شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۲ / ۱۰:۳۴
کد مطلب: 19868
۰

بی ثباتی خلق را بيشتر زنان كي تجربه مي كنند؟

وب دا: دکتر آروین هدایتی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: بسیاری از زنان پس از زایمان علایمی موسوم به " اندوه بچه " را تجربه می کنند که شامل آشفتگی گذرای خلقی، بی ثباتی خلق، احساس غم، سردرگمی و گریستن است.
دکتر آروین هدایتی اظهار داشت: این علایم ناشی از تغییرات سریع هورمونی، استرس تولد نوزاد و افزایش مسئولیتهای مادری است که معمولا پس از چند روز با آموزش و حمایت از مادر بهبود می یابند.
متخصص اعصاب و روان بیان کرد: اما اگر علایم بیش از 2 هفته طول بکشد باید مادر از نظر اختلال افسردگی پس از زایمان مورد ارزیابی قرار بگیرد. دکتر هدایتی تصریح کرد: در این اختلال، مادر علایمی مانند خلق افسرده، بی اشتهایی، اضطراب مفرط، بی خوابی و تغییر وزن را تجربه می کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان اینکه این علایم برای سلامتی مادر و نوزاد خطرناک است، گفت: اختلال افسردگی پس از زایمان، احتمال بروز افسردگی اساسی را در بقیه عمر افزایش می دهد.
به گفته وی درمان با داروهای ضدافسردگی دراین مورد لازم است. دکتر هدایتی ادامه داد: گاه بعد از زایمان، مادر علایمی چون افسردگی همراه با هذیان سوء ظن و افکار مبنی بر آسیب زدن به خود یا نوزاد و نگرانی های وسواسی در مورد راحتی و سلامت کودک را تجربه می کند.
این پزشک متخصص با اشاره به اینکه این حالت سایکوز پس از زایمان نام می گیرد ، گفت: ارتباط نزدیکی بین این اختلال و اختلالات خلقی به خصوص اختلال دوقطبی و اختلال افسردگی اساسی وجود دارد.
دکتر هدایتی اضافه کرد: دو سوم این زنان ظرف یک سال بعد از تولد نوزاد، مجددا دچار دوره ای دیگر از بروز اختلال خلقی می شوند. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: بروز این مشکل یک اورژانس روانپزشکی محسوب می شود و در صورت افکار خودکشی یا نوزادکشی، بستری کردن مادر ضروری است.
این پزشک متخصص اظهارداشت: بعضی مردان نیز در حین بارداری همسر یا پس از تولد نوزاد، به علت افزایش مسئولیتها و کاهش توجه همسر برخی علایم خلقی را تجربه می کنند.
مرجع : سايت خبری باشگاه خبرنگاران
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
كاغذ سفيد را هر چقدر هم تميز و زيبا باشد كسی قاب نمی‌گيرد، برای ماندگاری در ذهن‌ها بايد حرفی برای گفتن داشت