پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۲ / ۲۱:۳۹
کد مطلب: 20499
۰

ارتباط سرطان و ایدز با ویروسهای باستانی انسانهای اولیه

به گزارش مهر، دانشمندان درحال تحقیق روی ارتباط احتمالی بین رترو ویروس داخلی که در دی ان ای وجود دارد و بیماریهای مدرنی چون ایدز و سرطان هستند. محققان دی ان ای از نئاندرتالها و یک گروه دیگر از انسانهای باستانی که به آنها دنیسواها گفته می شد را با دی ان ای که از بیماران مبتلا به سرطان گرفته بودند مقایسه کردند.

آنها شواهدی پیدا کرده بودند که ویروسهای نئاندرتالها و دنیسواها را به دی ان ای مدرن مرتبط می کند و نشان می دهد که خاستگاه دی ان ای مدرن بیش از نیم میلیون سال پیش بوده است. نئاندرتالها با نیاکان ما انسانهای مدرن طی هزاران سال همزیستی داشتند اما آنها به یک زیرگونه انسانی دیگر تلقی دارند.
آنها در نهایت 30 هزار سال پیش منقرض شدند. حدود 8 درصد از دی ان ای انسان از رترو ویروس داخلی یا ERV هایی تشکیل شده که توالی های دی ان ای به جای مانده از ویروسهایی هستند که از نسل به نسل منتقل شده اند. آنها 90 درصد از ژنوم را تشکیل می دهد که گاهی با عنوان دی ان ای جانک به معنای آشغال از آنها یاد می شود که دربرگیرنده هیچ دستور العملی برای ساخت پروتئینها نیستند.
دکتر گکیکاس ماگیورکینیس از دپارتمان جانورشناسی دانشگاه آکسفورد که یکی از محققان اصلی این پروژه بود گفت: فکر نمی کنم که صرفا به این علت که ما شناختی نسبت به آن نداریم اطلاق نام دی ان ای جانک به آنها درست باشد. تحت شرایط خاصی دو ویروس جانک می توانند پس از ترکیب موجب بیماری شوند. ما این امر را تاکنون در حیوانات مشاهده کرده ایم. ERV ها تاکنون نشان داده اند که می توانند هنگامی که فعال شده توسط یک باکتری در سیستم ضعیف ایمنی موجب ایجاد سرطان شوند.
تیم دانشگاه آکسفورد درحال حاضر تلاش می کند به ارتباطهای محتمل بین این ویروسهای باستانی بپردازد که به خانواده ویروسهای HML2، سرطان و ایدز مرتبط هستند. دکتر رابرت بلشاو از دانشگاه پلی ماث اظهار داشت: با استفاده از توالی دی ان ای 300 بیمار باید بتوانیم گسترش این ویروس را در جمعیت مدرن مشاهده کنیم. ما انتظار داریم که این ویروسها با هیچ تأثیرات منفی در اکثر جمعیت مدرن پخش شده باشند و هیچ فشار تکاملی روی آن وجود نداشته باشد. اگر به این نتیجه برسیم که این ویروس ها کمتر از چیزی که انتظار داشتیم متداول است، مشخص می شود که این ویروسها به صورت اتفاقی فعال شده است. این تحقیق در مجله زیست شناسی امروز با پشتیبانی مالی تراست ولکام و شورای تحقیقات پزشکی بریتانیا منتشر شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
خدايا،ميشه چند لحظه وقتتو بگيرم! اين دفعه چيزي ازت نمي خوام! فقط مي خوام  خيلي ساده بگم: ممنون براي همه چيز...