جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ / ۱۶:۴۷
کد مطلب: 24297
۰
رئیس انجمن علمی قلب ایران:

افراد باهوش بیشتر از خود مراقبت می‌کنند

افراد یافته‌های پزشکی را بخوانند
مسعود قاسمی در گفت‌وگو با فارس، با تأکید بر نقش فرد در جامعه در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها به ویژه بیماری‌های قلبی و عروقی اظهار داشت: پیشگیری جزو وظایف افراد و جامعه است؛ جامعه شامل والدین، مربیان مدرسه و مسئولان وزارت بهداشت که استراتژی سلامت را تدوین می‌کنند، است.

وی افزود: به تدریج که فرد بزرگتر شده، بحث خودمراقبتی مطرح می‌شود؛ خودمراقبتی طیف وسیعی را در بر می‌گیرد و به نوع استراحت، تغذیه و تحرک بدنی مربوط می‌شود.

رئیس انجمن علمی قلب ایران گفت: خودمراقبتی بر اساس معیارهای اجتماعی افراد، هوش و میزان تفاوتی که برای خود و جامعه قائل می‌شوند، تعریف می‌شود. یکی از تعاریف هوش، قدرت سازگاری با محیط است و وقتی فرد با خودمراقبتی خود را در برابر آسیب‌های محیط محافظت می‌کند، از این ویژگی در جهت سلامت خود گام برمی‌دارد.

وی با اشاره به اهمیت تاریخچه خانوادگی در ابتلا به امراض قلبی و عروقی تصریح کرد: چنانچه فرد در خانواده خود فرد یا افرادی را دارد که دچار نارسایی قلبی شده‌اند، باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشد؛ مجموع اطلاعاتی که در خانواده و محیط زندگی وجود دارد در میزان احتمال ابتلا به این امراض موثر است.

قاسمی افزود: همچنین منطقه جغرافیایی نقش مهمی در ابتلا به برخی امراض دارد، مثلا ساکنان آسیای شرق دور، 7 برابر دیگر مناطق دچار سکته‌های مغزی می‌شوند. دانستن این اطلاعات می‌تواند به فرد کمک کند تا از سلامتی خود بیشتر مراقبت نماید.

رئیس انجمن علمی قلب ایران گفت: میزان مراجعه افراد به منابع پزشکی و اخبار مربوط به آن نوعی خودمراقبتی محسوب می‌شود هر چند که این بخشی از ماجرا است و قسمت اصلی اجرای این دانسته‌ها است. وی افزود: گاهی افراد یافته‌ها را از جامعه می‌گیرند اما آنها را اجرا نمی‌کنند؛ بخشی از اجرایی شدن یافته‌های علمی به عهده فرد و بخشی نیز به عهده متولیان سلامت کشور است از طرفی بخشی نیز قابل تغییر نسبی است.

قاسمی ادامه داد: مثلا موقع آلودگی هوا، افراد باید از تردد در هوای آلوده تا حد امکان بپرهیزند یا چنانچه باشگاه ورزشی اطراف منزل وجود ندارد روزی 30 دقیقه پیاده‌روی کنند.

رئیس انجمن علمی قلب ایران اظهار داشت: خودمراقبتی در پیشگیری ثانویه هم اهمیت دارد؛ متأسفانه برخی مبتلایان به بیماری‌های قلبی یا عروقی بعد از سکته یا عمل جراحی سیگار کشیدن را ادامه می‌دهند؛ حذف عوامل خطرساز بعد از درمان نیز نوعی خودمراقبتی است.
وی خاطر نشان کرد: مجموعه عوامل داخلی مانند خود فرد و خارجی مانند محیط بر یکدیگر تأثیر می‌گذارند بنابراین افراد باید نسبت به دانستن آسیب‌ها مطلع باشند چرا که خودمراقبتی در کاهش ابتلا به بیماری‌ها موثر است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی