جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۳ خرداد ۱۳۹۲ / ۱۳:۲۷
کد مطلب: 17677
۱

جایزه نوبل چیست؟

جایزه نوبل چیست؟
آلفرد نوبل يكي ازمخترعان بزرگ جهان است كه جايزه علمي نوبل توسط وي بنيان گذاشته شد. ولي بايد گفت او از معدود دانشمنداني است كه در سال‌هاي پايان عمر از اختراع خود (ديناميت) پشيمان شد.

سال‌ها پيش آلفرد نوبل در سوئد متولد شد. با آن‌كه به دليل شرايط مالي خانواده‌اش مجبور بود در خانه و نزد مادرش علوم مختلف را بياموزد اما ذكاوت و هوش آلفرد همگان را به حيرت واداشت. در همان سال‌ها علم فيزيك او را مسحور خود كرد و سال‌ها بعد ارزنده‌ترين مطالعات را در ارتباط با اين علم انجام داد تا اين‌كه موفق به كشف ديناميت شد.

كشف او هنوز هم يكي از بزرگترين و تاثيرگذارترين ساخته‌هاي بشر محسوب مي‌شود. بدون ديناميت بهره‌برداري از معادن، ساخت جاده در دل كوه و سدها تقريباً غيرممكن است. ديناميت به يك باره تبديل به كارساز‌ترين اختراع بشر شد و باعث شد آلفرد نوبل شيميدان و مخترع، به عنوان ثروتمندترين دانشمند آن دوره تلقي شود. در همان زمان نوبل موسسه‌اي را در سوئد تاسيس كرد.

او در وصيت نامه خود، ۹۴ درصد از دارايي‌اش را براي موسسه‌اي كه بنياد فيزيك نام گرفت، وقف و درخواست كرد جايزه‌اي از سوي اين موسسه هرساله به برجسته‌ترين دستاوردها و اختراعاتي كه در رشته‌هاي فيزيك، شيمي، ادبيات و علوم طبيعي يا پزشكي با هدف «كمك به بشر» صورت مي‌گرفت اهدا شود.اين بنياد در شهر استكهلم (پايتخت سوئد) قرار دارد. اين مراسم هر ساله در ۱۰ دسامبر يعني سالروز مرگ آلفرد نوبل برگزار مي‌شود.

نخستين جايزه نوبل فيزيك نیز به رونگتن، يك دانشمند آلماني، براي كشف پرتو ايكس (x ray) اهدا شد. آلفرد نوبل سال‌هاي پاياني عمر خود را در يأس و نااميدي به سر برد چرا كه هدف او از كشف ديناميت، كمك به بشر بود ولي در اواخر عمر شاهد كشتار انسان‌ها با این اكتشاف خود بود. شايد آلفرد نوبل تنها دانشمندي است كه از كشف خود ابراز تأسف كرد ولي ديگر دير بود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
با خودت صادق باش و نگران آنچه دیگران درباره ات فکر می کنند نباش . تعریفی را که آنها از تو دارند نپذیر ، خود ، خودت را تعریف کن