شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۴:۲۱
کد مطلب: 11560
۰

گوشت خریداری شده را 24 ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف کنید

فريزكردن گوشت، ويروس "تب كريمه كنگو" را غيرفعال مي‌كند/ مصرف گوشت سفيد موجب ابتلا نمي‌شود
كارشناس مسئول دفتر بيماري‌هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان مركز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت شيوه‌هاي انتقال و پيشگيري از ابتلا به بيماري تب كريمه كنگو را تشريح كرد.

به گزارش میگنا، دكتر محمد زينلي در گفت‌وگو با ايسنا، درباره چگونگي انتقال بيماري تب كريمه كنگو از حيوان آلوده به انسان، گفت: بحث انتقال بيماري از طريق گوشت مطرح نيست، بلكه بحث انتقال آن از طريق خون و ترشحات دام آلوده مطرح است. عمدتا اگر زمان ذبح، ويروس در دام وجود داشته باشد، توصيه آن است زماني كه لاشه حيوان جدا مي‌شود بايد در سردخانه و در دماي بين صفر تا چهار درجه سانتي‌گراد نگهداري شود. دماي يخچال‌هاي منازل نيز براي اين موضوع كفايت مي‌كند.

وي افزود: اگر گوشت 24 ساعت داخل يخچال باشد، به دليل جمود نعشي و پديده گليكوژن در گوشت، گليكوژن به اسيد لاكتيك تبديل شده و اين پديده سبب اسيدي شدن گوشت مي‌شود. به اين ترتيب ph گوشت به حدود 5 مي‌رسد كه در اين ph ويروس غيرفعال مي‌شود. به اين ترتيب زماني كه گوشت وارد چرخه آشپزخانه مي‌شود، ويروس قابليت انتقال ندارد.

زينلي ادامه داد: زماني كه به گوشتي دست مي‌زنيم كه حالت خون‌آبه داشته و دست نيز از جراحتي برخوردار است، درصورتي كه امكان آلودگي گوشت وجود داشته باشد، ويروس آن از طريق مخاط هم مي‌تواند وارد بدن و نهايتا جذب شود.

وي تاكيد كرد: توصيه آن است كه زنان خانه‌دار، قصا‌ب‌ها و افرادي كه با دام و گوشت دام ارتباط دارند، گوشت را 24 ساعت در يخچال نگهداري كنند و پس از آن براي تكه‌تكه كردن آن از دستكش استفاده كنند.

زينلي افزود: توصيه‌هاي لازم صورت گرفته كه در كشتارگاه‌ها و قصابي‌ها از وسايل حفاظت فردي مانند دستكش، گان، عينك، ماسك و چكمه استفاده شود. با دام‌پزشكي نيز هماهنگي‌هايي صورت گرفته كه كشتارگاه‌ها به اين وسايل تجهيز باشند.

وي تاكيد كرد: انتقال بيماري تب كريمه كنگو در گوشت سفيد مطرح نيست و هيچ ابتلايي در طيورو ماهي ندارد. تنها شترمرغ مي‌تواند به اين بيماري مبتلا شود.

كارشناس مسئول دفتر بيماري‌هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان مركز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت گفت: اين بيماري از طريق كنه وارد بدن دام مي‌شود و متاسفانه دام مبتلا هيچ علامتي ندارد. در مجموع وجود كنه مي‌تواند نشان‌دهنده اين موضوع باشد كه نكات بهداشتي رعايت شوند. همچنين بايد سعي شود دام‌ها در منازل ذبح نشوند و براي خريد و ذبح دام هماهنگي‌هاي لازم با دامپزشكي صورت گيرد.   گوشت خریداری شده را 24 ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف کنید با فرا رسیدن فصل گرما، شبکه دامپزشکی استان مرکزی درخصوص رعایت موارد بهداشتی جهت پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو هشدار داد.

به گزارش ایسنا در این اطلاعیه‌ آمده است: با عنایت به شروع فصل گرما و تکثیر و فعالیت‌ کنه‌ها و احتمال بروز مواردی از بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو که بیماری قابل انتقال به انسان و حیوان است و به لحاظ مخاطرات بالقوه این بیماری برای جمعیت انسانی، گروه‌های در معرض خطر از جمله بازرسان بهداشتی دامپزشکی، دامداران، قصابان، سلاخان، نقل و انتقال‌دهندگان دام و ذابحین باید نکات بهداشتی را در این زمینه رعایت کنند.



در این اطلاعیه، خودداری از کشتار غیرمجاز دام و یا خرید گوشت فاقد مهر بهداشتی دامپزشکی و یا خارج از یخچال نگهداری کردن گوشت، خودداری از خرید، عرضه و فروش فرآورده‌های خام دامی در حاشیه خیابان، پرهیز از تماس غشاهای مخاطی بدن با خون و ترشحات دام کشتاری و استفاده از دستکش هنگام خرد کردن گوشت یا آلایش خوراکی همچون کبد تذکر داده شده است.



همچنین، خودداری از قرار دادن چاقو یا کارد در بین لبها، خودداری از آشامیدن، خوردن و سیگار کشیدن در هنگام کار، شستشو و ضدعفونی دست‌ها، وسایل و البسه پس از کار روزانه، اطمینان از عدم وجود خراش و جراحت پوستی پیش از آغاز کار، خودداری از جداسازی و له کردن کنه‌های موجود روی بدن دام، سمپاشی مرتب دامداری و دام به منظور مبارزه با انگل‌های خارجی و مراجعه سریع به مراکز درمانی در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار یا بروز علایم بیماری، از دیگر نکات ذکر شده در این اطلاعیه است.



گفتنی است، براساس این اطلاعیه گوشت و کبد دام خریداری شده باید پیش از مصرف به ترتیب، حداقل به مدت 24 و 48 ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
در نگاه کسانی که پرواز را نمی فهمند ، هر چه بیشتر اوج بگیری کوچکتر خواهی شد.