شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۳ / ۱۵:۰۰
کد مطلب: 28304
۰

چرا مجلات مطب پزشکان تاریخ‌گذشته است؟

پدیده عجیبی در اتاق انتظار مطب پزشکان در سراسر جهان وجود دارد، این‌که مجلات موجود در مطب همواره تاریخ گذشته هستند. حال یک پژوهش دلیل این موضوع را مشخص کرده است. هرچه مجله تازه‌تر باشد، بیشتر احتمال دارد که توسط برخی از بیماران دست‌کج، دزدیده شود.

به گزارش تلگراف، پژوهشگران دانشگاه اوکلند در نیوزلند دریافته‌اند که هرچقدر هم که کارکنان مطب پزشکان سعی کنند مجلات به‌روز را خریداری کنند و در اختیار بیماران قرار دهند، بازهم در اتاق انتظار پزشکان معمولاً مجلات تاریخ گذشته پیدا می‌شوند. بیمارانی که امید دارند با مطالعه این مجلات ذهنشان از درد دندان یا معده به‌سوی دیگری منحرف شود، معمولاً ناامید می‌شوند؛ چراکه نه‌تنها مجلات باقی‌مانده تاریخ گذشته هستند، بلکه همین مجلات تاریخ گذشته هم فقط دربردارنده مجلات بسیار جدی مانند اکونومیست و نشنال جئوگرافیک هستند (و البته در ایران مجلات تخصصی پزشکی).

بروس آرول، رهبر این پژوهش می‌گوید: «میز اتاق انتظار مطب‌های پزشکان عمدتاً دربردارنده مجلات کهنه است. این‌که دلیل این پدیده چه چیزی می‌تواند باشد، یک موضوع داغ برای پژوهش بود، مخصوصاً که تعداد دفعات شکایت بیماران از این پدیده بسیار زیاد است. ما دریافتیم که مسئله اصلی نه قدیمی بودن مجلات که گم‌شدن مجلات جدید است. بیشترین خطر غیب شدن هم مربوط به مجلات زرد است».

برای آزمودن این نظریه، پژوهشگران 87 مجله را در یک مطب در نیوزلند بین ماه‌های فروردین و اردیبهشت امسال بررسی کردند. این پژوهش بعد از 31 روز به پایان رسید. در آن زمان، همه مجلات زرد غیب شده بودند و تنها نسخه‌های قدیمی مجلاتی همانند تایم باقی مانده بودند.

پروفسور آرول نتیجه گرفت مطب‌هایی که به دنبال صرف هزینه کمتر برای خرید دوباره مجلات هستند، باید «نسخه‌های قدیمی از مجلات جدی و غیر زرد را خریداری کنند. پژوهش‌های بعدی در اتاق انتظار مطب‌ها شامل شناسایی اشخاصی است که این مجلات را برمی‌دارند. این می‌تواند شامل یک اپلیکیشن موبایل (هنوز طراحی نشده) "مجله‌ام را پیدا کن" شود. تحقیق دیگری هم باید با هدف آزمایش این اثرات روی منشی‌ها در مطب‌های بدون مجلات شایعه‌پرداز شود. متأسفانه هیچ کلینیکی حاضر نشد که در این پژوهش شرکت کند! »

این پژوهش در چاپ کریسمس ژورنال British Medical منتشر شده است.

 

 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
نمی توانی به عقب برگردی و شروع را عوض کنی، ولی می توانی از جایی که هستی آغاز کنی و پایان را عوض کنی...