جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۱ / ۰۷:۲۴
کد مطلب: 11258
۰

در کجا می شود قلیان و سیگار کشید؟

طبق قانون جامع کنترل و مبارز ملی با دخانیات، در اماکن عمومی نمی توان دخانیات مصرف کرد. اما یک مکان عمومی استثنا شده است.به گفته محمدرضا مسجدی، دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات، قهوه خانه از لیست اماکن عمومی حذف شده است: "چون مصرف سیگار و قلیان در قهوه خانه ها ممنوع است، بنابراین آمده اند این مکانها را از لیست اماکن عمومی حذف کرده اند.

او دراین باره به مهر گفت: چنین اقدامی، خنده دار است؛ وقتی مطب، رستوران، اتوبوس، سینما و... جزو اماکن عمومی است چرا قهوه خانه از این لیست حذف می شود؟"

در چند روز گذشته، دوباره بحث قهوه خانه ها و کشیدن قلیان داغ شده است. دلیل هم خبری کوتاه از قول رییس اتحادیه قهوه‌خانه داران بود که گفت: "ما پیگیر راه‌اندازی قهوه‌خانه‌ ویژه بانوان هستیم و در نظر داریم با همکاری و اجازه نیروی انتظامی و اداره اماکن، مکانی مختص بانوان ایجاد کنیم و صحبت‌هایی نیز در این رابطه صورت گرفته است. در رابطه با تشکیل قهوه‌خانه ویژه بانوان باید به درستی شرایط و جزئیات آن مورد بررسی قرار گرفته و نظرات را از مراکز مربوطه دریافت کرده و بعد از بررسی و سنجیدن شرایط به نتیجه مشخصی در این رابطه برسیم.

به گفته عباس علائی مدتی است که گرایش مردم به قهوه‌خانه‌ها زیاد شده و این نشان می‌دهد که مردم سنت خود را دوست دارند و گذشتگان خود را همیشه به خوبی یاد می‌کنند."

اما این نقل قول با واکنش های وزارت بهداشت و فرمانده نیروی انتظامی همراه شد که لزومی برای مجوز دادن به قهوه خانه مخصوص بانوان نمی دیدند. وزارت بهداشت علاوه بر این، رواج قلیان کشیدن میان زنان را، موجب آسیب جدی برای نسل آینده دانست.

اعتراضات به تصمیم اتحادیه قهوه خانه دارها به تاسیس قهوه خانه ویژه بانوان درحالی است که دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفته جلسات ستاد کشوری کنترل مبارزه با دخانیات در 6 سال گذشته، فقط 6 بار تشکیل شده است.

به گفته مسحدی، یکی از علل ناکارآمدی اجرای قانون جامع کنترل و مبارز ملی با دخانیات در ایران، ناشی از عدم برگزاری مداوم جلسات ستاد کشوری کنترل مبارزه با دخانیات است: "قویترین قانون مبارزه با استعمال دخانیات مربوط به ایران است اما عملکرد به قانون ضعیف است. از مسئولان ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات بپرسید که از زمان تصویب قانون مبارزه با دخانیات در کشور تاکنون چند بار جلسه تشکیل داده اند.

مسجدی در پاسخ به این سئوال که تاکنون چند بار جلسات این ستاد برگزار شده است، با عنوان این مطلب که قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات در سال 1385 ابلاغ شده است، گفت: قطعا تعداد جلساتی که تاکنون برگزار شده کمتر از سالهایی است که قانون تصویب شده است.

به گفته دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات برخی از اعضای ستاد حتی یک بار هم در این جلسات حاضر نشده اند: "وزرای بهداشت، فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، بازرگانی، فرمانده نیروی انتظامی، دو نفر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، رئیس سازمان صداوسیما به عنوان ناظر و نماینده یکی از سازمانهای غیردولتی مرتبط با دخانیات، عضو این ستاد هستند. بر اساس قانون، این ستاد می بایست هر 6 ماه یکبار گزارش عملکردش را به هیئت وزیران و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ارائه دهد اما قانونگذار هم وقتی پیگیری می کند جواب نمی دهند."

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
در نگاه کسانی که پرواز را نمی فهمند ، هر چه بیشتر اوج بگیری کوچکتر خواهی شد.