چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۲ / ۲۳:۳۰
کد مطلب: 17132
۰

رنج مضاعف بیماران تالاسمی از خون وارداتی!

هفته گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه تعدادی کیسه‌ خون حساسیت‌زا به بازار مصرفی بیماران تالاسمی در شیراز و بندرعباس وارد شده و مشکلات زیادی را برای بیماران به وجود آورده است.
به گزارش ایسنا، روزنامه حمایت با ذکر این مقدمه گزارش داد: علیرضا صحراگرد، رئیس اداره امور بیماری‌های خاص دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در حالی از واکنش بیماران تالاسمی به این کیسه‌ها خبر می‌دهد و آنها را وارداتی از چین می‌داند که متولیان سازمان انتقال خون، چینی بودن آنها را تکذیب می‌کنند.
نکته جالب توجه در این میان آن است که ایران با وجود نیاز به واردکردن این کیسه‌ها، اکنون در زمره کشورهای صادرکننده کیسه خون هم قرار دارد.
حساسیتی در کار نیست
علیرضا توسلی، مدیر انتقال خون استان استان فارس، در پی انتشار این خبر، ابتدا در گفت‌وگویی اظهار کرد که واکنش پوستی و خونی ممکن است در بیشتر بیماران تالاسمی به وجود بیاید اما سر‌انجام گفت که ممکن است برخی محصولاتی که وارد کشور می‌شود، مشکلاتی نیز داشته باشد و اگر گزارشی در اختیار ما قرار گیرد آنها را به ستاد مرکزی سازمان انتقال خون کشور منعکس می‌کنیم و سازمان مرکزی نیز سیاست‌های خرید خود را عوض می‌کند.
به گفته این مسئول استانی، شمار واکنش‌ها به کیسه‌های خون توزیع شده 12 مورد بوده است که فقط سه موردش شدید و بقیه موارد کنترل شده است. بلافاصله بعد از اظهارات وی، محمد فرانوش، معاون فنی و فناوری‌های نوین سازمان انتقال خون نیز اعلام کرد که فقط سه هزار کیسه خون حساسیت‌زا وارد کشور شده بود که با بروز حساسیت در بیماران تالاسمی همه آنها جمع‌آوری شده است.
کیسه‌های خون در حالی برای بیماران مشکل ایجاد کرده است که به استناد گفته‌های معاون فنی و فناوری‌های نوین سازمان انتقال خون، این محصول در دوره‌ای هشت تا ده روزه در آزمایشگاه کنترل کیفی سازمان انتقال خون مورد بررسی قرار می‌گیرد.
با چین کاری نداریم
در این میان و درست زمانی که زمزمه‌های ورود کیسه خون از چین نیز سر زبان‌ها افتاد، مدیرعامل سازمان انتقال خون اعلام کرد: هیچ وقت از کشور چین، کیسه خون وارد نکردیم. کیسه‌های خون فیلتردار بیش از ۱۰ سال است که از یک شرکت ژاپنی واقع در سنگاپور وارد می‌شود که متاسفانه ۵ محموله آن در اواخر اسفند ۹۱ غیر استاندارد تشخیص داده و امسال جمع‌آوری شد.
غلامرضا توگه با بیان اینکه 95 درصد تجهیزات فنی مانند کیسه خون و کیت‌های تشخیصی سازمان انتقال خون وارداتی است، اظهار کرد: تجهیزات اصلی مانند کیسه خون و کیت‌های تشخیصی را ستاد سازمان انتقال خون به صورت متمرکز برای کل پایگاه‌های انتقال خون کشور تهیه و توزیع می‌کند و از این نظر توانستیم با مدیریت متمرکز جلوی مشکلات را بگیریم اما در مورد تجهیزات روزمره مصرفی مثل پنبه، الکل، دستکش و دستگاه‌های اندازه‌گیری هموگلوبین تامین این تجهیزات به عهده خود پایگاه‌هاست که با همکاری استاندار‌ی‌ها باید انجام شود.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران ادامه داد:‌ در مورد کیسه‌های خون فیلتردار که گلبول‌ها و سلول‌های سفید را برای بیماران تالاسمی و دیالیزی فیلتر می‌کند متاسفانه کشورهای غربی ورود این کیسه‌ها را با عنوان اینکه کاربرد دوگانه و نظامی هم دارند، تحریم کرده‌اند. وی بابیان اینکه تلاش کردیم تحریم‌ها را دور بزنیم، ادامه داد: کیسه‌های فیلتردار مانند گذشته از یک شرکت ژاپنی که در سنگاپور مستقر است وارد می‌شود اما متاسفانه بعد از واردات این نوع کیسه‌ها گزارش‌هایی مبنی بر حساسیت و شوک بیماران تالاسمی بعد از دریافت خون از طریق این کیسه‌ها دریافت کرده و آنها را از بازار مصرفی بیماران جمع‌آوری کردیم.
کیسه‌های ایرانی صادر می‌شود
رسیدگی به وضع بیماران تالاسمی وقتی اهمیت بیشتری می‌یابد که بر اساس اعلام سازمان انتقال خون معلوم می‌شود سالیانه 300 نفر به تعداد بیماران تالاسمی ایران افزوده و این جامعه آماری هر روز فربه‌تر می‌شود؛ اتفاقی که با اجرای طرح غربالگری و مشاوره قبل از ازدواج قابل پیشگیری است.
رئیس انجمن تالاسمی ایران در این‌باره گفت: آمار بیماران تالاسمی در کشور بیش از 20 هزار نفر است که نزدیک به 18 هزار نفر آنان را بیماران تالاسمی ماژور تشکیل می‌دهند و 2 هزار نفر دیگر افرادی هستند که آنها هم نیاز به داروهای آهن‌دار دارند اما تحت پوشش بیمه‌ها نیستند.
مجید آراسته افزود: در حالی که کشورمان حداقل به دو و نیم میلیون کیسه خون در سال نیاز دارد، تنها کارخانه تولیدکننده کیسه خون کشورمان حداکثر دو میلیون کیسه خون در سال تولید می‌کند؛ این درحالی است که بخشی از این محصولات به خارج از کشور نیز صادر می‌شود و در نتیجه ناچار به واردات این محصول حیاتی می‌شویم و به این ترتیب مشکلاتی مانند حساسیت به کیسه‌های وارداتی به بیماران تحمیل می‌شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
هم اکنون که در حال نفس کشیدن هستید، کس دیگری دارد نفس های آخرش را می کشد. پس دست از گله و شکایت بردارید و بیاموزید چگونه با داشته هایتان زندگی کنید.