کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

شيريني که زندگي را تلخ مي کند

1 دی 1392 ساعت 11:45

همه ما مي دانيم که بالا رفتن قند خون باعث بروز ديابت مي شود و ديابت نيز ارتباط نزديکي با بيماري هاي قلبي، فشار خون، نارسايي کليه و... دارد. اما آيا مي دانستيد که افزايش قند خون باعث آشفتگي وضعيت هورمون ها مي شود و به کبد آسيب مي رساند؟


آيا مي دانستيد که مصرف زياد قند اعتيادآور است و باعث افسردگي مي شود يا قند بالاي خون باعث از بين رفتن کلاژن و پيري زودرس پوست مي شود؟
در اين مطلب به نقل از سايت prevention به بيان نکاتي درباره تاثير منفي قند بر عملکرد بدن پرداخته ايم که دانستن آن ضروري است.
قند باعث چاقي مي شود؛فروکتوز که ترکيبي قندي است و از شربت ذرت به دست مي آيد به کبد براي ذخيره چربي فشار وارد مي کند؛به مرور زمان، برنامه غذايي غني از فروکتوز به تراکم ذرات چربي در اطراف کبد منجر مي شود که اين امر زمينه ساز بيماري کبد چرب است.

توصيه: از مصرف نوشيدني هاي مملو از قند بپرهيزيد. بهتر است فروکتوز از طريق مصرف منابع طبيعي مانند ميوه وارد بدن شود، فيبر موجود در ميوه، مانع از جذب زياد قند در بدن مي شود.

قند، بدن را براي بيماري ديابت آماده مي کند؛ دريافت هر ۱۵۰ کالري اضافه در روز، زمينه ابتلا به ديابت را 1.1 درصد افزايش مي دهد.

توصيه: کنار گذاشتن مصرف نوشيدني هاي شيرين مانند نوشابه امري ضروري است. با اين حال واقعيت امر اين است که اين نوشيدني ها تنها يک سوم قند مصرفي فرد را تشکيل مي دهد علاوه بر آن لازم است به برچسب موادغذايي دقت کنيد زيرا قند در کچاپ، نان و... نيز موجود است.

قند بر قلب فشار وارد مي کند؛واقعيت امر اين است که بيماري هاي قلبي و ديابت به هم مربوط است. بيماري قلبي و سکته علت عمده مرگ و مير در مبتلايان به ديابت نوع ۲ است.
توصيه: موسسه ديابت آمريکا مصرف روزي کمتر از ۵قاشق مرباخوري شکر براي زنان، ۹ قاشق مرباخوري براي آقايان و ۳ قاشق مرباخوري براي کودکان را توصيه کرده است. به طور معمول يک قوطي نوشابه حاوي ۳ قاشق مرباخوري شکر و يک برش نان تست سبوس دار حاوي ۲ قاشق مرباخوري شکر است. بنابراين در انتخاب موادغذايي دقت و ميزان قند مصرفي خود را کنترل کنيد.

قند باعث منقبض شدن رگ هاي خون مي شود؛قند باعث افزايش انسولين در خون مي شود و اين امر به رگ ها فشار وارد مي کند. بنابراين ميزان زياد انسولين باعث مي شود سلول هاي عضله در اطراف رگ خون سريع تر از حد معمول رشد کند. اين امر باعث مي شود ديواره رگ ها منقبض شود، فشار خون بالا برود و در نهايت احتمال سکته يا حمله قلبي افزايش يابد.

توصيه: به ميزان غلات سبوس دار مصرفي توجه کنيد براي به دست آوردن آرد سبوس دار، دانه هاي گندم آسياب مي شود و با مصرف آن همانند مصرف قند ميزان گلوکز خون افزايش مي يابد.
قند باعث ايجاد اختلال در ميزان کلسترول خون مي شود؛ارتباط نگران کننده اي بين قند و افزايش کلسترول خون وجود دارد. نتايج بررسي ها نشان مي دهد مصرف زياد قند باعث مي شود تا کبد کلسترول مضر بيشتري را وارد خون کند.توصيه: صبحانه حاوي پروتئين بخوريد. صبحانه نخوردن احتمال چاقي مفرط را ۴تا۵ برابر افزايش مي دهد. با خوردن صبحانه ميزان قند خون در حد مطلوب باقي مي ماند.

افزايش قند خون به ديابت ۳ مي انجامد؛محققان ارتباط موجود بين مقاومت به انسولين، برنامه غذايي پرچرب و بيماري آلزايمر را ديابت ۳ ناميده اند. به گفته محققان آلزايمر يک بيماري متابوليک است که در آن توانايي مغز براي استفاده و توليد انرژي دچار مشکل مي شود.
توصيه: قبل از مصرف هر نوع غذا، برچسب ها را براي آگاهي يافتن از ميزان قند موجود در آن، مطالعه کنيد. اگر عنوان افزودني غذا به Ose يا کلمه شربت منتهي مي شود نبايد در رژيم غذايي قرار گيرد.
مصرف قند اعتيادآور است؛همانند موادمخدر، قند نوعي ماده شيميايي رها مي کند که به مرور زمان بدن به آن مقاوم مي شود و فرد براي پيدا کردن احساس بهتر به مصرف قند بيشتري نياز پيدا مي کند.
بررسي روي نمونه هاي آزمايشگاهي نشان مي دهد، موش هايي که شيريني زياد مصرف مي کنند، هنگامي که به آن دسترسي پيدا نمي کنند، دچار لرز و اضطراب مي شوند.توصيه:برنامه غذايي کم قند اتخاذ کنيد و صبور باشيد زيرا حدود يک هفته طول مي کشد تا بدن به اين کاهش عادت کند؛ پس از مدتي غذاهايي را که دوست داشتيد، برايتان بيش از حد شيرين به نظر مي رسد.
قند گرسنگي ايجاد مي کند؛نتايج بررسي هاي جديد نشان مي دهد مصرف زياد قند، باعث مي شود بدن پيغام سيري به مغز ارسال نکند. در واقع داشتن اضافه وزن و ديابت نوع ۲در عملکرد هورمون هاي لپتين اختلال ايجاد مي کند. وظيفه هورمون لپتين دادن پيغام سيري است.
توصيه: شکلات ۷۰درصدي را جايگزين شکلات شيرين کنيد. هر گاه هوس خوراکي شيرين کرديد، از منزل خارج شويد و پياده روي کنيد. نتايج بررسي ها نشان مي دهد، پياده روي ۱۵ دقيقه اي تمايل به مصرف شکلات را تا ۱۲درصد کاهش مي دهد.
افسردگي ايجاد مي کند؛نتايج مطالعات انجام شده روي بيش از ۹ هزار نفر نشان مي دهد مصرف غذاهاي شيرين و فست فود باعث بروز افسردگي مي شود.
توصيه: هدف حذف کامل قند از برنامه غذايي نيست، بلکه کنترل کردن ميزان مصرف آن است.
قند تاثير منفي روي پوست مي گذارد؛ قند موجود در خون به پروتئين ها مي چسبد. اين مهاجم به نزديک ترين پروتئين حمله ور مي شود و به پروتئين فيبر در کلاژن و الاستين که پوست را محکم و منعطف نگه مي دارد، آسيب مي رساند.
مصرف بيش از حد قند، به چين و چروک و افتادگي پوست منجر مي شود./خراسان


کد مطلب: 21037

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/21037/شيريني-زندگي-تلخ-مي-کند

میگنا
  https://www.migna.ir