جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۲ / ۱۶:۴۸
کد مطلب: 18036
۰

سلامت شغلی تایپیست‌ها

سلامت شغلی تایپیست‌ها
تایپ‌ کردن از جمله شغل‌هایی است که در آن فرد تایپیست برای مدت طولانی باید در یک محل ثابت بنشیند و ساعت‌ها با رایانه کار کند؛ بنابراین این شغل هم مانند بسیاری از مشاغل سلامت افراد را تهدید می‌کند.
اولین مشکلی که درباره تندرستی تایپیست ها مطرح می شود، آرتروز است، اما این موضوع از نظر علمی هنوز ثابت نشده و نیاز به تحقیقات بیشتری دارد. البته گاهی علائم آرتروز دست بویژه در بند آخر انگشتان بروز می کند که با درد، ورم و تغییر شکل مفصل همراه است.

مشکلات دیگری که در دست تایپیست ها ایجاد می شود، التهاب تاندون ها یا تاندونیت است و می تواند به اعصاب مجاور خود فشار بیاورد و باعث کرختی یا سوزن سوزن شدن اندام شود حتی ممکن است با حرکات دست و انگشتان صداهایی (مثل شکستن قلنج انگشتان) نیز شنیده شود.
از دیگر علائم این بیماری می توان به درد، تورم و محدودیت حرکات دست اشاره کرد.

راهکارهای درمانی
 متاسفانه آرتروز درمان کامل ندارد و فقط با رعایت بعضی نکات مثل کم کردن فشارهای کاری و ورزش مناسب می توان جلوی پیشرفت بیماری را گرفت، اما درمان اصلی تاندونیت استراحت دادن به عضو مبتلاست و اگر این کار جواب نداد، پزشک متخصص مصرف داروهای ضدالتهاب و استفاده از کمپرس گرم یا سرد و ماساژ را توصیه می کند.
از طرفی توصیه می شود فرد تایپیست بعد از درمان تاندونیت، شغلش را کنار بگذارد، چرا که طولانی شدن التهاب می تواند باعث چسبندگی یا عارضه غیرقابل برگشت شود.

خطر در کمین ستون فقرات
 یکی از مهم ترین خطراتی که سلامت تایپیست را به خطر می اندازد، آسیب های ستون فقرات است که به دلیل نشستن های نامناسب و غیر اصولی ایجاد می شود. هر فرد با توجه به قد و شرایط بدنش به میز و صندلی خاصی نیاز دارد و باید تناسب میز و صندلی را از جهت ارتفاع و تسلط به میزکار تنظیم کرد به طوری که در حالت نشسته، آرنج به صورت خم شده و با زاویه 90 درجه و ساعد موازی و هم سطح با میز قرار گیرد.
در بیشتر مواقع نیز تایپیست به زیرپایی نیاز دارد تا مجبور به خم کردن بدنش نباشد و در حالی که آرنجش روی میز است، براحتی بتواند از صفحه کلید استفاده کند. لبه بالایی مانیتور هم باید هم سطح چشم ها باشد؛ بنابراین لپ تاپ برای تایپ کردن مناسب نیست، چرا که هنگام تایپ مجبورید گردنتان را خم کنید و به همین دلیل احتمال بروز آرتروز گردن افزایش می یابد.

لطفا پلک بزنید
 از مشکلات مهم تایپیست ها ابتلا به بیماری های چشمی است که در اثر نگاه کردن های طولانی به صفحه مانیتور ایجاد می شود و با علائمی مثل خستگی، خشکی، قرمزی و آبریزش چشم، زردی بخش سفید چشم و کاهش قدرت بینایی در اثر زل زدن به مانیتور بروز می کند. اگر می خواهید دچار این عوارض نشوید باید از نگاه کردن طولانی مدت به صفحه مانیتور خودداری کنید، هنگام کار مدام پلک بزنید و بعد از هر 30 تا 40 دقیقه کار با رایانه دو تا پنج دقیقه به چشم هایتان استراحت دهید.
به عنوان مثال می توانید ورزش چشم انجام دهید؛ برای این کار باید هرچند وقت یک بار از پشت میز بلند شوید، کنار پنجره بروید و به دوردست نگاه کنید. در عین حال اگر بیشتر از هشت ساعت در روز مقابل نور رایانه می نشینید، باید هر چهار ساعت یک بار کرم ضدآفتاب بزنید.

دکتر تقی بغدادی - متخصص ارتوپدی
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
طوری زندگی كن كه اسمت با جسمت زیر خاك نرود