سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 16 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۳ / ۱۷:۱۰
کد مطلب: 27704
۰

آغاز مراسم بزرگداشت «روز جهانی علم» و «هفته ترویج علم»

آغاز مراسم بزرگداشت «روز جهانی علم» و «هفته ترویج علم»

به گزارش ایسنا، پس از کنفرانس جهانی علوم در سال 1999 میلادی، سازمان فرهنگی، علمی، آموزشی ملل متحد(یونسکو) و شورای بین المللی علوم از سال 2001(1380)، دهم نوامبر برابر با 19 آبان ماه را به عنوان «روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه، » اعلام کردند.

 

تاکید بر اهمیت به کارگیری علوم در فرآیند توسعه کشورها و نیز کاهش شکاف میان علم و جامعه از اهداف این برنامه است و کوشش می شود تا توجه مردم را به اهمیت نقش علم در جهت پیشرفت جهان جلب کنند. یکی از دیگر از اهداف روز جهانی علم، بهره مند شدن آحاد مردم، بنا به تخصص و مهارت خود، از این روز است.

 

برنامه های روز جهانی علم در ایران تا سه سال پیش اغلب به برگزاری یک نشست تخصصی در محل کمیسیون ملی یونسکو در تهران محدود بود ولی از سال 90 انجمن ترویج علم ایران با دعوت از سازمان‌ها و افراد فعال در حوزه ترویج علم، حرکتی گسترده را برای بزرگداشت روز جهانی علم و گرامیداشت آن در قالب هفته ترویج علم آغاز کرد.

 

دکتر اکرم قدیمی، رییس انجمن ترویج علم ایران با اشاره به پیشنهاد و پیگیری‌های گسترده انجمن برای ثبت روز جهانی علم در تقویم رسمی کشور به مکاتباتی که از سال 1391 با وزارت علوم، شورای فرهنگ عمومی و سایر نهادهای ذی ربط صورت گرفته اشاره و از به ثمر نشستن این تلاش‌ها در مصوبه اخیر شورای فرهنگ عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی که این مناسبت را در تقویم رسمی سال 1394 درج کرده است اظهار داشت: روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه، فرصتی را برای موسسات علمی، دولتها، اجتماعات مدنی و دانشمندان فراهم می­‌کند تا درباره صلح و توسعه که از اساسی­‌ترین مفاهیم اجتماعی است، به بحث و تبادل نظر بپردازند. در نگرش نوینی که یونسکو به آن اهتمام می ورزد، صلح تنها به معنای نبود جنگ میان دولتها نیست، بلکه می‌­تواند به معنای شرایط یک مدیریت ملی سازنده، حل و فصل اختلافات و ایجاد هماهنگی در روابط میان بخش­های مختلف نهادی یک جامعه باشد. بدیهی است جوامعی که از روش علمی سود می­‌جویند، می­‌توانند منظری مشترک برای نگاه به جهان بیابند و تلاش و تاکید خود را به جای اختلاف­ها بر اشتراک ها متمرکز کنند تا از این میان، شاید سرانجام صلح سر برآورد.

 

وی در گفت‌و‌گو با ایسنا، بهره‌مندی آحاد جامعه از ثمرات علم، فناوری و نوآوری، ایجاد بستر و فضای مناسب گفتمان پیرامون تاثیر علم، فناوری و نوآوری بر زندگی روزمره مردم، ایجاد تمهیدات لازم برای بازدید‌های عمومی از موزه‌های علم کشور، معرفی پیش کسوتان و شخصیت‌های علمی برجسته کشور، آشنا کردن دانش‌آموزان با مهارت‌ها و مشاغل علمی، بازدید عمومی از مراکز و نهادهای مؤثر در ایجاد تعامل بین علم، صلح و توسعه و معرفی برخی حوزه های علمی- پژوهشی جدید که موجب ارتقاء کیفیت عمومی زندگی می‌شود را از جمله رئوس اهداف و برنامه‌های انجمن در بزرگداشت روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه عنوان کرد.

 

قدیمی با اشاره به برنامه های گسترده انجمن برای بزرگداشت روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه و هفته ترویج علم گفت: مراسم افتتاحیه هفته ترویج علم، صبح روز یکشنبه 18 آبان ماه به میزبانی دفتر منطقه‌یی یونسکو در محل گالری برج میلاد تهران برگزار می‌شود. در پایان این مراسم که جمعی از سفرای خارجی و روسای انجمن‌های علمی و چهره های علمی کشور از مدعوان آن هستند، نمایشگاه هفته ترویج علم در طبقه 2+ برج میلاد افتتاح می‌شود. این نمایشگاه تا پایان هفته هر روز از ساعت 10 تا 20 پذیرای عموم بازدیدکنندگان است.

 

وی خاطرنشان کرد: روز دوشنبه 19 آبان ماه مصادف با روز جهانی «علم در خدمت صلح و توسعه»، همایش «نقش آموزش در صلح و توسعه پایدار با تأکید برکشورهای در حال توسعه» در دانشگاه صنعتی شریف برگزار می شود.

 

به شرکت­ کنندگان در همایش گواهی حضور از دفتر منطقه­‌یی یونسکو، انجمن ترویج علم و مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور اعطا می­ شود.

 

قدیمی تصریح کرد: در روز سه شنبه که به عنوان روز «علم، دانشگاه و مردم» یا روز درهای باز مراکز علمی نامگذاری شده با هماهنگی برخی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، دانش آموزان می‌توانند از این مراکز بازدید کنند. عصر روز سه شنبه هم نشست علم و زندگی با محوریت تغییر اقلیم در برج میلاد تهران برگزار می‌شود.

 

وی افزود: روز چهارم هفته ترویج علم (چهارشنبه) به عنوان روز «علم، صنعت و جامعه» و «علم و رسانه» نامگذاری شده که از صبح آن روز کارگاه آموزشی دوروزه «روزنامه نگاری علمی» با حضور پروفسور فاکسون باندا، متخصص ژورنالیسم علمی از دفتر مرکزی یونسکو در محل برج میلاد آغاز می‌شود.

 

روز پنج شنبه نیز که به نام روز «زن، علم و محیط زیست» و «معلمان مروج علم» نامگذاری شده برنامه های ویژه ای توسط کارگروه های تخصصی زنان و معلمان مروج علم انجمن ترویج علم ایران برگزار می‌شود.

 

دکتر قدیمی خاطرنشان کرد: پایان بخش برنامه های هفته ترویج علم امسال مراسم اعطای جایزه ترویج علم ایران در عصر روز جمعه 23 آبان ماه است که این مراسم نیز در محل برج میلاد تهران برگزار می‌شود.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نمی توانی به عقب برگردی و شروع را عوض کنی، ولی می توانی از جایی که هستی آغاز کنی و پایان را عوض کنی...