پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۲ / ۱۶:۱۰
کد مطلب: 20038
۰
رئیس انستیتو روانپزشکی تهران:

خدمات روانشناسی در منازل ارائه می‌شود

مافیا عامل شکست برنامه‌های کنترل اعتیاد
خدمات روانشناسی در منازل ارائه می‌شود
خبرگزاري فارس:  جعفر بوالهری در نشست خبری درباره ارائه خدمات بهداشت روان مبتنی بر جامعه گفت: از سال 56 که انستیتو روانپزشکی تهران راه‌اندازی شد و با توسعه خدمات سرپایی و چند رشته‌ای مانند روانپزشکی، مددکاری، گفتار درمانی، کاردرمانی، پرستاری و غیره در صدد برآمدیم مراقبت‌های سلامت روان را با سایر خدماتی که بیمارستان‌های دولتی ارائه می‌دهند ادغام کنیم.

وی ادامه داد: در این انستیتو رشته‌های کارشناسی ارشد و دکترای مددکاری و پرستاری راه‌اندازی شد اما از دهه 60 نظریه‌ای مطرح شد که نشان می‌داد روانپزشکان به تنهایی پاسخگوی خدمات نیستند و باید با سایر حوزه‌ها ارتباط تنگاتنگی برقرار کنند.

رئیس انستیتو روانپزشکی تهران گفت: یکی از انسانی‌ترین روشهای ارائه خدمات سلامت روان که در دنیا اثبات شده، خدماتی است که توسط پزشکان عمومی در روستاها و شهرها ارائه شود که تاکنون نیز با اجرای این برنامه در سطح کشور موفق بوده‌ایم.

بوالهری گفت: در مورد اعتیاد نیز به این نتیجه رسیدیم اما وجود بازارهای مافیا و اعتباراتی که در جای دیگری هزینه شد این مدل را موفق نکرد و باعث شد درجا بزنیم که به نظر می‌رسد باید به صورت یک کار اساسی در محلات و روستاها پیگیری شود.

رئیس انستیتو روانپزشیک تهران گفت: در 8 استان کشور برنامه‌ کاهش اعتیاد به صورت پایلوت امضا شد و بررسی کردیم که با هزینه‌ کمی که از سوی دولت و دانشگاه‌ها در نظر گرفته شد نیازهای اساسی بیشتری داریم.

وی گفت: گاهی تمام اعضای خانواده درگیر اعتیاد بودند اما نمی‌توانستیم جز ارائه خدمات ساده از سوی مددکار و بهورز کار دیگری کنیم بنابراین توسعه پیشگیری و مراقبت‌های اولیه را باید مبتنی بر جامعه اجرا کنیم. بوالهری گفت: برنامه‌‌ای را برای کنترل خشونت در خانواده‌ها آغاز کرده‌ایم چرا که اولین قدم برای کنترل خشونت، کنترل خشم و ارتباط برقرار کردن است. به همین دلیل باید میزان شیوع خشونت را پیدا می‌کردیم و آن را پنهان نمی‌کردیم بلکه به عنوان تأمین کنندگان سلامت روان باید در جریان این پدیده قرار می‌گرفتیم.

وی با اشاره به اجرای موفق چند پروژه در زمینه پیشگیری از همسرآزاری گفت: این پروژه‌ها با کمک وزارت بهداشت، سازمان جهانی بهداشت و سازمان‌های مردم نهاد اجرا شده و تاکنون در 4 استان عملیاتی شده است.

رئیس انستیتو روانپزشکی تهران همچنین از اجرای طرحی با همکاری قوه قضائیه در زمینه کاهش خشونت در محلات خبر داد و گفت: با حمایت وزارت بهداشت توانسته‌ایم برنامه‌های مبتنی بر جامعه را از بیمارستان روانه جامعه کنیم به همین منظور در انستیتو روانپزشکی تهران برنامه‌های مبتنی بر جامعه وارد نظام آموزشی شد و دستیار روانپزشکی فقط در بیمارستان‌ها آموزش نمی‌بیند بلکه به روستاها و شهرهای محروم می‌رود تا به صورت حضوری بیماران را ویزیت کنند.

بوالهری افزود: ارائه خدمات روانشناسی در خانواده نوعی انسانی کردن خدمات است چرا که پزشک بر سر بالین بیمار می‌رود و به بیمار احترام می‌گذارد و در هزینه‌های مالی و رفت و آمد چون اغلب بیماران در تنگنا قرار دارند به آنها کمک می شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
مردم هرگز خوشبختی خود را نمیشناسند اما خوشبختی دیگران همیشه جلو دیدگان آنهاست به داشته هاي خود عميق تَر نگاه كنيم