جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۳ / ۱۶:۳۸
کد مطلب: 28090
۰

توصیه‌های لازم پس از عمل بینی

230.jpg

 

 

دکتر ابراهیم رزم‌پا در گفت‌وگو با ایسنا گفت: تنفس از طریق بینی 2 تا 3 ماه پس از جراحی بینی به علت التهاب شدید مخاط در مجاری هوایی دچار مشکل می‌شود، اما این مشکل کوتاه مدت است. پرهیز از مصرف غذاهای جویدنی در روزهای اول پس از عمل الزامی است و هنگام خواب نیز زیر سر بیمار باید بلند باشد.

 

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: گچ بینی از جنس فایبرگلاس است و 7 روز پس از عمل توسط پزشک برداشته شده و بخیه‌ها کشیده می‌شوند. بیمار باید هنگام برداشتن گچ و کشیدن بخیه‌ها به علت اندک درد احتمالی قبل از مراجعه به پزشک حمام کند تا گچ صورت خیس بخورد و راحت‌تر برداشته شود.

 

وی با اشاره به اینکه در روز دوم تامپون‌ها از بینی توسط پزشک جراح خارج می‌شوند و بینی باید پس از آن با سرم شست‌وشو شود، اظهار کرد: بیمار باید از سرنگ پنج سی‌سی بدون سوزن آن استفاده کند و ابتدا سرم را بکشد و در وضعیت ایستاده یا خوابیده از کنار چسب‌ها، سرم شست‌وشو را به داخل بینی بریزد که انجام این کار در چند روز از نکات ضروری است.

 

این متخصص گوش، گلو وبینی در ادامه یادآور شد: هنگام شست‌وشو نباید فشاری به بینی وارد شود. بنابراین قسمتی از سرم شست‌وشو از سوراخ‌های جلوی بینی خارج و قسمتی از آن نیز از انتهای حلق وارد دهان می‌شود.

 

وی خاطرنشان کرد: مصرف آنتی بیوتیک، مسکن در صورت درد، داروی ضد التهاب طبق دستور پزشک و استحمام بیمار پس از مدت 3 روز بعد از ترخیص از دستورهایی است که پزشک بعد از عمل جراحی بینی به وی یادآوری می‌کند، اما خیس نشدن صورت و گچ بینی هنگام حمام الزامی است.

 

رزم‌پا با تاکید به اینکه برخی از پزشکان برای شست‌وشو از قطره‌های بینی استفاده می‌کنند که به علت حجم کم قطره‌ها این روش موثر نیست، اظهار کرد: پس از برداشتن گچ لازم است روی بینی چسب زده شود.

 

وی با اشاره به اینکه تعویض چسب بینی به صورت یک نوبت در هفته و هنگام شل شدن الزامی است، تصریح کرد: چسب بینی تا یک ماه پس از عمل در مطب توسط پزشک جراح شما هفته‌ای یک نوبت تعویض می‌شود. توصیه می‌شود پس از عمل جراحی بینی تا شش هفته از عینک آفتابی استفاده نشود.

 

وی با تاکید بر اینکه چسب بینی باید پس از 2 تا 3 ماه بعد از عمل جراحی استفاده شود، یادآور شد: پس از عمل جراحی بینی به شدت متورم می‌شود و شکل نهایی آن پس از حدود یک سال به دست می‌آید، اما سرعت کاهش ورم در طول هفته‌ها و ماه‌های اول سریع‌تر است. بنابراین پس از 3 ماه تقریبا 80 درصد ورم بینی کاهش می‌یابد.

 

وی تصریح کرد: در برخی از موارد ورم بینی به صورت مورد انتظار کاهش نمی‌یابد که ممکن است پزشک پس از 3 هفته بعد از عمل از تزریق موضعی آمپول تریامسینولون استفاده کند که استفاده از این آمپول برای بینی‌های گوشتی یا بینی‌هایی که حین عمل خیلی کوچک شده‌اند، می‌تواند مفید باشد.

 

رزم پا در پایان خاطرنشان کرد: این بیماران می‌توانند پس از سه تا شش هفته پس از عمل ورزش‌های سبک انجام دهند و انجام ورزش‌های سنگین نیز پس از 8 تا 12 هفته مشکلی را برای بیماران ایجاد نمی‌کند.

 

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
زبان هیچ استخوانی ندارد اما آنقدر قوی هست که بتواند قلبی را بشکند. پس مراقب حرف هایتان باشید.