پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۵:۰۶
کد مطلب: 11231
۰

کاهش سن مصرف سیگار در کشور به 11 سال!

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران گفت: در حالی که جوانان مصرف سیگار را از بزرگترهای خود پنهان می‌کنند اما قلیان در خانواده‌ها به صورت دسته جمعی سرو می شود.
به گزارش مهر، دکتر محمدرضا مسجدی روز دوشنبه در نشست خبری روز جهانی بدون دخانیات، با اشاره به شعار امسال روز جهانی بدون دخانیات، گفت: مبارزه با عملکرد سوداگرانه کمپانیهای دخانیات شعار جهانی مبارزه با دخانیات است چرا که شرکتهای دخانیات با هر ترفندی به دنبال کسب سود هستند.

وی افزود:‌ در حال حاضر با وجود اقدامات صورت گرفته قیمت سیگارهای خارجی بالاتر رفته است به گونه‌ای که 150 میلیارد تومان سالانه به جیب وارد کنندگان سیگار می رود.

مسجدی ادامه داد: سالانه 65 میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف می‌شود که 25 میلیارد نخ واردات رسمی، 35 میلیارد نخ تولید داخل و سایر نخهای سیگار قاچاق وارد می‌شود.

وی با اشاره به توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت گفت: این سازمان اعلام کرده است که در هر یک از کشورهای عضو WHO باید تا سال 2025، 30 درصد از مصرف سیگار کاسته شود و تا سال 2050 مرگ و میر ناشی از استعمال سیگار نصف شود. برای تحقق این امر در ایران لازم است مسئولان کشور بسیج شوند چرا که در حال حاضر بین 5 تا 7 میلیارد تومان هزینه خرید روزانه سیگار در ایران است و دو برابر این رقم برای درمان بیماریهای ناشی از مصرف سیگار صرف می‌شود.

دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات تصریح کرد: ‌ایران ضعیف ترین عملکرد را در زمینه مبارزه با دخانیات در منطقه دارد و قوانین و آیین نامه‌های موجود اجرا نمی‌شود، در این شرایط با وجود آن که 85 درصد از مردم ایران سیگار نمی‌کشند ولی به طور مستقیم در معرض دود این ماده دخانی قرار دارند.

وی درباره تاسیس قهوه خانه‌های ویژه بانوان نیز گفت: قهوه خانه یک مرکز و محل فرهنگی محسوب می‌شود و مجوز خود را از شورای شهر و شهرداری دریافت می‌کند اما متاسفانه اولین کالایی که در قهوه‌خانه عرضه می‌شود قلیان است. این در حالی است که عرضه این ماده دخانی بر اساس قانون در قهوه خانه‌ها ممنوع است.

مسجدی با ابراز نگرانی نسبت به کاهش سن شروع استعمال سیگار در ایران افزود: در حال حاضر سن شروع مصرف این ماده دخانی به 11 سال رسیده است از سوی دیگر 3 تا 5 درصد دختران در سالهای اول دانشگاه و6 تا 8 درصد آنان در سالهای آخر تحصیل خود استعمال سیگار را آغاز می‌کنند. از سوی دیگر 28 درصد از دختران جوان قلیان می‌کشند این در حالی است که دختران اجتماع آینده را می‌سازند.

وی با اشاره به طرح پاد (پیشگیری از استعمال دخانیات در مدارس) گفت: در 6 سال اخیر دنبال اجرایی شدن این طرح بوده‌ایم ولی هنوز اجرا نشده است اما ما همچنان پیگیری‌های خود را ادامه می‌دهیم.

دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات با اشاره به امضای تفاهمنامه با وزیر نفت اظهارداشت: بر اساس این تفاهم نامه وزیر نفت خواهان بدون دخانیات بودن خانواده نفت کشور شده است بنابراین از استخدام افراد سیگاری در این وزارتخانه جلوگیری و قراردادهای کارکنان سیگاری تمدید نمی‌شود. علاوه بر آن قراردادهای همکاری با پیمانکارهای سیگاری لغو می‌شود. علاوه بر آن قرار است کلینیکهای ترک سیگار در کل مجموعه وزارت نفت احداث شود.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
سلامتي هميشه با دارو بدست نمياد بيشتر اوقات از آرامش خيال آرامش قلب و روح مياد سلامتي با خنده و عشق مياد