شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۸ تير ۱۳۹۳ / ۱۴:۲۳
کد مطلب: 26075
۰

تعداد جراحان کودک متناسب با جمعیت کشور نیست

دکتر فتح الله روشن ضمیر روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا از تجمع جراحان کودک در تهران انتقاد کرد و افزود: در برخی از استان های کشور حتی یک جراح کودک نیز وجود ندارد و به همین دلیل بسیاری از اعمال جراحی کودکان که نیاز به تخصص ویژه کودکان دارد، به دست سایر گروه های جراحی انجام می شود.

وی ادامه داد:انجام جراحی کودکان به دست سایر گروه های جراحی با بروز خطرات زیادی برای کودکان همراه است چراکه جراحانی که تخصص کودکان ندارند به دلیل عدم گذراندن دوره های تخصصی کودکان با آناتومی و شرایط خاص بدن کودکان نیز آشنایی کافی ندارند.

روشن ضمیر همچنین تعداد جراحان کودک در کشور را بسیار اندک دانست و افزود: با توجه به جمعیت کشور و تعداد زیاد کودکان، تعداد 100 جراح کودک بسیار اندک است این درحالی است که در کشوری مانند ترکیه که جمعیتی نزدیک به جمعیت ایران دارد، تعداد جراحان کودکان حدود چهار برابر است.

وی مراجعه نکردن مردم به جراحان کودک به دلیل آگاهی نداشتن، پایین بودن تعرفه های درمانی و طولانی بودن مدت زمان تحصیل در رشته جراحی کودکان را به عنوان مهمترین عوامل نبود گرایش پزشکان برای اخذ تخصص در این رشته عنوان کرد.

فوق تخصص جراحی و اورولوژی کودکان و نوزادان یکی از شایع ترین علل مراجعه به اورژانس جراحی کودکان را بیماری آپاندیسیت دانست و گفت: آپاندیس یکی از اعضای مهم بدن است و نباید پزشکان با مشاهده اولین درد در ناحیه شکم کودکان، اقدام به برداشتن این عضو کنند بلکه باید با معاینه دقیق بیماری شدت آن را بررسی و سپس درمان را شروع کنند.

روشن ضمیر توضیح داد: در گذشته این عضو را به عنوان یک زائده تلقی می کردند و با بروز درد شکمی شدید آن را با عمل جراحی برمی داشتند. این درحالی است که آپاندیس یک بخش لوله ای است که رگ های دارای گردش خون مناسبی دارد و در جراحی های ترمیمی در بخش های مختلف بدن می توان از آن استفاده کرد.

وی با بیان اینکه شناسایی میزان شدت بیماری آپاندیسیت کودکان در حیطه کاری جراحان کودک است، افزود: این درحالی است که جراحانی که تخصص کودکان ندارند، با مشاهده درد شکمی شدید در کودکان اقدام به جراحی و برداشتن این عضو از بدن می کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
نبود اضطراب مسئله ساز است،کمی اضطراب ارزش انطباقی دارد و اضطراب فراوان خرابی به بار می آورد.