پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ / ۰۹:۴۵
کد مطلب: 21936
۰

خودکشی باکتری‌های مقاوم با بمب هوشمند

به گزارش ایسنا، شیوع فزاینده باکتری‌های مقاوم در مقابل داروهای آنتی‌بیوتیک تا حد قابل‌توجهی به تجویزهای مکرر و استفاده از چنین داروهایی در انسان‌ها و حیوانات نسبت داده و به تکامل «ابرباکتری‌ها» منجر می‌شود.

بنابراین، نوعی بمب هوشمند آنتی‌بیوتیک جدید که گونه‌های خاص باکتری‌ها را هدف قرار می‌دهد، می‌تواند داروهای آنتی‌بیوتیکی نسل جدیدی ارائه دهد که برای از بین‌بردن خطرات باکتری‌های مقاوم در مقابل آنتی‌بیوتیک، ضروری هستند.

تکنیک جدید محققان دانشگاه کارولینای شمالی پتانسیل ارائه تسلیحات قدرتمند جدید در مبارزه با باکتری‌های مقاوم در مقابل چند دارو را داراست. برخلاف داروهای آنتی‌بیوتیک معمولی که هر دوی باکتری‌های خوب و بد را می‌کشند، این رویکرد گونه‌های خاصی از باکتری‌ها را هدف قرار داده و آن‌ها را از بین می‌برد، اما باکتری‌های سودمند را دست‌نخورده رها کرده و در واقع، مانند یک بمب هوشمند عمل می‌کند.

بسیاری از باکتری‌ها به عنوان بخشی از سیستم ایمنی‌شان، دارای سیستمی موسوم به CRISPR-Cas هستند که در هنگام حمله مهاجمانی مانند ویروس‌ها، گونه‌های کوچک آر ان ای موسوم به CRISPR RNA‌ها خلق می‌کنند؛ این گونه‌ها با توالی‌های خاص دی ان ای مهاجم متناظر می‌شوند و هنگام پیداکردن همتای متناظرشان، پروتئین‌هایی آزاد می‌کنند که دی ان ای مهاجم و بنابراین، عفونت را رفع می‌کنند.

محققان دانشگاه کارولینای شمالی با طراحی CRISPR RNA‌هایی که دی ان ای خود باکتری‌ها را هدف قرار می‌دهند، موجب خودکشی آن‌ها می‌شوند. جزئیات این دستاورد علمی در مجله mBio منتشر شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
با ترس هات روبرو شو! آدم ها رو ببخش! یک راه حل جدید بساز! هدف هات رو مشخص کن! آدم هایی که ازت متنفر هستند رو فراموش کن! ذهنت رو آزاد کن!