شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۳ / ۲۰:۰۷
کد مطلب: 28765
۱

نسل قوزپشت‌های کله‌گنده در راه است!

نسل قوزپشت‌های کله‌گنده در راه است!
دکتر مرتضی عزیزیان در گفت و گو با ایسنا، قوزپشتی را شایعترین ناهنجاری ستون فقرات عنوان کرد و افزود: این اختلال به دنبال نشستن طولانی به ویژه در حالت‌های خمیده و نامناسب ایجاد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: همچنین این اختلال می‌تواند به دنبال ضعف عضلات صاف‌کننده ستون فقرات و یا کوتاهی یا سفت‌شدن عضلات قدامی قفسه‌ سینه نیز ایجاد شود. عزیزیان نسشتن‌های طولانی که در آن قوس کمر پر نشده باشد را عامل اصلی ایجاد قوزپشتی عنوان کرد و افزود: این طرز نشستن در زمان‌های کوتاه مثلا نشستن دور سفره غذا مشکل‌ساز نیست.

وی خاطرنشان کرد: آنچه موجب ایجاد قوزپشتی می‌شود این است که ساعت‌های طولانی حضور در محیط کار و یا کار با کامپیوتر در منزل را بخواهیم اینگونه بنشینیم. این فیزیوتراپ با بیان اینکه سن استفاده از کامپیوتر و پشت میزنشینی بسیار کاهش پیدا کرده، یادآور شد: این امر می تواند سن ایجاد قوزپشتی را کاهش داده و زمینه را برای دان یک نسل قوزپشت و خمیده با هیکل‌های کوچک و کله‌های بزرگ ایجاد کند.

عزیزیان در ادامه اولین اصل پیشگیری از ابتلا به قوزپشتی را اصلاح ارگونومی بدن عنوان کرد و افزود: بهترین طرز نشستن بر روی صندلی آن است که اولا صندلی بدون چرخ و ثابت بوده و طراحی آن بگونه‌ای باشد که هنگام نشستن فرد بر روی آن مفصل زانو دو انگشت بالاتر از مفصل ران قرار گیرد. وی تصریح کرد: همچنین صندلی باید به گونه‌ای طراحی شده باشد که بتواند قوس کمر را پر کند و در این حالت باید روی صندلی صاف نشست.

این فیزیوتراپ خاطرنشان کرد: افرادی که از رایانه استفاده می‌کنند باید به هنگام نشستن بر روی صندلی ارتفاع مانیتور را به گونه‌ای تنظیم کنند که بالای صفحه مانیتور رایانه آنها موازی با بالای سر آنها باشد. وی استراحت و انجام حرکات کششی بعد از 1.5 تا دو ساعت نشستن را ضروری دانست و اظهار کرد: پس از این مدت افراد باید بلند شده راه بروند و حرکت کششی انجام دهند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
از آدمهای حسود؛ متنفر نباشید، دلیل حسادت آنها این است که فکر می کنند شما از آنها بهتر هستید... پائولو کوئلیو