شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۰ آبان ۱۳۹۲ / ۱۴:۱۴
کد مطلب: 20219
۰

یک روانشناس: والدین باید معیارها و ارزش‌ها را برای نوجوانان تعیین کنند

"اعظم نوری" در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این مطلب، اظهارکرد: رنجش نوجوان از مقرراتی که والدین برایش وضع می‌کنند قابل پیش‌بینی است و باید به شکیبایی با آن برخورد شود؛ چراکه هیچ نوجوانی با اطاعت کورکورانه از دستورات پدر و مادر به بلوغ کامل نمی‌رسد.
وی تصریح‌ کرد: تفاوت زیادی میان تحمیل محدودیت به سبک قدیم و تعیین محدودیت به سبک جدید وجود دارد. در گذشته احساسات نوجوان اغلب فراموش می‌شد اما در روش امروزی محدودیت‌ها به شکلی وضع می‌شوند که به عزت نفس نوجوان خدشه‌ای وارد نمی شود.
این کارشناس روانشناسی با اشاره به اینکه با انتقاد از شخصیت و خصوصیات رفتاری نوجوان به او احساس بدی را منتقل می‌کنیم، خاطرنشان‌کرد: وقتی نوجوان را احمق، بی شعور، کودن و یا زشت و بی‌ریخت می‌خوانیم شرایطی فراهم می‌کنیم تا او با عصبانیت، دلخوری و سرکشی واکنش نشان دهد و به تدریج این ارزیابی را به عنوان یک حقیقت قبول می‌کند.
بدترین انتقاد، انتقادی است که با صفتی مخرب کل شخصیت نوجوان را زیر سوال می‌برد.
وی انتقاد سازنده را انتقادی دانست که به جای حمله به شخصیت اشخاص، مسئله را مورد توجه قرار می‌دهد و با مشکل پیش آمده برخورد می‌کند و افزود: از توهین به شخصیت نوجوان و صفت بستن به او باید جداً خودداری شود.

نوری خاطرنشان‌ کرد: البته باید عنوان کرد که تعریف و تحسین هم درست مثل انتقاد می‌تواند مخرب باشد؛ تحسینی که به ارزیابی شخصیت و خصوصیات شخصی می‌نشیند سالم نیست. تحسینی که جدیت، کوشش و ثمره کار را توصیف می‌کند سالم و سازنده است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه نوجوانان می‌خواهند مایه شخصیت خود را از خانواده بگیرند، افزود: والدین باید توجه داشته باشند، که در روابط خود با فرزندانشان در حال برخورد با یک نوجوان هستند نه یک کودک؛ لذا تسامح، گوش دادن به حرف‌های نوجوانشان و پاسخ مناسب دادن به احساسات او، احترام به حق آزادی او و همچنین همانند یک فرد بالغ با او رفتار کردن باید جایگزین روش‌هایی شود که در دوران کودکی او استفاده می‌کرده‌اند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
برای کشتی های ساکن، موج های دریا تصمیم می گیرند!