.

کشور ما خوشبختانه در بند اول سند چشم انداز ملی تا سال ۱۴۰۰ شمسی معادل ۱۹۲۱ میلادی، دستیابی به عدالت اجتماعی، آزادی‌های مشروع، حفظ کرامت و حقوق انسان‌ها و بهره‌مندی از امنیت اجتماعی و قضایی و در بند ۴ این سند برخورداری از سلامت، رفاه، امنیت غذایی، تأمین اجتماعی، فرصت‌های برابر، توزیع مناسب درآمد، نهاد مستحکم خانواده، به دور از فقر، تبعیض و بهره‌مند از محیط زیست مطلوب را برای آحاد مردم خواسته است.

اجرایی شدن این خواسته های مطلوب، نیاز به نیروی انسانی متعهدی دارد که بتوانند این اهداف را به ثمر برسانند. به رغم تلاش هایی که در جهان صورت گرفته است، بر اساس آخرین داده های سازمان ملل در سال ۲۰۱۶، حدود ۸۱۵ میلیون نفر یعنی ۱۱ درصد جمعیت جهان هنوز از گرسنگی رنج می برند.

شواهد جدید همچنان نشان می دهد که تعداد افراد گرسنه در جهان رو به رشد است و پیشرفت های محدودی در زمینه پرداختن به انواع مختلف سوءتغذیه، از کم وزنی کودکان تا چاقی بزرگسالان و سلامت صدها میلیون انسان در معرض خطر انجام شده است.

اوضاع در آمریکای جنوبی و بیشتر مناطق آفریقا رو به وخامت است و به نظر می رسد در تمام طول این سال ها نابرابری هایی که به سوءتغذیه و گرسنگی دامن می زند، افزایش داشته است و متاسفانه همیشه کودکان و زنان بیشترین آسیب را می بینند.

این نکته همچنین حائز اهمیت است که در حالی که میلیون ها نفر گرسنه هستند، ۶۷۲ میلیون نفر از چاقی رنج می برند و ۱.۳ میلیارد نفر دارای اضافه وزن هستند. به نظر می رسد عنوان هایی که فائو هر سال برای این جهان گم گشته در بی عدالتی سرمی دهد، آرزوهایی دست نیافتنی هستند. سال گذشته «گرسنگی را به صفر برسانیم» یا Zero huger شعار انتخابی فائو بود که سازمان ها و گروه هایی از مردم جهان را برای کمک و تلاش برای حذف گرسنگی تهییج کرد و اقداماتی هر چند کوچک در جای جای کشورهای مختلف صورت گرفت که تنها حرکت هایی نمادین بود و به ریشه ها توجه نداشت و شعار امسال نیز توجه جهانیان را به آینده ای نه چندان مطلوب می کشاند که باید هر کشوری خود اقدام کند و آینده به اقدامات کشورها بستگی دارد.

اگر چه جزئیات اقدامات مورد نظر شعار روز جهانی غذا ۲۰۱۹ هنوز اعلام نشده است ولی مهم این است که تا کشورها خودشان نسبت به وضعیت خود هوشیار نباشند و برنامه های استراتژیک خود را برای کاهش بی عدالتی و توزیع عادلانه منابع بکار نگیرند و سیاستگذاری و تصمیم سازی های مناسب را انجام ندهند، به حذف گرسنگی و دستیابی به امنیت غذایی نخواهند رسید.
 
 
 
 
 
 
 


 
مرجع : ایرنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
برای انسان نابینا شیشه و الماس فرقی ندارد اگر کسی قدرتان را ندانست فکر نکنید شیشه اید یقین بدانید که او نابیناست ...