پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ / ۲۳:۳۰
کد مطلب: 22804
۱

تکنیک‌های مهار خشم کدامند؟/ علائم هشداردهنده خشم را بشناسیم

تکنیک‌های مهار خشم کدامند؟/ علائم هشداردهنده خشم را بشناسیم
آذرخش مکری در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: بیان جملاتی مانند «من عصبانی هستم» و «اعصاب ندارم» در ایران به دلیل آنکه پزشکی به آن کامل نپرداخته است تنها با داروی آرامبخش یا داروهایی که انسان را لخت می‌کند درمان می‌شود در حالی که باید درمانگاه‌های مدیریت خشم را دایر کنیم تا به درمان‌های غیردارویی بپردازیم.

وی افزود: داروها بخش کوچکی از اختلالات خلقی و بیماری‌های شدید روانپزشکی را درمان می‌کند و اکثر اختلالات به مسائل شخصی، اجتماعی و بین فردی برمی‌گردد.
این متخصص بهداشت و روان با اشاره به تکنیک‌های مقابله با خشم گفت: نظام مدیریت خشم و هیجان اولین تکنیکی است که باید آن را یاد بگیریم بر اساس این روش به افراد یاد می‌دهیم تا به جای مهار خشم نگذارند خشم شکل بگیرد. این تکنیک در دنیا جا افتاده است و پیام بهداشتی آن این است که مهمتر از کنترل خشم جلوگیری از بروز آنهاست.

وی افزود: دیدگاه مدرن می‌گوید باید خشم را پیشگیری کنیم یعنی در لحظاتی که خشم دارد شکل می‌گیرد آن را در نطفه خفه کنیم، برای این منظور باید علائم هشداردهنده را بشناسیم، افراد قبل از خشمگین شدن علائمی را نشان می‌دهند که می‌توان با شناسایی آن پیش از آنکه به قول هیجانی تبدیل شود آن را کنترل کنیم. این روانپزشک انتخاب و تنظیم محیط را روش دیگری در مقابله با خشم
عنوان کرد.

وی اظهار داشت: باید محیط خود را عوض کنیم تا خشممان را حل کنیم بسیاری از مردم به صورت تجربی یاد گرفته‌اند که موقع خشم از محیط دور شوند اگر این رفتار در قالب روشی دائمی آموخته شود تأثیر مؤثری بر آرامش فرد دارد. وی ادامه داد: بازتعبیر تکنیک دیگری است که بر اساس آن باید کاری کنیم که رفتار دیگران تعبیر دیگری پیدا کند مثلاً به جای این تفکر که دیگران مرا مسخره می‌کنند از افکار جانشینانه استفاده کنیم مثلاً این فکر که آنها هم خسته هستند.

وی خاطرنشان کرد: مدیریت خشم مهارتی است که بر اساس آن افراد یاد می‌گیرند تا موقع عصبانیت کسی را نزنند، دشنام ندهند و رفتاری انجام ندهند که بعدها از انجام آن پشیمان شوند. این تکنیک‌ها به افراد کمک می‌کند تا زندگی بهتری داشته باشند مثلاً پدری به درمانگاه روانپزشکی مراجعه می‌کند و از اینکه موقع عصبانیت نمی‌تواند خود را کنترل کند و فرزندش را کتک می‌زند شرمنده است، این فرد باید تکنیک‌های مقابله با خشم خود را بیاموزد. متأسفانه برخی افراد فکر می‌کنند با مصرف دارو می‌توانند بر این مهم فائق آیند در حالی که با دارو نمی‌توان مهارت را یاد گرفت، مدیریت خشم مثل سواد می‌ماند باید آن را از کودکی آموخت چنانچه بخوائیم آن را در بزرگسالی یاد بگیریم باید مانند کودکی 4 ساله تمام تکنیک‌ها را بیاموزیم.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
سلامتي هميشه با دارو بدست نمياد بيشتر اوقات از آرامش خيال آرامش قلب و روح مياد سلامتي با خنده و عشق مياد