شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۳ شهريور ۱۳۹۳ / ۱۶:۵۱
کد مطلب: 26761
۰
رئیس هیأت مدیره انجمن حمایت از بیماران اسکیزوفرنیا تشریح کرد

کدام کودکان در خطر اسکیزوفرنیا و بدبینی به دنیا هستند

کدام کودکان در خطر اسکیزوفرنیا و بدبینی به دنیا هستند

مظفر روحانی در گفت‌وگو با فارس، اسکیزوفرنیا را مهمترین و سخت‌ترین بیماری روانپزشکی برشمرد که تومور بدخیم روان محسوب می‌شود، این بیماری صعب‌العلاج است و درمان سختی دارد.

وی افزود: اسکیزوفرنیا از 2 واژه اسکیزو به معنی قطع ارتباط و فرنیا به معنی تفکر تشکیل شده است، در این اختلال ارتباط تفکر از شناخت و هیجانات قطع می‌شود و بیمار در دنیای خیالی خود زندگی می‌کند.

این متخصص حوزه بهداشت روان ادامه داد: اسکیزوفرنیا علل مختلفی دارد، اما مهمترین علت آن بیولوژیکی و توارث است و چنانچه در خانواده‌ای وجود نداشته باشد یک درصد امکان ابتلا برای افراد آن خانواده وجود دارد.

 وی گفت: تحقیقات در دوقلوهای تک تخمکی نشان داده است که چنانچه یکی از دوقلوها به اسکیزوفرنیا مبتلا باشد شانس ابتلای دیگری 50 درصد است و این نشان می‌دهد توارث نقش مهمی در ابتلا به این اختلال دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش گفت: عوامل محیطی نیز تأثیر زیادی دارد و می‌توان 50 درصد نیز برای محیط قائل شد، از طرفی چنانچه پدر یا مادری به اسکیزوفرنیا مبتلا باشند شانس ابتلای فرزند افزایش می‌یابد و اگر هر 2 مبتلا باشند، این میزان بیشتر می‌شود.

وی با تأکید بر نقش شیوه های فرزندپروری در ابتلا به اسکیزوفرنیا اظهار داشت: شیوه‌ای که والدین برای تربیت فرزندان خود به کار می‌گیرند در ابتلای آنها به این اختلال موثر است به گونه‌‌ای که نحوه تعامل والدین با یکدیگر می‌تواند در ابتلای فرزند به اسکیزوفرنی تأثیرگذار باشد.

رئیس هیأت مدیره انجمن حمایت از بیماران اسکیزوفرنیا گفت: افرادی که در فصول سرد و ابتدای بهار متولد می‌شوند شانس بیشتری برای ابتلا به اختلال اسکیزوفرنیا دارند و بالعکس کسانی که در فصول تابستان و پاییز به دنیا می‌آیند با احتمال کمتری به این بیماری مبتلا می‌شوند، از طرفی زایمان مادر، ضربه‌ای که موقع تولد به نوزاد وارد می‌شود، سخت‌زا بودن مادر، نقص در لگن و نرسیدن اکسیژن کافی موقع تولد به نوزاد شانس ابتلا او را به اسکیزوفرنیا افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: ایجاد این احساس که کودک از دنیای امن رحم مادر وارد دنیایی می‌شود که کمبودهای زیادی دارد می‌تواند به مشکلاتی منجر شود و در صورتی که حل نشوند شانس ابتلا به اسکیزوفرنیا را افزایش می دهد.

 

وی گفت: لمس، نگاه و غذا دادن به موقع به کودک منجر می‌شود تا او به دنیا اعتماد کند و این اعتماد زمینه‌ساز اعتماد به دنیا شود اگر این حس اعتماد در یک سال اول تولد به وجود نیاید نوزاد فرد بی‌اعتمادی به دنیا می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: چنانچه کودکی مادری افسرده داشته باشد یا رسیدگی به کودک برای او مهم نباشد دچار بی‌اعتمادی می‌شود که می‌تواند زمینه‌ساز افکار پارانوئیدی که حاکی از شک و بدبینی است را در کودک به وجود آورد.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی