جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ / ۱۷:۳۱
کد مطلب: 22802
۰

مصرف ريتالين طي ۷ سال ۱۰ برابر شده است

مصرف داروي متيل فنيدات معروف به ريتالين امسال نسبت به سال ۸۵ بيش از ۱۰ برابر شده است.
معاون نظارت و برنامه ريزي سازمان غذا و دارو با بيان اين مطلب به تسنيم گفت: مصرف داروي متيل فنيدات که اغلب با نام تجاري ريتالين در کشور معروف است، طي سال هاي اخير متاسفانه رو به افزايش است و ميزان مصرف ۱۵۰ ميليون عددي آن در سال جاري بيش از ۵ برابر سه سال قبل و ۱۰ برابر سال ۱۳۸۵ است. اين موضوع به علاوه ديگر گزارش هاي سطح بازار بيانگر سوء مصرف شديد اين دارو است.

عبداللهي اصل افزود: سوء مصرف اين داروها عوارض بسيار خطرناکي دارد که با اندک جست وجويي در اينترنت مي توان از آنها اطلاع کسب کرد از جمله عوارض آن شامل عصبي شدن و بي خوابي، احساس حرکت و جنبش حشرات در زير پوست، حالت تهوع واستفراغ، احساس سرگيجه و درد، تغيير ضربان قلب و فشار خون، خارش و ايجاد جوش هاي پوستي، دردهاي شکمي، کاهش وزن و مشکلات معده، نياز به مصرف دايمي و اعتياد، بروز حالت هاي روان پريشي، بروز افسردگي پس از قطع مصرف، از دست دادن اشتها و سوء تغذيه، لرزش و پرش عضلات، تب، تشنج و سردرد، نامنظم شدن ضربان قلب و تنفس که در مواردي مي تواند به شکل خطرناکي ادامه پيدا کند، تکرار حرکات واعمال بي هدف، بروز حالت هاي پارانوئيد (سوءظن)، توهم و هذيان است.

معاون نظارت و برنامه ريزي سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: متيل فنيدات از ترکيبات آمفتاميني است که مصرف آن به علت برخي آثار محرکش متاسفانه امروزه در بين جوانان به عنوان داروي بيداري شب امتحان رايج شده است.وي همچنين با اشاره به کاهش مصرف استامينوفن کدئين، ترامادول و داروهاي گروه بنزوديازپين هاي قديمي در کشور به تغيير الگوي مصرف داروهاي داراي سوء مصرف در کشور اشاره کرد و گفت: مصرف استامينوفن کدئين از حدود ۱/۱ ميليارد عدد در سال ۱۳۸۷ به ۸۰۰ ميليون عدد در سال جاري رسيده است از آنجا که اين دارو سوء استفاده خاصي ندارد، دليل عمده کاهش مصرف آن ورود داروهاي متنوع و جديد ضد درد به بازار از جمله ترکيبات و اشکال دارويي مختلف ايبوپروفن است.

عبداللهي اصل بيان داشت: مصرف ترامادول با توجه به تشديد محدوديت هاي سازمان غذا و دارو در تحويل مواد اوليه به شرکت هاي توليد کننده، به شدت کاهش داشته و آمار مصرف ۶۰ ميليون عددي سال جاري به حدود يک هشتم مصرف سال ۸۴ رسيده است. مصرف داروهاي گروه بنزوديازپين هاي قديمي نيز کاهش چشمگيري نشان مي دهد.

رئيس اداره مواد و داروهاي تحت کنترل سازمان غذا و دارو نيز در اين باره به خراسان گفت: فروش داروهاي کدئين دار، ترامادول و ريتالين براساس دستورالعمل هاي سازمان طبق سهميه انجام مي گيرد و شرکت توزيعي نمي تواند بيشتراز سهميه تعيين شده به هر داروخانه سهميه اي اختصاص دهد.

دکتر سعدا... پرويزي در پاسخ به اين که چه طور داروهايي از قبيل ريتالين به دست جوانان به ويژه دانشجويان مي رسد با اين که فروش آن ها بدون نسخه پزشک ممنوع است گفت: فروش اين داروها بدون نسخه پزشک ممنوع است دارويي مثل ريتالين جزو داروهاي تحت کنترل است و توزيع آن از طريق داروخانه هاي منتخب انجام مي شود و اين به صورت يک دستورالعمل به تمامي داروخانه ها در موارد متعدد ابلاغ شده است .
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
هرگز با آدم نادان مجادله نكنيد، تماشاگران ممكن است نتوانند بين شما را تشخيص دهند