شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ / ۰۰:۳۷
کد مطلب: 24695
۱
یک فوق تخصص روان تنی:

داروهای ضد افسردگی حداقل 6 ماه باید مصرف شود

داروهای ضد افسردگی حداقل 6 ماه باید مصرف شود

یک فوق تخصص روان تنی با بیان اینکه برای پیشگیری از بازگشت علائم افسردگی باید مصرف دارو حداقل تا 6 ماه تداوم داشته باشد، گفت: تصمیم گیری در مورد پایان دوره درمان با روانپزشک است.

 

دکتر محسن رحیم نیا در گفت وگو با ایسنا ، با اشاره به اینکه داروهای ضد افسردگی برای درمان اختلالات خلقی از نوع افسردگی تجویز می‌شوند، گفت: داروهای ضد افسردگی انواع بسیار متنوعی دارد که انواع جدید داروهای ضد افسردگی، فاقد بسیاری از عوارض جانبی داروهای قدیمی مانند خواب آلودگی و افزایش وزن هستند.

 

این روان پزشک با تاکید بر اینکه برای اثربخشی داروهای ضد افسردگی، 3 تا 4 هفته زمان لازم است، افزود: بهترین روش درمانی، ترکیب دارو درمانی و روان درمانی است اما در مورد افراد دارای افسردگی شدید، ابتدا دارو درمانی توصیه می‌شود تا انرژی لازم را برای روان درمانی به دست آورند.

 

وی گفت: داروهای ضد افسردگی ممکن است باعث خشکی دهان، اختلال گوارشی به صورت اسهال، یبوست، خواب آلودگی، بی‌خوابی و سرگیجه موقتی شوند که علایم در افراد مختلف و انواع داروها متفاوت است.

 

رحیم نیا با بیان اینکه هرگونه اختلال خلق نیاز به درمان ندارد، گفت: افراد پس از از دست دادن عزیزانشان ممکن است به صورت موقت حالت‌های خلق افسرده، گریه کردن و کاهش تمایل به ارتباط را نشان دهند که تفاوت آن با بیماری افسردگی در این است که مانع کارکرد طبیعی شغلی، خانوادگی و اجتماعی فرد نمی‌شود و او می تواند بر روی حالت خلقی خود تسلط نسبی داشته باشد.

 

وی یادآور شد: از مزیت داروهای جدید این است که به عنوان مثال برای بیمار افسرده ای که مایل به ترک سیگار است، می توان از داروی ضد افسردگی خاصی که هر دو کار را انجام می دهد، استفاده کرد.

 

از عوارض داروهای ضد افسردگی می توان بهره برد

 

رحیم نیا خاطرنشان کرد: داروهای ضد افسردگی اثرات خاصی دارند که متناسب با وضعیت جسمی و روانی فرد انتخاب می شود. برای مثال در یک فرد بسیار لاغر که در اثر افسردگی دچار کاهش وزن شده است، انتخاب داروی ضد افسردگی که عوارض افزایش وزن دارد می تواند باعث بهبود وضعیت فرد شود.

 

وی یادآور شد: بیماران مبتلا به آب سیاه (گلوکوم)، بزرگی پروستات، زنان باردار و شیرده باید پزشک خود را از این وضعیت آگاه سازند تا داروی ضد افسردگی تجویز شده اختلال ایجاد نکند.

 

 

تجویز داروهای ضد افسردگی، نیاز به تشخیص اختلال روانی دارد

 

 

این فوق تخصص روان تنی زمان تجویز داروهای ضد افسردگی را بعد از تشخیص اختلال روانی دانست و گفت: هر فرد غمگین افسرده نیست. اختلال افسردگی هر چه زودتر شناسایی و درمان شود، احتمال عود آن در آینده کمتر است.

 

وی تصریح کرد: در اغلب موارد به دلیل تشخیص دیرهنگام و دیرکرد مصرف داروها به چندین سال درمان نیاز است.

 

رحیم نیا اظهار کرد: شیوع افسردگی در سنین پایین کمتر است و افسردگی در کودکان ارتباط مستقیمی با وضعیت روانی والدین و ارتباط والدین با هم دارد. کودکان مبتلا به افسردگی باید توسط متخصصان کودکان و نوجوانان درمان شوند.

 

 

داروهای ضد افسردگی اعتیادآور نیستند

 

 

این روان پزشک با اشاره به اینکه داروهای ضد افسردگی اعتیادآور نیستند و باعث وابستگی در فرد نمی شود، گفت: در بیماری که اختلال افسردگی آن به طور کامل درمان نشده است قطع داروی ضد افسردگی منجر به تشدید علائم می شود.

 

وی گفت: با توجه به شرایط و وضعیت بیمار به هر علتی ممکن است مقدار دارو در طول زمان، کم و زیاد شود، مانند هنگامی که فشارهای اجتماعی و خانوادگی بیمار شدت دارد یا اثر بخشی دارو کمتر شده است.

 

رحیم نیا در پایان توصیه کرد: باید نسبت به بروز اولین نشانه‌های افسردگی به خصوص در مواردی که در عملکرد بین فردی، شغلی و اجتماعی فرد تاثیر می گذارد، حساس بود و در صورت بروز اولین نشانه‌ها هر چه سریعتر برای درمان به روان پزشک مراجعه شود تا از طولانی و دشوار شدن دوره بیماری پیشگیری شود.

 

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
کلمات بیش از آنچه که شما تصور می کنید تاثیر گذارند. همیشه پیش از صحبت کردن فکر کنید.