جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱ تير ۱۳۹۳ / ۱۸:۳۷
کد مطلب: 25546
۰

شستشوی مغزی تنها با یک تراشه

تراشه ای شبیه به فیلمهای هالیوودی
شستشوی مغزی تنها با یک تراشه
به گزارش مهر، آیا تاکنون فیلم های هالیوودی که در آن یک متهم دستگیر شده سپس به سازمان های اطلاعاتی امریکا برای اعتراف فرستاده می شود را دیده اید؟ در این فیلم ها، سازمان های اطلاعاتی امریکا مغز شخص دستگیر شده را مورد تخلیه اطلاعاتی یا گاها شستشوی مغزی قرار می دهند تا به اهداف خود دست یابند.

آیا توضیحاتی که خواندید بیشتر شبیه داستان های علمی -تخیلی یا فیلم های هالیوودی نبود؟ اما اکنون باید گفت، داستان ها یا رویدادهای فیلم های علمی- تخیلی حقیقت پیدا کرده و وارد دنیای علم شده اند. محققان امریکایی یک آژانس تحقیقاتی موفق به ساخت تراشه کوچکی شده اند که در مغز موش ها کاشته و با تکنیک هایی مانند شستشوی مغزی یا حذف خاطرات، می توانند حافظه و ذهن موش ها را در اختیار داشته باشند. تصور اینکه با کمک یک تراشه می توان به برنامه ریزی یا حذف اطلاعات مغزی دست یافت در عین جذابیت کمی ترسناک و خطرناک نیز به نظر می رسد. اما آزمایش این تکنولوژی جدید نه تنها با موفقیت بر موش ها پاسخ داده شده بلکه مسیری برای پیشرفت های بیشتر را در برابر محققان قرار داده است.

جوزف لدوکس - یکی از نورولوژیست های این پژوهش می گوید: "(DARPA) مخفف "آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته"، یکی از پیشگامان و طراحان فناوری های نوین و تکنولوژی به حساب می آید. من و تمام همکارانم در این آژانس تحقیقاتی امیدوار هستیم تا بتوانیم نتایج را پس از موفقیت در نمونه آزمایشگاهی به نمونه انسانی نزدیک کنیم زیرا برنامه های بلند مدتی برای این طرح پیش بینی شده است.
در حال حاضر، حسگرها و تراشه های متنوعی با کارکردهای مختلف به بازار ارائه شده اند اما هیچ کدام تا این اندازه حساس و مهم نبوده اند زیرا این حسگر باید در مغز شخص کاشته شود." محققان امیدوارند تا با کمک این تراشه بتوانند بسیاری از بیماری ها بخصوص بیماری های روحی مانند افسردگی را تخفیف دهند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
اعتماد به نفس ضرورتاً تضمین کننده موفقیت نیست ولی عدم اعتماد به نفس مطمئناً باعث شکست می‌شود./ آلبرت بندورا