شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۲ / ۲۱:۳۹
کد مطلب: 17803
۰

کودکان وسواسی خود را سرزنش نکنید

یک فوق تخصص روانپزشکی اطفال گفت: بیشتر خانواده‌ها یا متوجه رفتارهای وسواسی نمی‌شوند و یا سعی در پنهان کردن آن دارند، ولی با توجه به قابل درمان بودن این رفتارها، باید هر چه سریعتر با مراجعه به روانپزشک اطفال در صدد درمان این مشکل برآیند.

دکتر بهروز جلیلی در گفت وگو با ایسنا ، با اشاره به اینکه وسواس در کودکان با الگوهای رفتاری متفاوتی بروز می‌کند، گفت: گاه وجود برخی از رفتارها از سوی کودکان به عنوان توجه، دقت یا تمیز بودن وی تصور می‌شود، والدین نیز با تصور اینکه این رفتارها طبیعی است آن را جدی نمی گیرند.

وی در خصوص شناسایی رفتارهای وسواسی در کودکان گفت: فشار آوردن مداد روی کاغذ، فکر کردن هنگام نوشتن و تایید خواستن از والدین یا احساس شل بودن بند کفش از علامت‌های شروع وسواس در کودکان است، کودکان متوجه اشتباه بودن و غیرطبیعی بودن این رفتارها نمی شوند.

این فوق تخصص روانپزشکی اطفال خاطرنشان کرد: بیشتر خانواده‌ها یا متوجه رفتارهای وسواسی نمی شوند و یا سعی در پنهان کردن آن دارند، ولی با توجه به قابل درمان بودن این رفتارها، باید هر چه سریعتر با مراجعه به مشاور با روانپزشک اطفال در صدد درمان این مشکل برآیند.

دکتر جلیلی با تاکید بر اینکه بروز هر نوع رفتار تکراری بی مورد یا تاکید بر موضوعی ساده، وسواس تلقی می شود، یادآور شد: والدین مطمئن باشند که با بکارگیری آموزش‌هایی که از جانب روانپزشک به آنها ارایه می‌شود، این نوع رفتارها درمان می‌شود در غیر این صورت و به تصور اینکه این نوع رفتارها خودبخود برطرف می شوند، حرکات وسواسی مزمن شده و گاه برطرف کردن آنها مشکل است.

وی گفت: اطرافیان نباید کودکان را به دلیل انجام رفتارهای وسواسی سرزنش کنند، به عنوان مثال در مواردی که کودک احساس می‌کند با وجود شست و شوی دست، دستش تمیز نشده، ارایه توجیه منطقی برای کودک کمک کننده نیست، زیرا این فکر ناراحت کننده هرگز کودک را رها نمی‌کند و تنها راهکار رفع این نوع رفتارها مشاوره با کارشناسان است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
سخن گفتن با خدا مانند صحبت کردن با یک دوست پشت تلفن است... ممکن است او را در طرف دیگر نبینیم، اما می دانیم که دارد گوش می دهد...