جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۵ آبان ۱۳۹۲ / ۱۱:۲۶
کد مطلب: 20117
۰

"گلودردهاي چركي" را جدي بگيريد

"گلودردهاي چركي" را جدي بگيريد
حجت مرتضائيان ،فلوشيپ و فوق تخصص قلب كودكان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران اظهار كرد: "رماتيسم قلبي" يا تب رماتيسمي به درگيري ساختمان قلبي به دنبال عفونت هاي سيستميك كه به طور شايع به دنبال گلو دردهاي چركي بروز مي كند گفته مي شود.
وي افزود: تب رماتيسمي در ابتدا با تب، گلودرد، درد در ناحيه شكم، بي اشتهايي، استفراغ و بي حالي فرد شروع مي شود به دنبال بروز اين علائم در صورت درمان به موقع گلودرد چركي با مراجعه زود هنگام به پزشك و تجويز آنتي بيوتيك تزريقي يا خوراكي اين بيماري درمان مي شود.

عضو هيئت علمي مركز قلب و عروق شهيد رجايي در ادامه تصريح كرد: درصورت عدم مراجعه به موقع و ادامه علائم احتمال سرايت عفونت هاي ناشي از گلو درد چركي به ساير ارگانهاي بدن وجود دارد كه با بروز علائمي نظير دردهاي مفصلي، مفاصل بزرگ زانو و آرنج را به طور شايعتر درگير مي كند به طوري كه پس از بهبودي موقت درد يك مفصل شاهد درگيري مفصل ديگر خواهيم بود.

وي با اشاره به اينكه درد مفصلي آنقدر شديد است كه فرد قادر به حركت نخواهد بود تصريح كرد: در ادامه اين درگيري ممكن است درد به عضلات و دريچه هاي قلبي نيز سرايت كند. به دنبال درگيري دريچه ميترال و دريچه آئورت كه به صورت زودرس پس از شروع علائم گلودردهاي چركي ظاهر مي شود عملاً به صورت نارسايي دريچه ي قلبي و درگيري عضلات آن شاهد نارسايي قلبي در فرد خواهيم بود.

وي افزود: نارسايي قلبي كه به نام تب رماتيسمي شناخته مي شود به صورت خستگي زودرس فعاليتي، تنگي نفس، اختلال در ضربان قلب، خستگي مزمن و تجمع مايع در اطراف قلب و در نهايت در ريه بروز مي كند. مرتضائيان با اشاره به اينكه درصورت درمان به موقع نارسايي قلبي و به دنبال تب رماتيسمي فرد قادر به ادامه حيات خواهد بود خاطر نشان كرد: فرد در ادامه زندگي شاهد نواقص باقي مانده جدي قلبي خصوصاً در دريچه هاي قلبي خواهد بود كه درگيري دريچه هاي قلبي در ادامه حياتع بيمار با دو تابلوي نارسايي و يا تنگي شديد دريچه ها كه منجر به اختلال عملكرد دريچه اي و قلبي خواهد بود موجب بروز ضايعات جبران ناپذيري در زندگي و فعاليت هاي روزمره فرد خواهد شد.

وي افزود: والدين كودكان سنين 5 تا 15 سال مبتلا به گلودردهاي چركي بايد با مراجعه زود هنگام به پزشك در پيشگيري و درمان تب رماتيسمي كمك شاياني كنند و از سرايت اين به همكلاسي ها جلوگيري شود.

اين فوق تخصص قلب كودكان با اشاره به اينكه با اطلاع رساني از طريق صدا و سيما، مجلات پزشكي، وخبرگزاري هاي ديگر در درمان به موقع گلودردهاي چركي موثر است در پايان گفت: امروزه آمار درستي از تعداد مبتلايان به تب رماتيسمي به دنبال گلودردهاي چركي در دسترس نيست اما خوشبختانه باتوجه دقيق والدين و پزشكان اين بيماري از فرم شايع و اپيدميك به فرم بسيار نادر تبديل شده و كمتر شاهد بروز آن هستيم.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
ميزان هوش، با توانايى تغيير كردن، اندازه گيرى ميشود. آلبرت انشتين