جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۷ مرداد ۱۳۹۳ / ۱۸:۰۱
کد مطلب: 26387
۰

کشف منشأ اجتماعی بهره هوشی مغز

کشف منشأ اجتماعی بهره هوشی مغز
به گزارش ایسنا، چنین یافته‌هایی این دیدگاه که هوش عمومی از بافت اجتماعی و عاطفی زندگی فرد نشات می‌گیرد، را تقویت می‌کند. «آرون باربی»، محقق علوم اعصاب دانشگاه ایلینوی، به همراه تیمی بین‌المللی از محققان این مطالعه را صورت دادند و مطالعه روانشناسی اجتماعی آن‌ها نشان می‌دهد کارکردهای هوشی انسان از بافت اجتماعی زندگی روزانه وی نشات می‌گیرند.

باربی گفت: ما از مرحله آغازین رشدمان به روابط اجتماعی وابسته‌ایم و افرادی که عاشقمان هستند، از ما مراقبت می‌کنند، در غیر این صورت ناتوان خواهیم بود. این وابستگی متقابل اجتماعی در بزرگسالی نیز ادامه می‌یابد و در طول عمر هر فرد به عنوان مولفه‌ای کلیدی باقی می‌ماند.

بنا بر یافته‌های دانشمندان، توانایی تثبیت روابط اجتماعی و حرکت در جهان اجتماعی در مقایسه با توانایی شناختی‌ عمومی‌تر کارکرد هوشی در رتبه دوم نیست، بلکه هوش می‌تواند از نقش کلیدی روابط در زندگی انسان نشات گرفته باشد و بنابراین متکی به توانایی‌های اجتماعی و عاطفی است.

این مطالعه شامل 144 کهنه سرباز ویتنامی بود که طی جنگ این کشور با امریکا گلوله‌هایی به جمجمه‌شان آسیب زده بودند. دانشمندان با استفاده از سی تی اسکن، نواحی مغزی آسیب‌دیده هر شرکت‌کننده را ترسیم و سپس داده‌های لازم برای خلق نقشه‌ای جمعی از مغز را ترکیب کردند. تیم علمی از آزمایش‌های طراحی‌شده برای ارزیابی توانایی‌های اجتماعی، عاطفی و هوشی شرکت‌کنندگان استفاده کرد. آن‌ها به دنبال الگوهایی بودند که آسیب‌دیدگی به نواحی خاص مغزی را به نارسایی‌های توانایی شرکت‌کنندگان برای حضور در حوزه‌های اجتماعی، هوشی یا عاطفی مرتبط می‌کرد. حل مشکل اجتماعی در این تحلیل شامل حل تنش با دوستان، خانواده و همکاران در محیط کار بود.
دانشمندان دریافتند شبکه‌ها مغزی دخیل در سازگاری اجتماعی با شبکه‌های مشارکت‌کننده در هوش عمومی یا هوش عاطفی یکی نبودند، اما همپوشانی قابل‌توجهی داشتند.
جزئیات این مطالعه در مجله Brain منتشر شد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چه سكوتی دنیا را فرا می‌گرفت اگر هركس به اندازه عملش صحبت می‌كرد