جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ / ۰۱:۳۳
کد مطلب: 24083
۱
پیشنهاد عضو هیأت علمی دانشگاه خوارزمی:

آموزش خودمراقبتی در مدارس کشور اجباری شود

خودمراقبتی با اجرای الگوی اسلامی ـ ایرانی
آموزش خودمراقبتی در مدارس کشور اجباری شود
به گزارش میگنا، محمد حاتمی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به رویکرد رایج در قرن نوزدهم اظهار داشت: با توجه به بیماری‌های حاد، رویکرد رایج در قرن نوزدهم درمانگری ملاک بود، اما در اواخر قرن بیستم و اوایل قرن بیست‌ویکم با توجه به عصر اصلاحات، نوع بیماری‌ها تغییر کرد و براساس آن بیماری‌های حاد ریشه‌کن شدند و بیماری‌های مزمن یا همان نوپدید به وجود آمدند.

وی افزود: بیماری‌های روان‌تنی جزو بیماری‌های نوپدید بوده که همراه انسان هستند، 95 درصد درمان فرد دست خود اوست و 5 درصد دست متخصصان، بنابراین باید به افراد آموزش داد تا برای آن 95 درصد تلاش کنند.

معاون نظارت حرفه‌ای و امور کمیسیون‌های سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: خودمراقبتی یعنی فعال کردن توانمندی فرد که با آموزش امکان‌پذیر است، افراد با در نظر گرفتن اینکه سالی سه بار به متخصص حوزه بهداشت روان مراجعه کنند فقط سه ساعت متخصص را می‌بینند و باقی ساعات سال تنها هستند.

وی با ابراز خرسندی از شعار هفته سلامت با عنوان یک عمر سلامت با خودمراقبتی اظهار داشت: ما باید به جای احداث بیمارستان‌ها و ارجاع بیماران به آنها، افراد را آموزش دهیم تا خود را توانمند کنند و سبک زندگی سالم را برگزینند.

مشاور عالی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تصریح کرد: در خودمراقبتی، پیشگیری اولیه، ثانویه، ثالث و بازتوانی وجود دارد. این رویه موجب می‌شود تا افراد کمتر به مراکز درمانی مراجعه کنند و هزینه‌ها کاهش یابد.

عضو هیأت علمی دانشگاه خوارزمی اظهار داشت: شعار اصلی روانشناسی سلامت، سبک زندگی سالم است، به جای درمان و روش های درمانی باید در سبک زندگی خود تغییراتی ایجاد کنیم. این سبک شامل تغذیه مناسب، ورزش مداوم، نوع ارتباطات، فکر کردن، شناخت و تخلیه هیجانات است. افراد باید برای 24 ساعت زندگی خود برنامه داشته باشند و هر کس باید نقشه راه و چشم‌انداز زندگی خود را ترسیم کند.

وی افزود: ما سبک زندگی بهداشتی داریم که مثلاً در زمینه بهداشت جسمی مبتنی بر رفتارهایی مانند مسواک زدن بر مبنای اصول علمی است. در زمینه بهداشت روانی نیز باید به مولفه‌ها به صورت حرفه‌ای نگاه کنیم. این متخصص حوزه بهداشت روان گفت: کار سختی است اما با اجرای الگوی ایرانی و اسلامی می‌توانیم آن را جا بیندازیم، براساس این الگو، افراد زندگی سالمی از منظر روانشناختی و جسمی خواهند داشت.

عضو هیأت علمی دانشگاه خوارزمی، یادگیری مهارت های زندگی را در راستای پیشگیری اولیه، مهم عنوان کرد و افزود: مهارت‌های دهگانه و مهارت‌های معنوی که سازمان جهانی بهداشت به عنوان مهارت یازدهم بر آن تأکید کرده است نقش مهمی در خودمراقبتی دارد. آموزش خودمراقبتی در مدرسه، محل کار به عنوان یک شهروند باید اجباری شود، همانطور که برای رانندگی باید گواهینامه داشته باشیم، برای کار بزرگی مانند زندگی کردن نیز باید آموزش مداوم و گواهینامه درنظر بگیریم.

وی خاطرنشان کرد: آموزش خودمراقبتی باید به عنوان درس اجباری در مدارس کشور آموزش داده شود و در صورتی که افراد آن را با موفقیت پشت سر گذاشتند، مراحل بعدی را آغاز کنند. همچنین بهتر است خودمراقبتی به صورت بسته‌های فرهنگی توسط مجلس شورای اسلامی به نظام سلامت پیوست شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
آنكه مدام از كمبودها و ناراستي هاي زندگي خويش سخن مي گويد دوست خوبي براي تو نخواهد بود .