جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲ تير ۱۳۹۳ / ۱۴:۰۴
کد مطلب: 25558
۴

عكس/ مرگبارترین بیماری برای کودکان

Kawasaki disease
عكس/ مرگبارترین بیماری برای کودکان
سندرم کاوازاکی یا بیماری کاوازاکی (به انگلیسی: Kawasaki syndrome) شایع‌ترین واسکولیت دوران کودکی است و بیشتر در کودکان کمتر از ۵ سال بروز می‌کند. شیوع بیماری بین 3-0/8 درصد می‌باشد. نسبت مونث به مذکر 1/37 است. بیماری کاوازاکی بیماری است که باعث التهاب عروق خونی درسراسر بدن می‌شود.
-
سندروم کاوازاکي
 
 مقدمه:

 اين بيماري با علت ناشناخته باعث التهاب عروق شده و ارگان هاي زيادي را در بدن درگير مي کند. پوست، مخاط، غدد لنفاوي، ديواره رگها و قلب در اين بيماري درگير مي شوند. اين بيماري براي اولين بار در سال 1967 در ژاپن گزارش شد و در حال حاضر نيز در ژاپن بيشترين شيوع را دارد. (175 بيمار به ازاي يکصد هزار نفر).

بیماری کاواساکی بیماری وسکولیت حاد تب دار است که قبلا موکوکوتنس لنف نود گفته می شد .
اين بيماري بيشتر در بچه هاي کوچک اتفاق مي افتد به طوري که 80 درصد بيماران، کودکان زير 5 سال هستند. علت بيماري شناخته شده نيست و فرضيه هاي مختلفي براي ايجاد بيماري وجود دارد، اما آنچه مسلم است اينکه بيماري واگيردار نمي باشد.

آنچه در اين بيماري مهم است بروز درگيري قلبي مي باشد. همان گونه که گفته شد التهاب عروق ماحصل بيماري کاوازاکي است به همين جهت درگيري در عروق کرونر قلب هم اتفاق مي افتد و موجب آنوريسم در آن عروق (کرونر قلب) مي شود. ايجاد انوريسم مي تواند باعث سکته قلبي حتي در کودکان شود.
آنوريسم عروق کرونر قلب در 18-10 درصد کودکان مبتلا به بيماري کاوازاکي اتفاق مي افتد به خصوص در بيماراني که درمان سريع براي آنها شروع نشود. طبق آمار در حال حاضر کاوازاکي شايع ترين علت بيماري قلبي اکتسابي در کودکان آمريکايي مي باشد.

علائم
 

بيماري با تب بالا شروع شده و اين تب معمولا به استامينوفن و بروفن به خوبي جواب نمي دهد. تب معمولا تا 2 هفته طول مي کشد و بيشتر بچه ها در دوره تب بي قرار هستند. از علائم ديگر بيماري ايجاد قرمزي در چشم ها مي باشد که معمولا درگيري در هر دو چشم ايجاد شده و بدون ترشح مي باشد. مخاط دهان قرمز رنگ و دور لب ها ترک خوردگي ايجاد مي شود. غده لنفاوي در گردن برجسته مي شود که معمولا در يک طرف گردن بوده و دردناک نمي باشد. در اوايل بيماري ضايعات جلدي به صورت دانه هاي قرمز رنگ روي پوست ايجاد مي شود و سپس پوسته ريزي در ناحيه اطراف مقعد، نوک انگشتان دست و پا در اواخر بيماري ديده مي شود. اگر بيماري درمان نشود اين علائم خود به خود از بين مي روند اما اگر آنوريسم عروق کرونر ايجاد شود بهبود نمي يابد و احتمال بروز سکته قلبي در اين دسته از بيماران وجود خواهد داشت.
تورم پشت دست و پا بدون قرمزي که گاهي دردناک نيز مي باشند و همچنين درد و تورم در مفاصل که معمولا مفاصل قرينه را درگير مي کند، از علائم ديگر بيماري است.

تشخيص بيماري
 

هيچ تست آزمايشگاهي اختصاصي براي تشخيص اين بيماري وجود ندارد و در واقع تشخيص اين بيماري براساس مشخصات کلينيکي بيمار است. به طور کلي تشخيص بيماري به خصوص در فازهاي اوليه بيماري مشکل است و بسياري از بچه ها چندين بار مراجعه پزشکي دارند و سپس بيماري آنها تشخيص داده مي شود. از طرف ديگر بيماري هاي ديگري مثل مخملک و بيماري هاي ويروسي و سندروم شوک توکسيک نيز مي توانند به علت داشتن علائم مشابه با اين بيماري اشتباه شوند.
به طور کلاسيک تب بيش از 5 روز به علاوه بروز 4 علامت از 5 علامت زير مي تواند تشخيص بيماري کاوازاکي باشد:
1- قرمزي لب ها و دهان يا ترک خوردگي اطراف لب ها
2- دانه هاي پوستي
3- تورم پشت دست و پا
4- قرمزي چشم ها (هر دو چشم)
5- تورم غده لنفاوي در گردن که به صورت يکطرفه باشد و حداقل 1/5 سانتي متر بزرگي آن باشد.


درمان
 

همه بچه هايي که در آنها اين بيماري تشخيص داده شد بايد بستري شوند و هر په سريعتر براي پيشگيري از آسيب به عروق کرونر قلبي درمان براي آنها شروع شود. درمان استاندارد تزريق ايمونوگلوبولين وريدي (IVIG) است. با تجويز اين دارو در طي 24 ساعت حال بيمار رو به بهبود مي رود. بهترين زمان براي تجويز IVIG هفت روز اول بيماري است. علاوه بر IVIG ، آسپرين نيز براي اينگونه بيماران تجويز مي شود.
-


عوارض
 

در صورت عدم درمان مناسب احتمال عارضه قلبي وجود دارد و به طور کلي طبق آمار 2 درصد از بيماران از التهاب عروق کرونر و عوارض آن از بين مي روند. در ابتداي اين بيماري بايد اکوکارديوگرافي انجام شود و سپس 2 ماه بعد تکرار شود در صورت طبيعي بودن اکوکارديوگرافي دوم احتمال بروز مشکل قلبي در اين دسته بيماران به علت بيماري کاوازاکي بسيار بعيد مي باشد.

عود
کمتر از 2 درصد کودکاني که يک بار به اين بيماري مبتلا شده اند، مجددا دچار اين بيماري مي شوند.

پيشگيري
 

متاسفانه به دليل عدم اطلاع از عامل ايجاد کننده بيماري، در حال حاضر راهي براي پيشگيري از ابتلا به بيماري وجود ندارد.


 
بيماری کاوازاکی يک واسکوليت حاد خود محدود شونده دوران کودکی است که با تب‏، ورم ملتحمه غيرچرکی دوطرفه‏، قرمزی لب‌ها و مخاط دهان‏‌، تغييرات در دست و پا، بثورات پوستی و لنفادنوپاتی گردنی تظاهر می‌کند.



 
مرگبارترین بیماری برای کودکان

به گزارش باشگاه خبرنگاران، یک مطالعه جدید نشان داده است که بیماری کاوازاکی، که در 12000 کودک در سال در ژاپن و در کشورهای دیگر از جمله ایالات متحده و کره جنوبی، رخ می دهد از بادهای شمال شرقی چین است.

این یافته ها نشان می دهد، این بیماری ممکن است با سم های موجود در هوا در آن منطقه ایجاد شود و قربانیان اصلی آن کودکان هستند.
بیماری کاوازاکی در کودکان موجب ایجاد تغییرات زیادی در اندام های داخلی و خارجی می شود و همچنین باعث التهاب شدید در زبان و انگشتان دست می شود و پزشکان این نوع بیماری را برای کودکان مرگ بار تلقی کرده اند و به ساکنان این مناطق هشدار داده اند، کودکان خود را به محض مشاهده هرگونه تغییرات آب و هوایی از منزل خارج نکنند و هنوز درمان قطعی برای این بیماری مشخص نشده است.
--
ژن عامل بیماری کاوازاکی کشف شد
ژن FCGR2A به عنوان عامل بروز بیماری کاوازاکی شناسایی شد.
به گزارش Genetics & Stem Cells News، بنا به گفته محققان موسسه ژنوم سنگاپور (GIS)، ژن FCGR2A در پشت پرده می تواند عامل بروز بیماری کاوازاکی باشد. بیماری کاوازاکی یک بیماری خود ایمنی است که در آن عروق خونی بیمار در سراسر بدن ملتهب می شود.

این بیماری بیشتر کودکان را درگیر می کند و باعث بروز تب طولانی مدت می شود که معمولا بیش از پنج روز طول می کشد. بیماری کاوازاکی به آنتی بیوتیک ها و آنتی پراکتیک ها مانند پاراستامول (Paracetamol) و آسپرین پاسخ نمی دهد. تحقیقات جهانی درباره بیماری کاوازاکی، در پنج کنسرسیوم جداگانه توسط موسسه ژنوم سنگاپور که یک بال از آژانس علم، فناوری و تحقیقات (STAR *A) محسوب می شود پایه گذاری شد.

این مرکز مسئول طراحی مطالعه و هماهنگی های آن و همچنین کارهای آزمایشگاهی و تجزیه و تحلیل داده ها از نمونه های جمع آوری شده توسط شرکای پژوهشی خود است. در پژوهشی که اخیرا صورت گرفته است پروفایل ژنتیکی 405 کودک با بیماری کاوازاکی با 6252 فرد سالم در اروپا، ایالات متحده آمریکا و استرالیا مورد مقایسه قرار گرفت.

براین اساس مارکرهای ژنتیکی که توانایی بالقوه برای همراهی در این بیماری دارند دیده شد و مجددا مورد بررسی قرار گرفت و در 740 خانواده که بیشتر تحت تاثیر قرار گرفته بودند ، همانطور که 1028 کودک مبتلا را تحت تاثیر قرار داده بود و 1512 فرد سالم از کشورهای آسیایی مورد ارزیابی قرار گرفت. براساس این پژوهش، دانشمندان شواهد بسیار قوی از افزایش خطر ابتلا به بیماری در یک ژن رمزگذاری پروتئین به نام FCGR2A پیدا کردند.

این پروتئین برای پزشکان بیماری کاوازاکی به دلیل اینکه یک گیرنده برای ایمونوگلوبولین وریدی (IVIG) است که برای درمان بیماری کاوازاکی استفاده می شود شناخته شده است. شواهد آنها اهمیت چنین گیرنده هایی در پاتوژنز این بیماری التهابی را مورد تاکید قرار داد، و از این طریق اساس بیولوژیکی برای استفاده از IVIG در درمان بیماری کاوازاکی فراهم کرد.
تا به حال برای محققان مشخص نبود که چگونه یا چرا تزریق IVIG در درمان این بیماری موثر واقع می شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
تونل هابه ما آموختند که حتی دردل سنگ هم راهی برای عبور هست، تونل ها راست میگویند ؛ راه است ، حتی از دلِ سنگ! " آنجا كه راه نیست ، خداوند راه را می گشاید... "