جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ / ۰۲:۵۰
کد مطلب: 26290
۱
یک روانپزشک تشریح کرد

سندروم «آشیانه خالی» چیست؟

موقع تعطیلات بیمار را بستری نکنید
سندروم «آشیانه خالی» چیست؟

علی باغبانیان در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به نیاز انسان‌ها به برقراری روابط اجتماعی، اظهار داشت: یکی از مهمترین نیازهای هر انسانی به نیاز به ارتباطات اجتماعی و عاطفی است؛ انسان از لحظه تولد تا مرگ نمی‌تواند خود را از این روابط خارج کند. به طور قطع در این موضوع شرایط مد نظر نیست و یک نوزاد، بیمار و سایر افراد نیز به ارتباط نیاز دارند.

وی افزود: عدم برقراری ارتباط، مشکلاتی را برای فرد همراه دارد؛ نخستین تکیه‌گاه نوزاد، مادر است و تمام نیازهای او توسط مادر مرتفع می‌شود. همین کودک در سن 3 الی 4 سالگی به سمت پدر می‌رود و بعد از آن، این شبکه ارتباطی به سایر اعضاء خانواده و جامعه تسری پیدا می‌کند.

این متخصص حوزه بهداشت روان تأکید کرد: مطالعات علمی نشان می‌دهد که فرد هر قدر ارتباطات اجتماعی و عاطفی بهتر و سالمتری داشته باشد از سلامت روانی بیشتری نیز برخوردار خواهد بود. جالب است در حوزه ارتباطات عاطفی کسی نمی‌تواند جای فرد دیگری را بگیرد و محبت به والدین، همکار و دیگران متفاوت است؛ یعنی افراد می‌توانند در عین حال به همه توجه و محبت کنند. علت عمده اختلافات میان عروس و داماد با خانواده طرف مقابل به این دلیل است که عروس و داماد بر صندلی خود نمی‌نشینند، یعنی جایگاه خود را نمی‌دانند.

وی ادامه داد: علاقه زوجین به یکدیگر نباید مانع کاهش علاقه آنها به والدین و خانواده‌شان شود، زیرا میزان ارتباطات اجتماعی محدودیت ندارد، بهتر است هر فردی نقش خود را به خوبی ایفا کند؛ همچنین افراد اول باید جایگاه خود را تعریف کنند.

این روانپزشک گفت: صله رحم و دید و بازدید به ویژه در مناسبات مختلف می‌تواند موجب شادی و حمایت عاطفی افراد نسبت به یکدیگر شود. مناسبات ملی و مذهبی فرصت مناسبی برای آگاهی از نیازهای اطرافیان است.

وی افزود: گاهی بیان نیاز موجب رفع نیاز می‌شود زیرا افراد می‌فهمند که دیگران نیز مشکلات مشابه دارند. یعنی طرح مشکلات به تنهایی برای حل آنها کافی است.

باغبانیان با تأکید دوباره به دید و بازدیدها و رفت و آمدها تصریح کرد: بهتر است کوچکترها به دیدن بزرگترها بروند. بیش از 50 درصد علت افسردگی در افراد مسن تنها بودن آنها در خانه به علت ترک سایر اعضای خانواده است.

وی افزود: سندروم «آشیانه خالی» در روانشناسی به این موضوع اشاره دارد که وقتی جوجه‌ها از آشیانه می‌روند، با رفتن آخرین جوجه پرنده نر و ماده دچار تنشی می‌شوند که موجب درگیر شدن آنها با یکدیگر می‌شود، جالب است این موضوع در مورد انسان‌ها نیز اتفاق می‌افتد، اعتیاد و بیماری‌های جسمی از عواقب این سندرم در سالمندان است.

وی تأکید کرد: یکی از راه‌های تفریح دور هم نشستن در بوستان‌هاست که نیازی به صرف هزینه‌های زیاد ندارد و برای شادی نیازی به مخارج زیاد و سفرهای آنچنانی نیست.

وی خاطرنشان کرد: کسانی که دچار اختلالات اعصاب و روان هستند به صرف این مشکلات، از حضور در جمع و مجالس پرهیز نکنند چرا که آنها نیاز به حمایت عاطفی و ارتباطات اجتماعی دارند. افراد در موضوع دید و بازدید علاوه بر بحث سالمندان و کودکان باید به مبتلایان به اختلالات روانی و بیماران جسمی نیز توجه کرده و آنها را تنها نگذارند، برخی خانواده‌ها در ایام تعطیلات بیماران را بستری می‌کنند و خودشان به مسافرت می‌روند که کاری بسیار ناپسند است.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
خدايا،ميشه چند لحظه وقتتو بگيرم! اين دفعه چيزي ازت نمي خوام! فقط مي خوام  خيلي ساده بگم: ممنون براي همه چيز...