سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 16 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ / ۱۷:۰۱
کد مطلب: 24250
۱

حیوانات، اهداکنندگان جدید عضو به انسان!

به گزارش ایسنا، طی سال‌های اخیر پیشرفت‌های چشمگیری در علم پیوند اعضا صورت گرفته است و پیش‌بینی می‌شود که روش پیوند عضو از حیوان به انسان، در آینده بعنوان راه‌حلی برای جبران کمبود عضوهای پیوندی انسان مورد استفاده قرار گیرد.

اندام پیوندی از حیوانات xenotransplantation نامیده می‌شود که می‌تواند در آینده بطور کلی جایگزین پیوند اعضای انسان شده یا بعنوان راه‌کار موقتی تا فراهم شدن عضو پیوندی انسان مورد استفاده بگیرد. با این حال اصلی‌ترین چالش پیش روی محققان، خطر رد شدن عضو پیوندی توسط سیستم ایمنی بدن گیرنده است.

تیم تحقیقاتی موسسه ملی سلامت قلب، ریه و خون در آمریکا به سرپرستی دکتر «محمد محی‌الدین»، قلب خوک‌های تراریخته را به میمون دم‌کوتاه یا بابون (babon)‌ با سیستم ایمنی تضعیف شده پیوند زدند؛ از این طریق خطر رد کردن عضو پیوندی توسط سیستم ایمنی به حداقل می‌رسد. علت انتخاب خوک در این مطالعه، شباهت ساختار آناتومی خوک با انسان عنوان شده است.

ژن‌هایی که باعث پس زدن عضو در بدن انسان می‌شوند، از قلب این خوک‌های تراریخته حذف شده و با ژن‌های انسان که باعث رد نشدن پیوند می‌شوند، جایگزین شدند. بدون خارج کردن قلب اصلی میمون بابون، قلب خوک تراریخته به بدن حیوان پیوند زده و به سیستم گردش خون متصل شد و قلب پیوندی تا 500 روز در بدن بابون زنده ماند؛ گام بعدی محققان، جایگزین کردن کامل قلب حیوان با قلب خوک تراریخته عنوان شده است.
محققان تأکید می کنند که علاوه بر قلب، سایر اندام‌ها مانند کبد، کلیه، لوزالمعده و ریه نیز از حیوان به انسان قابل پیوند خواهد بود. نتایج این دستاورد در نشست انجمن جراحی قلب آمریکا در تورنتو ارائه شد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی