شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۶ آذر ۱۳۹۱ / ۰۹:۳۹
کد مطلب: 15466
۱
۲

رياضي تجربي را چگونه بخوانيم؟

رياضي تجربي را چگونه بخوانيم؟
مطالعه ي درس رياضي تجربي را بايد بر مبناي سه اصل يادگيري، تمرين و مرور قرار دهيم که در ذيل به هر يک از اين موارد مي پردازيم:

يادگيري:

اولين مرحله از مطالعه، يادگيري است که مي‌توان گفت، بهترين اصل است؛ چرا که تا درست و مفهومي ياد نگيريم، نمي‌توانيم سؤالات رياضي را به درستي پاسخ دهيم؛ پس بايستي از تمام ابزارهاي موجود براي يادگيري استفاده کنيم. ابزارهاي يادگيري اين درس عبارتند از: کلاس، جزوه و کتاب درسي. شما داوطلب عزيز تجربي بايد به دقت در کلاس، درس را از دبير بياموزيد، سپس در همان روز، مبحث تدريس شده را از جزوه، مطالعه و مثال‌ها را مجدداً حل کنيد.
بعد از خواندن جزوه، نوبت به مطالعه‌ي کتاب درسي مي‌رسد که بايستي خط به خط آن را بخوانيد و تمام مثال‌ها و تمرين‌هاي حل شده و حل نشده را حل کنيد. تعدادي از تست‌هاي کنکور سراسري، عيناً از مثال‌ها و تمرين ها و نکات متن درسي مطرح مي‌شود.
توجه داشته باشيد براي حل سؤالات رياضي، تنها ياد گرفتن نکات، قضيه‌ها و فرمول‌ها کافي نيست بلکه بايستي علاوه بر يادگيري و فهميدن، آن‌ها را به خاطر بسپاريم، چرا که در جلسه‌ي آزمون، نه کتاب داريم و نه جزوه.
پس اول به دقت و مفهومي ياد بگيريد و سپس فرمول‌ها و نکات و رابطه‌ها و .... را حفظ کنيد. در ادامه ي مرحله يادگيري لازم است، تعدادي تست به طور آموزشي از مبحثي که مطالعه کرديد، حل کنيد.
در حل تست به طور آموزشي، زمان تست زدن مهم نيست، بلکه يادگيري تمام نکات تست و به کار گيري مطالب مطالعه شده در حل تست، مهم است. در هنگام حل تست آموزشي مي‌توانيد از جزوه و يا کتاب درسي و يا حتي پاسخ تشريحي تست کمک بگيريد. تعداد تست هاي آموزشي بايد به اندازه‌اي باشد که تمام مطالب درسي در آن مبحث را پوشش دهد.
پس از حل تست‌هاي آموزشي، نوبت خلاصه‌نويسي است. مباحثي را که مطالعه و چند تست آموزشي از آن حل کرديد را خلاصه‌نويسي کنيد.
سعي کنيد در خلاصه‌نويسي، تمام مطالب و نکات مهم را يادداشت کنيد. با پايان خلاصه نويسي، مبحث مطالعه شده‌ي مرحله‌ي اول مطالعه که يادگيري است، به پايان مي‌رسد.

تمرين:

اکنون که درس را خوب ياد گرفته و خلاصه نويسي کرديد، بايستي براي تثبيت و تسلط مطالب و نکات درسي و نيز بالا رفتن سرعت تست‌زني، تعدادي تست را به صورت تمريني حل کنيد. تست‌هايي را که حل نکرديد و يا غلط حل کرديد، حتماً علامت‌گذاري کنيد، چرا که در اين تست‌ها ضعف داريد و بايد آن‌ها را برطرف کنيد.
چون حجم مطالب درسي و تنوع آنها زياد است، نبايستي تعداد تستهاي تمريني به قدري زياد باشد که از مباحث ديگر عقب بيفتيد؛ بايد تست را به دقت و متناسب با حجم مبحث مطالعه شده انتخاب کنيد. اگر مبحثي را به طور کامل نخوانديد، به حل تستهاي تمريني نپردازيد، مثلاً تا تمام نکات دنباله را ياد نگرفتيد، از مبحث دنباله، تست تمريني حل نکنيد. توصيه ميکنم، متناسب با هر يک تستي که از يک مبحث در کنکور سراسري مطرح ميشود، حداقل 50 تست به طور تمريني حل کنيد، مثلاً اگر از مبحث مجانبها در کنکور سراسري، يک سؤال مطرح ميشود، حداقل بايد 50 تست مجانب، به طور تمريني حل کنيد.
در انتخاب تستهاي تمريني، اولويت با تستهاي کنکورهاي سالهاي گذشته است چون هم استاندارد هستند و هم تمام مطالب درسي را پوشش ميدهند.

مرور:

چون حجم مطالب در درس رياضي تجربي زياد است، لذا ممکن است بعضي از مطالبي که قبلاً مطالعه کرديد، فراموش شود. در اين صورت بايستي در فواصل معين، مطالب را مرور و دوره کنيم. در اين مرحله از مطالعه هم ميتوانيم از جزوه و هم از خلاصه‌نويسيها استفاده کنيم.
پس از خواندن آنها و يادآوري نکات، بهتر است به سراغ تستهاي علامت‌گذاري شده برويم و آنهايي را که قبلاً اشکال داشتيم، مجدداً حل کنيم و اگر زمان داشتيم، تعدادي تست جديد از آن مبحث را حل کنيم. هر اندازه بتوانيم تعداد دفعات مرور را بيشتر کنيم، آماده‌تر شده و حضور ذهن بالاتري براي حل سؤالات تستي پيدا مي‌کنيم.  

محسن تورنگ / دبير رياضي دبيرستان‌هاي بندرعباس و قشم
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

خوب بود بالاخره یکی یداشد درست حسابی و دور از حاشیه توضیح بده
مهدیه محمدی
Iran, Islamic Republic of
خیلی تشکر بابت توضيح خیلی خوبتون...
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
انسانهاي شاد دنياي درونشان را ميسازند، انسانهاي غمگين دنياي بيرونشان را سرزنش ميكنند.