پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۰ تير ۱۳۹۳ / ۱۱:۵۹
کد مطلب: 25727
۱

قوز شست پا از عوارض اين کفش‌ها

قوز شست پا از عوارض اين کفش‌ها
آرش شرافت وزیری در گفت‌وگو با فارس گفت: پا عضو بسیار مهمی در بدن است و حفظ سلامتی آن از ضروریات زندگی سالم است. در این میان وجود برخی بیماری ها ممکن است سلامتی و کارکرد این عضو مهم را دچار اختلال کند.

وی ادامه داد: یکی از این بیماری ها،کج شستی یا قوز شست است که در پزشکی به آن هالوکس والگوس می گویند.قوز شست به اختلالی گفته می شود که در آن شست پا به سمت سایر انگشتان متمایل می شود و حتی در موارد شدید به زیر انگشتان مجاور هم حرکت می کند. شرافت وزیری تصریح کرد: تاکنون دلیل مشخصی برای این اختلال معرفی نشده، البته عده ای معتقدند پوشیدن کفش های تنگ، نوک تیز و پاشنه بلند در این زمینه موثر است و برخی نیز زمینه های ژنتیکی را دلیل ایجاد این بیماری می دانند.

این جراح استخوان و مفاصل افزود: بنابراین به نظر می‌رسد هر دو عامل یعنی بروز اختلال در افراد با زمینه ژنتیکی زمانی که به مدت طولانی از کفشهای نوک تیز و پاشنه بلند استفاده می کنند بیشتر خواهد بود. وی تصریح کرد: کفشهای پاشنه بلند با تغییر بیومکانیک روی استخوان های کف پا فشار وارد می‌کنند و به طور کلی عامل بسیاری از بیماری های مرتبط با پا هستند.

شرافت وزیری گفت: قوز شست در واقع زاییده کج شستی طولانی مدت است که به صورت تورم و قرمزی روی قاعده شست پا خود را نشان می‌دهد و گاهی دردناک هم می‌شود. وی ادامه داد: برای جلوگیری از پیشرفت این اختلال استفاده از اورتوزهای بین انگشتی توصیه می‌شد ولی اکنون چون دیگر ریشه اصلی اختلال در استخوان قاعده شست تشخیص داده شده نه خود شست،بنابراین این اورتوزهای بین انگشتی دیگر توصیه نمی‌شوند و حتی باعث دردناک شدن شست هم می‌شوند. این جراح استخوان و مفاصل،کاهش وزن در افراد چاق، عدم استفاده از کفشهای پاشنه بلند یا نوک تیز و استفاده از کفی طبی در افرادی که دارای صافی کف پا هستند را از مواردی دانست که برای پیشگیری از ابتلا به این اختلال می توان انجام داد.

شرافت وزیری افزود: اگر این اختلال بسیار بزرگ و دردناک شده بود تنها راه درمان آن جراحی است.در حال حاضر روشهای متنوعی برای جراحی وجود دارد که در اکثر مواقع رضایتبخش است.
وی گفت: البته باید توجه کرد که انجام جراحی برای موارد خفیف و فقط برای زیباتر شدن پا چندان کار معقولی نبوده و به علاوه باید زنان به خصوص این نکته را در نظر داشته باشند که بعد از جراحی نیز استفاده از کفش پاشنه بلند برای آنها مجاز و راحت نخواهد بود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
هرگز با آدم نادان مجادله نكنيد، تماشاگران ممكن است نتوانند بين شما را تشخيص دهند