پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۲ / ۲۱:۳۷
کد مطلب: 17976
۰

افزایش هوش هیجانی فرزندان با اظهار همدردی والدین

یک متخصص روانشناسی بالینی با بیان اینکه کودکان نیاز دارند تا احساسات خود را برای والدین بازگو کنند، گفت: ارائه آموزش‌های لازم از سوی والدین به فرزندان موجب ارتقای سطح هوش هیجانی در آنها می‌شود.

دکتر بهروز دولتشاهی در گفت وگو با ایسنا ، با اشاره به اینکه هوش هیجانی مهارتی است که از بدو تولد در انسان وجود دارد و میزان آن در افراد مختلف، متفاوت است، گفت: توانایی شناخت و کنترل احساسات خود و دیگران مهارتی است که انسان علاوه بر استعداد ذاتی خود می‌تواند در طول زندگی و در موقعیت‌های گوناگون کسب کرده یا آن را افزایش دهد.

وی با تاکید بر این که ارائه آموزش‌های لازم از سوی والدین به فرزندان در ارتقای سطح هوش هیجانی آنها بسیار تاثیرگذار است، گفت: قابلیت‌های سرشتی کودکان از شناخت هیجانات و عواطف مختلف به تدریج در طول زمان و در محیط رشد می‌یابد. این که تا چه حد به کودک اجازه داده شود تا احساس شادمانی، عصبانیت یا ناراحتی خود را به زبان آورده و یا به تصویر بکشد نقش مهمی در افزایش سطح این مهارت دارد.

این متخصص روانشناس بالینی با اشاره به اینکه والدین الگوی فرزندان خود هستند، یادآور شد: آرام بودن پدر و مادر و انتقال این آرامش به کودک، تماس لمسی، کنترل حرکات و حتی تن صدا در برخورد با وی در کاهش اضطراب و افزایش توانایی اداره عواطف و احساسات کودک تاثیر ویژه‌ای دارد.

وی اظهار همدردی کردن با خردسالان به هنگام ناراحتی و خشم آنها را از جمله شیوه‌های موثر در یادگیری حس همدردی با دیگران توسط کودک عنوان کرد و گفت: کودکان نیاز دارند تا احساسات خود را برای والدین بازگو کنند. می توان با بیان جمله‌هایی همچون ناراحت به نظر می‌رسی؟ آیا دوست داری در خصوص موضوعی که ناراحتت کرده حرف بزنی؟ یا عبارات مشابه به آنها کمک کرد تا در خصوص عواطف خود آزادانه صحبت کنند.

دکتر دولتشاهی در پایان با اشاره به اینکه کودک از همان ابتدای تولد آرام بودن و توانایی بروز احساسات را از والدین می آموزد، تصریح کرد: سنین پیش از دبستان تا راهنمایی، بهترین سن برای کسب مهارت های کنترلی عواطف و هیجانات در ارتباط با دیگران و افزایش میزان هوش هیجانی در فرزندان، محسوب می‌شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
هیچوقت برای تبدیل شدن به کسی که میخواستین باشین دیر نیست... فقط کافیست اولین قدم را بردارید.