جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱ تير ۱۳۹۳ / ۱۷:۱۵
کد مطلب: 25542
۰

نور خورشید اعتیادآور است

نور خورشید اعتیادآور است
به گزارش ایسنا، متخصصان بهداشت و سلامت اعلام کردند:‌ حمام آفتاب و نور خورشید اثراتی مشابه ماده مخدر هروئین بر بدن انسان می‌گذارد. اشعه ماوراءبنفش (UV) موجود در نور خورشید تولید هورمون اندروفین در بدن را افزایش می‌دهد. این هورمون که به هورمون سرخوشی معروف است یک مسکن طبیعی است که توسط غده هیپوتالاموس ترشح کرده و اثر اصلی آن تسکین درد است. از هورمون اندروفین همچنین به عنوان مورفین طبیعی بدن یاد می‌شود و اثر آن بسیار شبیه مخدرها است.

پزشکان معتقدند تمایل به ساعت‌ها حمام آفتاب گرفتن دلیلی فراتر از برنزه‌شدن دارد. آنها می‌گویند لذتی که یک فرد از حمام آفتاب می‌گیرد مانند حسی است که افراد معتاد هروئین و مورفین دریافت می‌کنند.
«دیوید فیشر»، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد می‌گوید: یافته‌های این مطالعه می‌تواند ابزار مهمی برای آگاهی مردم بوده و آنها را از قرارگیری طولانی مدت در معرض آفتاب که خطر سرطان پوست و سرعت بخشیدن به پیری پوست را افزایش می‌دهد، باز دارد. به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه تلگراف، متخصصان از گذشته دریافته‌اند که عادت به گرفتن حمام آفتاب را می‌توان با اختلالات مواد مخدر برابر دانست. اما آنچه که سبب این اعتیاد می‌شود در مطالعات قبلی نامشخص بوده است.

در نهایت فیشر و همکارانش با مطالعه روی موش‌های آزمایشگاهی بدون مو، رابطه میان اشعه UV و گیرنده‌های «اوپیوئید» را بررسی کرده و آنها را در معرض نور خورشید مصنوعی قرار دادند و دریافتند میزان ترشح اندروفین در خون موش‌هایی که موهای بدنشان تراشیده شده بالا می‌رود.

همچنین تابش اشعه UV باعث سفت شدن و بالا رفتن دم موش‌ها شد که این واکنش مشابه واکنشی است که موش‌ها به داروهای اوپیوئیدی نشان دادند. فیشر گفت: مشاهده اینکه بدن ما به صورت ژنتیک برای اعتیاد به چیزی به خطرناکی اشعه UV برنامه‌ریزی شده اعجاب‌انگیز است. این اشعه می‌تواند سرطان‌زاترین عامل در جهان باشد.
نتایج این مطالعه که در نشریه «سلول» منتشر شده نشان می‌دهد تصمیم به حفاظت از پوست خود و فرزندانمان در برابر اشعه سرطان‌زای خورشید، بیش از آنکه نیازمند اقدامات غیرمؤثر باشد، نیازمند تلاش‌های آگاهانه است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
موفقیت هایی که نصیب افراد صبور می شود،همان فرصت هایی است که توسط افراد عجوا رها می شود