جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۲ / ۲۱:۵۶
کد مطلب: 17633
۱

توانایی عجیب مغز انسان در برقراری ارتباط بین رنگ و موسیقی

محققان آمریکایی اظهار داشتند که هنگام گوش کردن به موسیقی مغز انسان طوری سیمکشی شده که برحسب احساسی که ملودی ها ایجاد می کند، ارتباطی بین رنگ - موسیقی قائل می شود.
به گزارش مهر، استفن پالمر دانشمند بینایی دانشگاه کالیفرنیا، برکلی و همکارانش در تحقیقاتی که در دو کشور آمریکا و مکزیک انجام شده به این نتیجه رسیدند که مردم در هر دو کشور قعطات مشابهی از موسیقی کلاسیک ارکستری را به یک رنگ خاص نسبت می دهند. این نتایج بدان معنا است که وقتی صحبت موسیقی و رنگ به میان می آید، انسانها دارای پالتهای احساسی مشترکی هستند که به نظر می رسد نوعی ذاتی است و از مرزهای فرهنگی فراتر رفته است.
پالمر طی یک بیانیه اظهار داشت: نتایج این تحقیقات به طور قابل ملاحظه ای در میان تمام فرهنگها و افراد قوی و مستمر است و به وضوح نشان می دهد نقشی که احساسات در مغز ایفا می کند چقدر قوی است؛ این نقش در گوش کردن به موسیقی و مشاهده رنگها نیز به وضوح دیده می شود.
پالمر و همکارانش با استفاده از یک پالتی که دربرگیرنده 37 رنگ مختلف بود، به این نتیجه رسیدند که مردم بیشتر تمایل دارند موسیقی هایی با ریتم سریع را به رنگهای روشنتر و زنده تر نسبت بدهند اما رنگهای تیره بیشتر به موسیقی هایی نسبت داده می شوند که در گام مینور هستند.
مردم اغلب قطعه موسیقی "Flute Concerto No. 1"موتزارت در گام جی ماژور را به رنگ زرد و نارنجی روشن نسبت داده اند درحالی که Requiem در گام دی مینور بیشتر به رنگهای تاریک، طوسی، آبی فام نسبت داده شده است.

پالمر طی بیانیه ای گفت: نکته جالب توجه این است که ما توانستیم با 95 درصد دقت میزان غمگین یا شاد بودن رنگ انتخابی را با میزان غمین یا شاد بودن موسیقی پخش شده را پیش بینی کنیم.
نتایج این تحقیقات در مجله مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شده است و می تواند برای درمانهای خلاقانه، تبلیغات و حتی ابزارهای پخش موسیقی به کار رود.
قراراست نتایج این تحقیقات روز 8 ژوئیه (17 تیرماه) در همایش انجمن بین المللی رنگ در دانشگاه نیوکاسل ارائه شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
تا حالا هيچ آدم قوى اى كه گذشته آسونى داشته باشه نديدم .