چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۸:۵۴
کد مطلب: 12001
۰
۲

تجمع دانشجویان معترض کنکور دکتری مقابل سازمان سنجش/ دلايل اعتراض


صبح امروز حدود 200 نفر از دانشجویان شرکت کننده در آزمون دکتری که برای انتخاب رشته مجاز اعلام شده ولی برای مصاحبه به دانشگاه ها معرفی نشده اند مقابل سازمان سنجش تجمع کردند.

به گزارش مهر، داوطلبان نسبت به نحوه گزینش سازمان سنجش در مرحله معرفی مجازین به دانشگاهها اعتراض دارند. تمامی این داوطلبان از میان مجازین کنکور نیمه متمرکز دکتری هستند و در حال حاضر با تجمع در مقابل ساختمان مرکزی سازمان سنجش آموزش کشور در تهران خواستار پاسخگویی سازمان به مشکلات آنها هستند. دومین کنکور نیمه متمرکز دکتری امسال در فروردین ماه برگزار و روز گذشته اسامی معرفی شدگان به دانشگاهها برای انجام مصاحبه اعلام شد.

دلايل اعتراض داوطلبان آزمون دكتري و پاسخ‌هاي موجود   برخي از داوطلبان دومين آزمون دكتري كه به مرحله دوم معرفي نشده‌اند، به نتايج مرحله دوم آزمون دكتري اعتراض كردند.

به گزارش ايسنا، داوطلبان آزمون دكتري به عدم معرفي براي مصاحبه با توجه به اينكه رتبه كسب شده از سوي آنها پايين‌تر از ظرفيت رشته مربوطه است و افزايش معرفي داوطلبان از سه دانشگاه به چهار دانشگاه براي انجام مصاحبه اعتراض دارند.

همچنين اين داوطلبان به برابري ظرفيت با تعداد افراد معرفي شده براي مصاحبه در برخي رشته‌ها اعتراض دارند و مي‌گويند اگر ظرفيت رشته‌اي 10 نفر است نبايد آخرين رتبه معرفي شده براي آن رشته رتبه 10 باشد.

در پي اعتراض اين دسته از داوطلبان آزمون دكتري، خبرنگار ايسنا به جست‌وجوي پاسخي براي پرسش‌هاي مطرح شده پرداخت.

بر اساس گزارش‌هاي دريافتي، حدود 33 هزار داوطلب آزمون دكتري مجاز به انتخاب رشته شده‌اند، كه از اين تعداد 16 هزار نفر براي انجام مصاحبه معرفي شده‌اند، البته داوطلبان بايد توجه مي‌كردند كه مجاز شدن براي انتخاب رشته محل به معناي قبولي داوطلب براي انجام مصاحبه نبوده است.

بنابراين داوطلباني كه رتبه بالاتري كسب كرده‌اند براي مرحله دوم معرفي شده‌اند و بر اساس انتخاب رشته محل‌هاي داوطلب هر داوطلبي به چهار دانشگاه معرفي شده است.

بر اساس اين گزارش در دوره روزانه 3 برابر ظرفيت، دوره شبانه 4 برابر ظرفيت و براي دانشگاه‌هاي پيام نور، غيرانتفاعي و واحدهاي بين‌الملل حدود 5 برابر ظرفيت براي انجام مصاحبه به دانشگاه‌ها معرفي شده‌اند.

همچنين گزينش داوطلباني كه نسبت به انتخاب رشته محل اقدام كرده بودند بر اساس ظرفيت رشته محلي كه انتخاب كرده‌اند انجام شده است، به عبارتي ديگر داوطلبي كه محل‌ خاصي را انتخاب كرده است، بر اساس ظرفيت آن محل براي انجام مصاحبه معرفي مي‌شود. از آنجايي كه ظرفيت پذيرش نهايي در آزمون دكتري 10 هزار نفر است، 16 هزار نفر براي مصاحبه معرفي شده‌اند كه از اين ميان 6 هزار نفر مردود مي‌شوند.

نكته مهم كه شايد پاسخ اصلي به معترضان باشد اين است كه داوطلبان بايد توجه كنند درج رتبه آخرين فرد معرفي شده براي مصاحبه در «سهميه آزاد» است، در حالي كه در ظرفيت موجود رشته مربوطه مجازين سهميه‌هاي «مربي» و «رزمندگان» نيز معرفي شده‌اند.

بنابراين هر داوطلب بر اساس سهميه خود، آخرين رتبه معرفي شده به مصاحبه را در كارنامه خود مشاهده مي‌كند، بر اين اساس برآورد هر داوطلب از معرفي‌شدگان به مصاحبه مطابق با واقعيت نيست.

همچنين در رابطه با اعتراض داوطلبان به معرفي افراد به چهار دانشگاه به جاي سه دانشگاه، اين پاسخ دريافت شد كه با توجه به معرفي افراد در چند برابر ظرفيت وقتي رتبه‌هاي خوب به سه دانشگاه معرفي مي‌شوند ممكن است به دليل معرفي داوطلبان سهميه‌هاي مربي و رزمندگان تعدادي از آنها به مرحله دوم راه نيابند كه در واقع حق اين دسته از داوطلبان تضييع مي‌شود.

به عبارت ديگر اگر رتبه‌هاي خوب دانشگاه‌هايي را انتخاب كرده‌ باشند و هر كدام آنها به سه دانشگاه معرفي شوند ممكن است تعداد آنها با ظرفيت دانشگاه برابري كند و با توجه به معرفي ديگر سهميه‌ها تعدادي از اين رتبه‌هاي خوب حذف شوند. بنابراين براي اينكه عدالت آموزشي اجرا شود و حق كسي ضايع نشود تعداد دانشگاه‌ها به چهار دانشگاه افزايش يافته است تا داوطلبان شانس بيشتري داشته باشند.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

کلا شما هم قاطی کردید، قراره که فقط یه سوم مصاحبه شده ها قبول بشن، حالا وقتی که برابر ظرفیت پذیرش داوطلب معرفی شده، چطو ممکنه که فقط یه سومشون قبول بشن16 هزار نفر معرفی شده واسه 10 هزار نفر ظرفیت، یعنی چند برابر ظرفیت!!!!؟ ماشین حساب بدم خدمتتون؟
زهرا
عزیزم اگه نمرمون فقط چند نفر بعد از آخرین نفر باشه اونم شاید اگه تافل داشته باشی به زبان هم مسلط باشی کتاب ها رو هم خورده باشی امیدی شاید باشد.
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی